×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отхвърлен любовник тормози красавица, поръча дори на бияч да я обезобрази


Отхвърлен любовник тормози красавица, поръча дори на бияч да я обезобрази
Красиво момиче от София е било залято със сярна киселина, а поръчителят все още е на свобода. То разказа за заплахите, които още получава
15 Август 2023, Вторник, 09:41 ч.
Автор: Флагман.Бг

При удара с юмрук момичето инстинктивно вдига ръка и така пораженията от киселината са минимални

Гангстер, който се опита да обезобрази със сярна киселина красиво момиче от София, е получил присъда от 8 години затвор. Присъдата е на Софийския районен съд за нападение преди две години, съобщава бТВ.

Докато физическият извършител е в затвора, жертвата твърди, че поръчителят още е на свобода.

Пострадалата е млада жена. Заплахите към нея продължават, а арестуван за тях няма.

Младата жена споделя, че се страхува за живота си. Затова не пожела да бъде показвано лицето ѝ пред камерата. 

На 17 юни 2021 година сутринта тя тръгва на работа. 

„Всичко се случи изключително бързо. Видях буквално една сянка, в следващия момент чух псувни по мой адрес, удар, заливането, после ме блъскаха отзад в тила с юмруци“, разказва жертвата.

Следва припадък. Казва, че е имала късмет. При удара с юмрук инстинктивно вдига ръка и така пораженията от киселината са минимални.

„И една секунда по-късно да съм се завъртяла, киселината е щяла да попадне по очите ми, в носоглътката ми, по лицето ми“, добавя пострадалата жена.

Няколко месеца след нападението има задържан мъж.

„След което е бил пуснат за малко, защото са решили, че това е лека телесна повреда. Имала съм късмет, може би още веднъж, че в първо РПУ полицаите много се бяха ангажирали с моя случай“, обясни жертвата.

Така след седмици на свобода, мъжът е арестуван отново, а вече е и осъден на 8 години затвор на първа инстанция.

"Чрез заливане със сярна киселина с концентрация над 30% с областта на лицето и тялото, направил опит да й причини средна телесна повреда, изразяваща се в обезобразяване на лицето й, като деянието останало недовършено, поради независеща от дееца причина... Деянието е извършено с особена жестокост, в условията на опасен рецидив", казат от Софийския районен съд.

Въпреки че е в Софийския централен затвор, репортер от бТВ е успял да говорим с него по телефона.

„Не казвам, че съм аз, но това е случай на сплашване. Знам кой е поръчителят и кой е извършителят“, казва мъжът, признат за виновен от съда за нападението.

На въпросът кой е поръчителят и кой е извършителят той отговаря с „Няма значение“.

„Казах на този човек, че пътищата ни вече е редно да се разделят. Първо нахлу вкъщи, остави ми всевъзможни бележки - дори написани на ръка лично със заплахи – в печката, в микровълновата, в пералнята“, разказва жертвата.

Следват съобщения - основно чрез имейл.

„Интензитетът е смазващ, на ден по единия ѝ имейл адрес са пристигали по над 10“, обяснява адвокатът на нападнатата жена Тодор Йонев.

„Сменила е телефони, имейли, адреси, месторабота, само и само да се откачи от този ужас, но въпреки това по тези имейли, които са предадени на полицията, продължават и до ден днешен да пристигат обяснения, закани, заплахи“, обясни юристът.

По информация на бТВ в Софийската районна прокуратура по случая има образувано досъдебно производство от август 2021 година за системно следене на лице в условията на домашно насилие.

"Като тези действия са възбудили у жената основателен страх за живота и здравето ѝ. Проведени са разпити на множество свидетели. Чака се заключението от техническа експертиза, която да установи дали съобщенията идват от определени устройства. В случай че се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице, то ще бъде привлечено към наказателна отговорност", обясниха от Софийска районна прокуратура.

Експертизата е назначена преди повече от 10 месеца и все още не е готова.

„Заключвам си колата, апартамента, всичко съм сменила по всевъзможен начин, буквално се крия. А човекът , който ме заплашва, е на свобода“, добавя пострадалата жена.

Въпреки страховете, след нападението над Дебора от Стара Загора и тя е част от шествието в нейна подкрепа. Междувременно бившият ѝ партньор, от личния си профил във Фейсбук, подкрепя мъжа с макетния нож.

„Не знам какво ще се случи, не знам кога какво ще му дойде на ум на този човек, няма как да знам. Живея, за да се опитам да бъда в безопасност“, добавя жената, която е подложена на тормоз.
 


В категории: Крими


9
Коментара по темата
9.
До 8
15.08.2023 14:09:50
0
3
Като нямаш аргументи и започваш с лични нападки, страхотна стратегия, ама за политическа кампания или за гимназиална свада. В реалния живот може да останеш много разочарован от нея. Но съм сигурен, че блестящият ти интелект намира много повече от пилешкият ми мозък в статия със заглавие "Отхвърлен любовник тормози красавица, поръча дори на бияч да я обезобрази". И понеже някак си ми е ясен следващият ти ход . Не не съм от възраждане, за признаване на хомосексуалните бракове съм и за адекватното законодателство срещу всяка форма на тормоз и насилие. И не виждам защо по този въпрос трябва да се делим революционери и съпричастници. Сега като изключихме политическите пристрастия от темата има ли нещо друго, което ти остана? Или пак ще пробваш с това колко съм прост?
8.
До 7
15.08.2023 13:59:50
4
4
Просто си много глупав и няма смисъл да ти се обяснява,Другарю патрЕот.
7.
До 4
15.08.2023 13:56:58
2
6
Я ми обясни защо е важно няколко години по-късно, а не когато се е случило? Я ми обясни защо е важно, когато медиите решат, че е важно. Мислиш, че системното домашно насилие и/или тормоз е във възход тази година ? Странна логика. Работил съм с над 20 случая на домашно насилие, нито един не беше интересен на медиите тогава. Вчера видях пожарите и за какво става дума. Това е 8мия пожар в тази местност. Региона е помлян. Да, на никой не му пука за описания случай вече 3 години. Но на третата, когато е модерно, стана важно - изведнъж?! По-важно от пожарите в областта и от това дали близките ни са добре. Или всъщност е доста по-важно от това, което трябва да си дадем зор за опишем. Знаеш ли кое друго е по-важно от това какви свине сме ? Че вчера в региона кв. черно море, изворище, брестник, миролюбово и рудник имаше стотици хора, които се изсипаха скапани от работа с лопати и пожарогасители, облечени в стари дрехи и питащи с какво да помогнат. Това обаче никой не го отразява, защото не сме американци. И никой не иска да чуе какви дъщери и синове има България, а само каква сме измет. Питай всички медии защо не е важно какво се случва, а какво се случило. Ама внимавай че може да отнесеш много минуси
6.
Колоноскопия
15.08.2023 11:47:00
0
4
Знам какво е преживяла съм... Го .....в България да си красива има своята цена..и Аз я платих
5.
Брус Ли от Меден Рудник
15.08.2023 11:29:30
1
2
Ако беше платил да я бе някой щеше да няма ядове щеше да е начесана и спокойна,а може двамата да ги бе само да плати пък той на биячи гьотфирен
4.
До 1
15.08.2023 11:10:03
3
19
Значи ако залеят майка ти или дъщеря ти с киселина няма да е важно? Странна логика.
3.
Наблюдател
15.08.2023 10:59:45
0
23
Майка Ви Мръсна Измислени уроди с меки пишки... Намерили къде и пред кого да чупят стойки с изпържените си от амфетите мозъци!
Само Лопата ви лекува!
2.
Чичо
15.08.2023 10:25:14
2
19
НЯМА ДЪРЖАВА ! Ще стане "ОКО ЗА ОКО ЗЪБ ЗА ЗЪБ" ! НЯМА ДРУГ НАЧИН !
1.
Бургазлия
15.08.2023 10:02:25
28
8
На никой ме му пука. Цяла вечер имаше огромни пожари , пишете за важните неща !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори