×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Той е от малък град, но има собствен самолет и вече е министър


13 Юли 2023, Четвъртък, 09:31 ч.
Автор: Флагман

Политикът от ПП от малък имал страст към летателните машини и още в детството си сглобявал макети от хартия и дърво

Новият министър на транспорта Георги Гвоздейков е горд собственик на частен самолет. Политикът от ПП от малък имал страст към летателните машини и още в детството си сглобявал макети от хартия и дърво. Преди около 5 години обаче решил, че иска да създаде реален и използваем двуместен самолет, който да се задвижва от електрически двигател. Амбициозния и скъп проект той показва стъпка по стъпка в социалните си мрежи, но макар да строи машината от 2019 г. насам, все още не е споделял дали е летял с нея, пише вестник Ретро.

Роденият в Твърдица предприемач има страст към високите скорости и е почитател на ралитата. Детската му мечта не била да седи в министерско кресло, а да бъде автомобилен състезател. Гвоздейков успява да се реализира като рали шампион и повече от 14 години се състезавал по пистите. През 2011 г. окончателно сложил край на спортната си кариера и се отдал на авиацията. Оказва се, че шефът на транспортното ведомство е колега на президента Румен Радев. Той също е завършил ВВВУ „Г. Бенковски“ в Долна Митрополия, но с гражданска специалност и по образование е инженер по авиационна техника и технологии. Депутатът няма лиценз за пилот, но ще му се наложи да се сдобие с такъв, ако иска да пилотира лично собствения си самолет.

Летателните машини обаче не са просто хоби за Гвоздейков, а и доходоносен бизнес. Досущ като предшественика си в транспортното министерство от правителството на Кирил Петков – Николай Събев, новият шеф на ведомството също може да се похвали с империя от фирми. Една от тях се занимава именно с разработка и производство на авиационна техника и технологии, прототипиране на високоскоростни транспортни средства, дизайн и производство на състезателни автомобили.

Друга негова фирма, която в момента е в ликвидация, е предлагала полети за осигуряване на въздушен транспорт за нуждите на спешната медицинска помощ, организирана от държавата с цел бързо транспортиране чрез превозване на медицински персонал или медицински доставки.

47-годишният Гвоздейков е астрален близнак на Симеон Сакскобургготски, с когото са родени на една и съща дата – 16 юни. Новият транспортен министър, който е увлечен по мъжките и адреналинови хобита, е баща на две дъщери, които никак не проявявали интерес към заниманията му. По-голямата Катрин миналата година завършила Втора немска гимназия в София и следвала за правист. По-малката ѝ сестра Мария е все още ученичка. За майка им Гвоздейков не обелва и дума и не споменава дали е женен или ерген. В декларацията му пред КПКОНПИ липсват както имоти на негово име, така и декларирани доходи на половинка, което издава, че вероятно няма жена до себе си.


В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
Другите
13.07.2023 16:25:25
0
1
Вие направихте България разграбена и пошла ,но утре дано да си платите
6.
Другите
13.07.2023 16:20:41
0
0
Емили е простащината на Туризма в България и всъщност винаги си е имала вагина.Защи наприхте България толкова пишка.Утре да сте в пъти по-зле от разграбването на държавното ни имущество и на нашето здраве в краткия ни човешки живот.Гадини
5.
Борисов
13.07.2023 15:15:29
0
2
Той нищо не разбира от туй за което е избран, но поне да не краде
4.
Някой друг
13.07.2023 11:27:36
0
0
Те само такива слагат там.
3.
Някой
13.07.2023 10:09:50
4
4
Интелигентен и умен човек е!
2.
Късмет, а
13.07.2023 09:40:33
0
4
Лицензите за пилоти се издават от Транспортното министерство !
1.
Дернев
13.07.2023 09:40:06
0
6
Да, има такава държава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство
Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори