×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско е райско кътче с чисти плажове, гората на Странджа и с енергията от Бегликташ


Приморско е райско кътче с чисти плажове, гората на Странджа и с енергията от Бегликташ
Много се радвам, че в община Приморско няма грубо презастрояване, а гостите ни могат да посетят различни привлекателни места, каза кметът д-р Димитър Германов
17 Юли 2023, Понеделник, 11:49 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

БНТ показа тази сутрин защо южният ни морски курорт е образец за природосъобразен и поклоннически туризъм

Приморско е действително образец за райско кътче на българското Черноморие, опазено от презастрояването, с чисти плажове и зеленина, както и с енергията от тракийското светилище Бегликташ. Природният скален феномен, възприеман от изследователите на езотерични учения и като древно оброчище за посветени, се е превърнал в привлекателен център за наши и чужди туристи. За това потвърди и кметът на малката южна община д-р Димитър Германов в отговор на въпрос на БНТ тази сутрин с какво друго, освен с морето и плажовете,  успява през последните години да държи представата за изключителност.

В предаването се изясни още и защо през миналия век, в годините на социализма, тук е направена голямата държавна инвестиция с построяването на резиденция "Перла". Проучването на наши и руски радиестезисти доказало, че освен уникалното разположение на залива във формата на мида, погледнат от въздуха, наличен е и енергиен източник, зареждащ с енергия от земните ядра. Заради благотворното въздействие на природата тук е построена и резиденцията в бяло - като перла в прекрасно оформената мида.

 

 

„Курортът има своето обаяние и идентичност, мога наисина да кажа, че Приморско е едно от райските кътчета по българското Черноморие. Вие виждате чистата морска вода, гората на Странджа планина. Това е в основата на на нашата представа за туризъм -  компилация между морски и планински климат. Не мога да пропусна мистиката на древните траки, историята и културата, както и всички легенди, свързани с миналото ни“, добави морският кмет в ефир. 

 

„През последните години положихме доста усилия и тази възможност беше презентирана чрез музея, който изградихме, чрез разработването на древното тракийско светилище, за да може, когато туристът дойде в Приморско, почивайки си на море, да се запознае с древната история и с културата на траките“, изтъкна той. 

През лятото на сцените в Приморско и в другите селища в общината има събития от различен характер и целта е туристите да имат възможността да се насладят на тези емоции и във вечерните часове.

Всъщност Приморско предлага както висококатегорийни хотели и ресторанти, така и база, която е достъпна за всекиго, има много атракции, за да може и деца, и възрастни да се чувстват пълноценно по време на престоя си тук. Туристите могат да посетят Маслен нос и Тюленовата пещера, с прекрасен миниатюрен плаж, с възможност за пикник. Гостите могат да наблюдават релефа и залива от корабче в морето, което е невероятно удоволствие.

Целта е да се запазят защитените територии и зелените пространства, защото туристът вече търси природата.

БНТ припомни Международния младежки център, създаден в края на 60-те години на миналия век, който тогава е бил емблема на Черноморието в Бълтария, защото е събирал младежите от бившият социалистически лагер, а днес, катовъзрастни, те отново се връщат тук, научавайки, че природата е опазена. 

Хората, които живеят тук, са изключително дружелюбни и трудолюбиви и правят нужното, за да може туристът да получи това, което търси.

Кметът препоръча и богатата сбирка от археология и история в новия музей, който беше построен през 2014 г. Датирането на експоатите започва от 8000 години преди новата ера. Има и интересни факти за древните траки. Най-любопитни са сведенията на златното съкровище от времето на Александър Македонски в района на Лъвската глава край живописната река Ропотамо. Уникално място по своята същност, с много легенди и без аналог в България.

 


В категории: Приморско


15
Коментара по темата
15.
ББ
19.07.2023 22:32:04
0
2
Германче,
Отиваааааш си, как да те върнааа
14.
Пъдар
18.07.2023 12:06:24
0
3
Морето на северния плаж страшна мътилка и гадост. Пътят до Китен на трошляк и прахоляк....по кръчмите само полуфабрикати,неоправдана скъпотия...мирише на всичко друго само не на море и прясна риба. Кажи нещо Кмете!
13.
скоро
18.07.2023 08:52:17
0
1
от гората на Странджа ще остане само Странджа. Не се наядаха и ей тъй мимоходом дпс си приеха закона за увеличаване на добива на дървесина
12.
Факман
18.07.2023 00:47:55
1
5
Всичко е една илюзия ,ако съм един турист никога няма да се върна тука,в бомбардираните улици и тротоари,обрасли с трева,не окосени тревни площи,миришещи и препълнени казани,боклуци по улиците,сгрешени и изпочупени знаци изтрещяла схема за движение,няма къде да спреш,завардват се места с бутилки от 10 литра вода,изпочупени лампи и ръждясали стълбове иначе накичени със знамето на еврогейския съюз,прахоляци навсякъде,по тротоарите се бориш да не настъпиш сергийните принадлежности или бързите хранения,да не се спънеш в масите на заведенията,отврат до шия,а навсякъде персонала е от цветнокожи,в хотела,на магазина,на сергията,в ресторанта и певците и музикантите цветнокожи,уникално е просто и най добрата клиентела е от цветнокожи разхождат се на катуни по 10 15 супер е.Входовете на плажовете така и човек да иска не може да ги направи,прах камъни и отново цветнокожи сергии и простотии.Супер скъпо и некачествено обслужване и продукти със съмнителен произход и качество предлагани за консумация.Това всичкото а некачествената вода за пиене и изливащите се мизерии в реката и съответно на плажа става сууупееерр.Да ви е сладко и догодина пак да дойдете.
11.
Турист
17.07.2023 21:09:35
3
1
Чудесно място за почивка. Големи и чисти плажове, с кристална вода.Идваме тук от 20 г. и ще продължаваме да го правим.
10.
Ас
17.07.2023 20:57:22
0
3
Хубаво е.САМО ЧЕ НЯМА КЪДЕ ДА ПАРКИРАШ.ПЪЛНА ИДИОТЩИНА КМЕТЕ
9.
Боян Стефанов
17.07.2023 20:01:07
1
3
С една дума село,с две голямо!
Селяни с пари -селяндури.
Потни и миришещи.
Скучни, еднообразни и най вече предвидими.
Тънко обидчиви, боравещи с повтарящи се до садизъм едни и същи фрази ..набили се в кухите им кратунки.
Нищо не става от местния Кюприйски примат.
Освен да стои до гъза на мама, която да му нарежда, готви и пере оаканите му гащи.
Старата го обърка яловото останало незадомено и необезчестено,без собствени наследници сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници.
Ама времето й изтича......
8.
СВЪРТЯН
17.07.2023 19:00:27
0
6
КМЕТА И АНТУРАЖАМУ ТРЯБВА ДА ПИЯТ МОРСКА ВОДА ДА ДОКАЖАТ ЧЕ ВОДАТА Е ЧИСТА И ДА СЕ ИЗКЪПЯТ В НЕЯ КАКТО НАПРАВИ СОЗОПОЛСКИЯ КМЕТ
7.
паткан
17.07.2023 18:15:53
0
3
Да бе , цени до небето. И това нямаше да е чак толкова лошо , ако си заслужаваше цената.
Храната пък ще ви накара да висите в кенефа с часове, а децата ви ще вдигнат температура от хранителни натравяния.
Да не кажете че не сте предупредени
6.
Хххахахахах
17.07.2023 17:33:58
0
4
За едните подаяния от хартии които не струват нищо ще напишете всякакви глупости.Колкото едно време в България нямаше радиация от Чернобил.Всичко е толкова чисто ,че водата в морето мирише на Батак нищо че е кристално чиста на пръв поглед.Нищо,че на две места от една шахта и една отходна тръба текът супер чисти неща,а и с пречиствателна с два пъти по малък капацитет няма как да е друго.Що се отнася до питейната вода в 21 век да има режим на водата в пика на сезона,а за качеството няма да се говори,по добре да се пие дъждовна.Така че всички нищоправци парашутисти инсталирани на високи длъжности без да имате и грам представа за реалността,поне не се хвалете с това което не правите.
5.
А сега де
17.07.2023 16:23:53
1
4
Насирате ли се флегми е няма кой да доди да яде манджа от оня ден и да се базикате с него
4.
*********
17.07.2023 14:50:11
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
Pleveli
17.07.2023 12:13:22
1
6
S kosmi4eska energiq li?
2.
ККК
17.07.2023 12:09:07
1
16
Пътнико свиден идват избори
1.
извод
17.07.2023 11:35:23
16
22
Умните българи почиват в Гърция като се пекът на каменисто пясъчни плажове с ширина 2-3 метра и при жега над 45 градоса а простите българи на нашите разкошни златисти плажове с разхлаждащ морски бриз.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена
Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г.
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори