×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Те бяха звезди, но се сринаха и сложиха край на живота си


22 Юли 2023, Събота, 19:00 ч.
Автор: Флагман

Вижте кои футболисти се самоубиха 

Няколко шокиращи случаи на футболисти, посегнали на живота си, разтърсиха спортните среди. Bgdnes.bg припомня драмите с фатален край, включващи и смъртта на бивши футболисти на ЦСКА и Левски.

Заради семейни проблеми преди дни бившият шампион с ЦСКА Стефан Лулчев се самоуби. Той направил примка от колан на кран за вдигане на товари и увиснал на метална греда. 46-годишният мъж се е обесил в производствено хале в кв. „Кючук Париж“ в Пловдив. Неприятната случка става на 22 май 2017 г.

Още по-шокираща е историята за шампиона с Левски от 2009 година Давид Бистрон. Чехът умря, затънал в дългове, изгубил най-близките си и зарязан от жена си. Въпреки че е вземал златни медали още с отборите на Баник и Виктория, животът му се сгромолясва. Още когато е на 30, след мач от Шампионската лига дава положителна проба за амфетамин. Така получава 2-годишна забрана да играе футбол, което го срива. Давид решава да се обеси в собственото си мазе. Бистрон слага край на живота си само 3 дни преди Лулчев.

По същия жесток начин преди месец край на живота си сложи и сънародникът му и съотборник в чешкия национален отбор, 31-годишният Франтишек Райторал.

През 2017 г. на бесилото увисна 22-годишният сръбски футболист Драган Милошевич. Майка му разкри, че той бил пребит преди 4 години от непознати мъже и оттогава изпаднал в депресия.

У нас има и други случаи на футболни самоубийства. Бившият шампион на Етър от 1991 година Петър Рашев сложи край на живота си. Совалката, както е известен той, дори има мачове за националния отбор на България. След приключване на активната си състезателна дейност футболистът е имал сериозни проблеми, които го подтикнали към алкохола. В последните години от живота си Петър живеел сам, тъй като съпругата и децата му се преместили в Италия.

В световен мащаб близо до смъртта през 2004 година беше самият футболен бог – Диего Армандо Марадона. Аржентинската легенда беше прието в болница в критично състояние, след като взел свръхдоза наркотици. Намиращ се между живота и смъртта, той се подложи на лечение в комуна и успя да пребори порока. Не така щастливо свършват нещата за бившия уелски футболист на Лийдс и Нюкасъл Гари Спийд. Той се обесва в банята на дома си през 2011 година. Открит е от съпругата си Луиза. Оказва се, че Гари бори години наред депресията, но крие за проблемите. Само на 33 години, бившият защитник на „Санкт Паули“ Андреас Бирман слага край на живота си чак при четвъртия опит за самоубийство.

През 2012 г. футболист от Република Корея се самоуби заради скандал с манипулиране на мачове в страната. 24-годишният Ли Гюн Хван бе наказан доживот заради договаряне на футболни срещи. Това бе третият случай на самоубийство във връзка със скандала с черно тото в Азия. Преди него на въжето увиснаха още 29-годишният полузащитник Чжон Чон Кван, както и Ли Су Чхол.

Други футболисти избират още по-зловещи начини за самоубийство, като се хвърлят под влак. Светът бе шокиран от гибелта на националния вратар на Германия Роберт Енке през 2009-а. Той изпаднал в депресия след смъртта на 2-годишната му дъщеричка. Енке се хвърли пред експресен влак на прелез близо до Хановер.

Бившият футболист на Барселона Серхи Лопес се самоуби по същия начин преди 11 години, като легна на релсите.

Не всички опити за самоубийства на футболистите са успешни.

Халфът на Евертън Аарън Ленън беше задържан от британската полиция по време на нощна разходка до магистрала. Патрул се усъмнил в психическото му здраве, докато той възнамерявал да се хвърли пред камион. Бившият национал на Англия вече се лекува в клиника.

Младежкият национал на „Трите лъва“ Кларк Карлайл пък има два неуспешни опита за смърт до момента. Едва на 21 години получава много тежка травма и решава да приключи с живота. Удря конска доза успокоителни и алкохол и ляга на пейка. Случайно минаваща девойка вика бърза помощ и той е спасен. През 2014 година се хвърля под камион, но пак оцелява по чудо. Днес Кларк е на 37 години и продължава да се бори с депресията.

Психологът Добринка Тотева: Краят на кариерата е шок за тях

„Голяма част от спортистите изживяват голяма житейска криза след края на състезателната си кариера – казва психологът Добринка Тотева. – Те се чувстват успешни в своята област, но често са неподготвени за живота, след като спрат със спорта. Когато се сблъскат с трудности от ежедневието, нямат изграден механизъм за справяне с проблемите. Започват да си мислят, че нямат сили да се справят. А всъщност това не е така – те притежават в себе си огромен потенциал от възможности, но не знаят как да го използват. Консултацията със специалист в такива случаи е повече от препоръчителна.“


В категории: Спорт


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори