×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Въздуходувка или листосъбирач - каква е разликата и кое да изберем?


14 Юли 2023, Петък, 10:01 ч.
Автор: Източник на изображения: hecht-garten.de

В началото на есента всеки човек обмисля лесен и ефективен начин за преместване и събиране на паднали листа и градински отпадъци. Решението е в т. нар. листосъбирачи и въздуходувки. Двете машини служат за почти сходни цели, но имат различен начин на работа. Духалките за листа и листосъбирачите имат различна мощност, тегло, максимален дебит и захранване и се използват в различни ситуации.

Видове

Духалки за листа

Духалките за листа, известни още като въздуходувки, са машини, които произвеждат въздух, за да преместят листата или друг вид материал във Вашата градина. 

Някои модели може да засмукват листа и малки клонки чрез вакуум и да ги мулчират, които след това се събират в торба. Спрямо начина си на захранване духалките за листа се задвижват с електрически, бензинов или акумулаторен двигател. 

Електрически въздуходувки

Духалките с електрически двигател имат по-ниско тегло и цена. Предлагат се в различни форми и размери, за да може да изберете най-подходящия за Вас.

Това, с което този вид се отличава от бензиновите и акумулаторните е, че за да работи, трябва да е включен в електрически контакт. Подвижността на електрическата духалка е ограничена поради дължината на кабела, което означава че винаги трябва да търсите място, което да е снабдено с електричество. Едно от най-големите предимства при тях е, че не отделят вредни емисии, както бензиновите.

Акумулаторни въздуходувки

Духалките с акумулаторен двигател се захранват с батерии, които са предварително заредени и не зависят от електрически контакт по време на работа. Този тип машини може да употребявате почти навсякъде, а и са доста удобни за пренасяне. 

Акумулаторните духалки са подходящи за използване при почистване на улици от листа и други отпадъци дори на труднодостъпни места. Те имат по-тежко тегло в сравнение с електрическите, но предлагат висока ефективност при работа.

Бензинови въздуходувки

Задвижваните с бензин духалки имат много голяма мощност и са значително по-тежки от останалите видове. Те са подходящи за употреба при по-големи площи в градината или на строителната площадка за почистване на големи количества листа, камъчета, клонки и т.н. Бензиновите духалки се нуждаят от зареждане с гориво и редовна поддръжка, за да работят правилно. 

Често срещани модели са гръбните – с презрамки/каишки, за да може да регулирате тежестта върху тялото равномерно, докато работите. Недостатъкът на този тип двигатели е, че отделят вредни емисии за околната среда и имат високи нива на шум.

Листосъбирачи

Листосъбирачите също приспадат към градинската техника, с която може да премахвате есенни листа, сухи треви и други малки отпадъци. Машините имат два начина на работа: като всмукват или издухват различни материали. Трябва да се отбележи, че има много модели, които са комбинирани и включват двете функции. Някои от тях са 3 в 1 и имат трета функция – мулчиране. Листосъбирачите се разделят на електрически, акумулаторни и бензинови.

Електрически листосъбирачи

Електрическите листосъбирачи са перфектни за продължителна употреба, тъй като работят, докато са включени в електрическа мрежа. Този тип духалки обикновено са оборудвани с торба за отпадъци, която прави работата с машината много по-лесна. Подходящи са за работа в средни и малки дворове, като предлагат удобство и лекота при работа.

Акумулаторни листосъбирачи

Този тип листосъбирачи използват акумулаторна батерия, обикновено литиево-йонна, за да работят. Те не са зависими от кабели, но имат по-голяма тежест от електрическите модели. Подходящи са за работа на по- труднодостъпни места и са лесно преносими. 

Бензинови листосъбирачи

Бензиновите листосъбирачи са предпочитани машини от професионалистите, тъй като имат най-голяма мощност. С тях може да почиствате всякакви листа, малки отпадъци и други. Те имат най-голяма тежест, затова най-често може да срещнете модели, които се носят на гърба като раница, за да бъде регулирано теглото на машината. 

Как да изберем подходящ модел?

Характеристики, които да имате предвид при избор на модел въздуходувка и листосъбирач:

Електрически модели

Електрическите модели са най-подходящи за малки градини и площи, като изискват най-малка поддръжка от останалите видове. Те са много лесни за използване и са по-тихи. Ако изберете този модел, трябва да се уверите, че имате удължителен кабел или наличност на електрически контакт в близост.

Акумулаторни модели

Ако изберете безжичен модел, помислете за резервна батерия, ако имате повече задачи във Вашата градина. Ако сте се насочили към акумулаторните модели, трябва да имате предвид напрежението, капацитета на батерията и зареждането, което ще правите след всяка употреба. Те са изключително удобни, не изпускат вредни изпарения и имат елегантен дизайн. 

Бензинови модели

Бензиновите модели са добър избор за много големи площи за почистване. Те имат резервоар, който се пълни с гориво. Бензиновите модели имат голяма мощност, но имат повече изисквания при поддръжка. Те са предназначени за професионална употреба, така че ако ще Ви трябват за по-малки пространства, изберете акумулаторен или електрически вариант.

Сред другите важни характеристики, които трябва да имате предвид при покупка, са:

  • Мощност

  • Дебит на издухване

  • Размерите на площта, на която ще работите

  • Функция мулчиране

  • Тегло

Откъде да закупя тези продукти?

Бърза доставка, качество и достъпни цени ще получите от онлайн магазина Onlinemashini.bg. Всяко предложение съдържа подробно техническо описание, което може да Ви помогне при избора на подходящата духалка за листа и листосъбирач.

При всякакви допълнителни въпроси може да се обърнете към екипа от професионални консултанти по телефон или имейл. Доставката обикновено получавате в срок от 3 работни дни до адреса, който сте посочили.


В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори