×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Луди години! Как Юри Печурката нахълта с бялото си ламборгини в дискотеката на Ганди


Луди години! Как Юри Печурката нахълта с бялото си ламборгини в дискотеката на Ганди
Бившият пионерски дом е превърнат в най-шикозната дискотека на София
15 Юли 2023, Събота, 18:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Пионерът на родния ъндърграунд е вбесен, че култовото заведение е забранено за борци

Годината е 1990-та и един от героите на прехода – Пламен Тимев – Ганди открива най-тузарската за времето дискотека в София – „Ла страда“. Тя се помещава в бившия партиен дом „Лиляна Димитрова“. Цялата е в огледала, светлини, а няколкото дансинга са във формата на елипси.

На откриването се изсипва целият хайлаф на столицата, а сърце на купона е бившият зет на Тодор Живков – Иван Славков – Батето.

Ганди се изцепва, че „Ла страда“ ще е територия, забранена за борци, които тогава тъкмо са образували първите силови бригади. Той е бивш доносник на Държавна сигурност, но е изключен за прахосничество. В годините на соца, когато средният българин се радва на 250 лева месечна заплата, Ганди успява да изхарчи 300 000 лева за краткия период между 1985 и 1987 година. След падането на режима се е трансформирал в бизнесмен.

Забраната да посещават „Ла страда“ вбесява борците. Силно засегнат е един от пионерите на родния ъндърграунд – Юри Джоков – Печурката, който е тартор на първите бандитски бригади. В мътните времена след края на комунизма върлува в Централна Европа, където се занимава с кражби на луксозни автомобили и трупа огромни пари.

Когато се прибира в България, се праска или с бяло Ламборгини, или с последен модел Порше. Около него пърхат знойни красавици, а той пръска долари и дойче марки като арабски шейх.

Една вечер Печурката решава да натрие носа на Ганди. Облича бял костюм, премята снежнобял шал, качва се на бялото си Ламборгини, което по това време е първото в София, и с мръсна газ преодолява стълбите и влиза в дискотека „Ла страда“ направо с колата. Витрините стават на сол.

Всички онемяват. Охраната обаче бързо се съвзема от шока и го изхвърля.

Честолюбивият Джоков отива в дискотека „Синбад“ и се оплаква лично на Васил Илиев, който му е ученик в престъпния занаят.

И отмъщението не закъснява. Група от 18 борци се изсипват в дискотека „Ла страда“. Начело са Васил и Георги Илиеви. В авангарда са още Георги Цветин – Близнака, Печурката и бившите сержанти от УБО Стоил Славов и Любо Василев.

Борците пребиват охраната, като най-много тупалки отнасят Пацо Змея и бат Сули.

Но основна мишена е Ганди. Той поема нечовешка порция юмруци и шутове.  Накрая го извличат на улицата, където го довършват. За щастие, оцелява.

По-късно, с посредничеството на Илия Павлов, Ганди и братя Илиеви изпушват лулата на мира, а ВИС започва да охранява дискотеките и бизнеса на Пламен Тимев.

/екшънът в „Ла страда“ е описан в книгата на Надя Чолакова „Живей бързо 1“/


В категории: Ретро Флагман


Флагман.БГ Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион 10/05/2024, Петък 09:41 1
14
Коментара по темата
14.
Урок
16.07.2023 00:59:47
0
18
Можем да научим от тях , че с много пари и криминални деяния не се живее стойностен и пълноценен живот, а за щастие и вярност дума да не става. Богат е този , който помага и се радва на малките неща и не си мери пишка*а с другите!
13.
До 9
15.07.2023 21:51:11
3
5
Печурката миналата или по миналата си замина светъл му път беше хероинов наркоман живееше до църквата Света Троица в София и беше нещо като тартор на метадоновите. Не е живял никога във Велинград беше в Унгария със крушата и 1 пичка старата Юдит. Тука само по Божур бръмчеше на чужденци.
Като деца ни пазеше да не ни гърбят . Въпреки че беше херца големите босове му имаха уважение и му даваха кинти като го видеха .
12.
*********
15.07.2023 21:41:16
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Svako
15.07.2023 21:11:57
1
10
До.7 - Познавам Марто по съвсем други хобита - бънджи,парашути други екстремни спортове. Познавам и Антон. За това,и само заради това питах Мартин имало ли е Бургазлии в екшъна. Отговорът бе Чаневите. Тва е от първа ръка. И като пиша се сещам за бънджи скок,топване в морето под Аспаруховия мост и други щастливи моменти. Другите драми са вятър работа. С Антон съм се хранил - за мен е по - кулинар от тези дето правят предавания,и го казвам с чисто сърце.
Още веднъж - остава само веселбата, другото е вятър работа.
10.
No 1
15.07.2023 20:05:14
1
12
Земен цикъл,живеят 100години и остават в 1клас,недоразбрали защо живееш и защо си роден...
9.
Аполо болкан
15.07.2023 20:00:20
1
8
Тоз дъртак Печурката сега във Велинград май се е оттеглил,рано или късно всички остаряват...
8.
Пламен Тимев
15.07.2023 19:36:38
1
13
Половината от написаното е съчинения , объркани са години , имена , хора , суми на принципа една баба казала …Цветин е Николай , Ганди не е изключван от ДС , защото там не “изключват” , през 1985-1987 никакви 300 000 не са му предоставяни …а “влизането “ с колата не е тогава а охраната му бяха Стоил и Стефан служители на УБО , които на Дюни се бяха спречкали в дискотеката на плажа и бяха задържани след убийство с нож на друг младеж …
7.
До 5
15.07.2023 19:25:47
2
10
Добри го нямаше там. Марто Кърдравия с още трима софиянчета и взеха Дечо да разпознае Кабата.Прати ги Жоро Илиев
6.
Печурката беше пич
15.07.2023 18:55:38
3
19
И тия се насираха от него били го изритали лично съм бил свидетел как навря на дъртия фатик 1 пистолет в устата в Кампионе . Хероина му еба макята на Юри след катастрофата се закачи. Тия пък книги измислените печуркин имаше порше . Бялото ламборджини бешв на Краси Стойчев шефа на ТРОН по късно вкарал първите клетъчни телефони с МТел
5.
До 3
15.07.2023 18:39:55
2
30
Кабата го биха, защото трябваше да си плати едни кинти , а той се направи на мъж и се изцепи , че ще ги плати когато той реши! А на другия ден го биха не с бухалки а метални тръби! Биха го Дечо и Добри !
4.
ама
15.07.2023 17:58:14
1
42
Такива искат трепане и дълбоко заравяне.
3.
Скиндера
15.07.2023 17:35:40
2
54
Сега напишете и една подробна статия, от нашия район . Как през 1998г бе атакуван Кабата на Каваци, пребит с бухалки и лежал в реанимацията единайсет денонощия . Как арменеца Петрос наби в дискотека Пиргос големия Фратев и т.н....
2.
*********
15.07.2023 17:31:04
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
123
15.07.2023 17:24:59
0
77
И какво разбраха от живота. Едно голямо нищо , само дето почерниха много семейства. Но природните закони важат за всички. Крадоха , убиваха станаха големи бизнесмени и сега няма кой да им работи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Публикувано тази седмица предварително проучване на изследователи от Харвардския университет показва, че ефективността на ваксините срещу тези щамове намалява МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори Ще присъстват политическото и професионалното ръководство на министерството Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Предполага се, че Паскал е разпоредил на капитана да тръгне за Гърция, където първоначално се укри Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион Пътният инцидент е станал на пътя край село Куцина Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Катастрофирал е ТИР Днес ни очакват брутални дъждове Днес ни очакват брутални дъждове Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка
Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори