×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съпругът на заместничка на Гешев си купи апартамент в Рим за 1 млн. лв.


24 Юли 2023, Понеделник, 17:41 ч.
Автор: Флагман

Сийка Милева ползва безвъзмездно чуждо жилище от 101 кв. м в София, както и VW Туарег

Съпругът на Даниела Машева, която беше зам. главен прокурор на Иван Гешев, си е купил апартамент в Рим за 1 095 265 лв. Това се вижда от имотната декларация на прокурорката, публикувана от Инспектората към Висшия съдебен съвет. Като произход на средствата за имота в Италия е посочено - "ипотечен кредит, лични средства". Деклариран е ипотечен кредит за 977 915 лв. Апартаментът на Машев, който е адвокат, е от 71 кв. м.

През 2022 г. от заплата и спестявания адвокат Александър Машев се е сдобил и с два поземлени имота в София - един от 2053 кв. м за 47 460 лв. и друг от 3416 кв. м за 135 076 лв, пише вестник Сега.

Машева също е получила поземлен имот в София, но за разлика от съпруга си тя не е платила нищо за 1130 кв. м. Като основание за придобиване в декларацията е посочено, че това е дарение.

Съпрузите са декларирали и 4 сметки - една от тях е на Машева, а останалите три (една в чужбина и две в България), в които са и по-сериозните суми, на Машев. 

Машева беше една от заместничките на Гешев, махнати от Борислав Сарафов, веднага след като главният прокурор беше уволнен, а той стана изпълняващ функциите началник на държавното обвинение. Тя беше изслушана от Висшия съдебен съвет в защита на Гешев в процедурата по уволнението му. 

След като пое поста Сарафов даде да се разбере, че има данни срещу заместничките на бившия му шеф, но досега не е публично известно да им е потърсена отговорност за нещо.

Самият Гешев е декларирал единствено налични 37 000 лв., както и две сметки в лева. В едната има 11 600 лв., а в другата - 37 377 лв. Гешев, по традиция, не декларира имуществото на жената, с която е във фактическо съжителство - Детелина Ханчева.

САРАФОВ

И. д. главният прокурор Борислав Сарафов е декларирал, че през 2020 г. ползва безвъзмездно апартамент в София от 159 кв. м. Жилището е собственост на две физически лица.

От 2020 г. Сарафов и съпругата му, която е върховен прокурор, ползват безвъзмездно и БМВ, собственост на "Елидис-клон" ООД.

Сарафов има само 3521 лв. в банковата си сметка, а съпругата му има две сметки с малко над 28 хил. лв.

ДРУГИТЕ ЗАМЕСТНИЧКИ НА ГЕШЕВ

Красимира Филипова не е декларирала нищо за 2022 г.

Десислава Пиронева е декларирала, че през 2022 г. е ползвала два апартамента в София, един от които - собственост на майка ѝ и сестра ѝ - безвъзмездно, а другият по договор за наем срещу 1200 лв. (вероятно това е годишният наем). Има и сметка с малко над 170 хил. лв. Освен това е услужила на сестра си със 100 000 лв., както и със 70 хил. лв. на бащата на детето си. В графата вземания Пиронева е вписала и 141 798 лв., за които уточнява, че са "платена сума по предварителен договор".

От декларацията на Пламена Цветанова се вижда, че тя и съпругът ѝ Георги Апостолов, който е шеф на столичната дирекция на КПКОНПИ, имат общо 13 сметки с България в лева и евро. В тях има общо малко над 440 хил. лв.

СИЙКА МИЛЕВА - "ЗАЕМ ЗА ПОСЛУЖВАНЕ"

Бившата говорителка на Гешев - Сийка Милева, и за 2022 г. декларира, че ползва апартамент от 101 кв. м в София, който е собственост на две физически лица. Като "Заем за послужване", безвъзмездно Милева ползва и Фолксваген Туарег. Инициалите на собственика на Туарега са различни от тези на апартамента.

Междувременно обаче Милева има три банкови сметки - за 397 770 лв., 54 449 лв. и 18 276 евро. Като произход на средствата Милева сочи спестявания от заплати и наследство. Има и 10 000 лв. налични.


В категории: Темида


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Моше тесин шзраелски специалидт от с.Труд
25.07.2023 06:57:45
0
4
ГЕШЕВ има 4,28 милиона швейцардки франка депозирани във банка в МОНАКО
На името на жената до него Детелина Ханчева 5 Апартамента в СОЛУН централната част по 1,5 милиона евра всеки(отдава ги под наем на заможни гръцки студенти
Къщи в Касандра 1ръкав Халкидики
4 имота във баровския кв.Бояна София,имот в кв.Малинова долина
Имоти в Ловешко (Детелина е от Тетевен)
Къща в местноста Плана близо дъ яз.Искър Самоковско
Къща с земланка тип скривалище (тайна квартира)с таен изход към к-кс "Боровец" в с.Радуил община Костенец
Всичко това са ДАРОВЕ от признателни бизнесмени ката Ваклин и Ковачки и заможни подсъдими лица , дебели КГБ руснаци от ВТБанк Россия
и разбира се охладител за ВОДА за скромните 38.000 лева купен с Държавни ародни пари
5.
Ми
25.07.2023 03:56:28
0
1
Правилно!!! Няма да остави мишките да му ги изедат..
Най добре прави тиквочев- кюлчета...вграждал ги в зайчарника...
4.
Масово е -факт,a ние овцете
24.07.2023 20:42:26
0
5
Тези бивши и настоящи участници на различни нива в българската политика си ползват лактите и ноктите за да се докопат до власт единствено и само за крадене и изнудване и да дерът кожите на българите изнасяйки спешно одраното по тлъсти имоти в,, гнилия ,,капитализъм /ЩОТО НЕ СЕ Е ЧУЛО НЯКОЙ ДА СИ Е КУПИЛ ИМОТ В АЗИЯ ИЛИ АФРИКА/.Стои тук основния далаверист докопал се до държавнато , а останалите семейни мишоци се изнасят по терлички.
3.
Ъъъъ
24.07.2023 19:30:52
0
0
Какво е "Заем за послужване"?
Аз мога ли да ползвам такъв заем и кой ще ми го даде ?
2.
Е
24.07.2023 19:28:48
0
7
то за да спестиш такива суми, трябва да имаш и съответните доходи....
Но няма инстанция която да докаже, че няма как да има такива доходи един държавен служител !
1.
Иван
24.07.2023 18:34:38
0
5
Завалиите, сега няма да мога да мигна цяла вечер
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори