×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Йорданка Христова обяви война на Лили Иванова


29 Юни 2023, Четвъртък, 11:21 ч.
Автор: Флагман

Тихата война между обичаните певици продължава вече десетилетия наред, а този път Данчето е решила да нанесе удар под кръста на Лили, като ѝ подбие пазара

Йорданка Христова и Лили Иванова – двете най-големи прими на българската музика, отново са се „хванали за гушите“. Тихата война между обичаните певици продължава вече десетилетия наред, а този път Данчето е решила да нанесе удар под кръста на Лили, като ѝ подбие пазара. Наесен и двете мегазвезди ще изнесат самостоятелни концерти в Зала 1 на НДК. Проверка на „Ретро“ установи, че Христова продава билети за своя юбилеен спектакъл, с който ще отпразнува своите 80 години, на три пъти по-ниски цени от тези на Лили.

Билетите за шоуто на Данчето започват от скромните 25 лева. Пропуски се продават и по 30, 35, 50, 60, 70, 80, 90 лева, като цената нараства в зависимост от разположението в залата. Най-скъпите ѝ билети са по 100, 120 и 140 лева, но гарантират най-добри места в тясна близост до звездата. За момента продажбите за концерта по случай юбилея от рождението на любимата на Фидел Кастро не вървят особено добре въпреки изключително народните цени, които са по джоба на всеки. Тя е запълнила едва 3 сектора от 20, но до датата на концерта – 21 ноември, има достатъчно време, за да се изчерпят билетите. Изпълнителката на „Тежък характер“ неведнъж е казвала, че концертите в Зала 1 на НДК са скъпо удоволствие, а зад нея не стоят крупни спонсори, с благоразположението на каквито се ползва Лили Иванова. Реклама за юбилея на Христова почти няма, докато колежката ѝ не спира да тръби в медиите за всяка своя предстояща изява.

Концертът на Лили в НДК пък ще бъде две седмици след този на Йорданка – на 15 декември. Дори най-евтините билети за него са три пъти по-скъпи от тези на Христова – 60 лева. Естрадната звезда от Кубрат е пуснала пропуски и по 90, 120, 140, 160 и 200 лева. ВИП билетите с места най-близо до сцената пък са по 250 и 300 лева и са вече почти разграбени. Интересното е, че Лили ще изнесе два поредни концерта и ще пее за софийската публика и на 16 декември. И за двете изяви обаче капацитетът на залата е вече изкупен наполовина въпреки изключително завишените цени.
Освен в концертна схватка двете прими се сблъскаха и на друг фронт в последните месеци. Навръх юбилея си през септември Йорданка Христова обяви, че ще публикува за пръв път сензационната си биографична книга, в която се изповядва за големите си любови, признава истината за отношенията си с Фидел Кастро и разказва драматични истории от съкровения си личен живот. Лили обаче реши да я изпревари и съвсем изненадващо миналия месец пусна в продажба личния си дневник, в който са събрани всичките ѝ разсъждения, записки, снимки на семейството и роднините ѝ, както и кадри от дома и гардероба ѝ.

Враждата между Лили и Йорданка тлее вече десетки години. Всичко започва по времето на социализма, когато Иванова е покорила родната сцена и мечтае за международни успехи. Песента ѝ „Панаири“ става популярна чак в далечна Япония, но това я вкарва в конфликт, който едва ли предполага колко напред във времето ще дава отражение върху музикалната сцена. По време на годишно изложение в Осака страната домакин иска България да представи песента „Панаири“, но те не знаят коя е Лили Иванова. За звезда на родната естрада японците признават само Йорданка Христова. Пращат писмо до Концертна дирекция – Христова да замине за Япония и да представи новия хит. Лили категорично отказва. Няма никакъв шанс друг да пее нейна песен. Според хора от музикалната гилдия това е моментът, който завинаги слага край на каквито и да е приятелски взаимоотношения между двете естрадни легенди. Изгряващата звезда не е готова на компромиси, а утвърдената в гилдията Христова е изненадана от самочувствието на новата си колежка. Лили е непреклонна – тя ще пее песента и никой друг. Тончо Русев и директорът на „Златният Орфей“ Генко Генов правят и невъзможното да уредят заминаването ѝ. Пишат писмо на японския импресарио, за да го убедят, че качествата на Лили са изключителни. Така тя заминава и покорява Япония.

Преди време двете грандами на родната музика съвсем се вледениха една към друга, а причината бе изказване на Христова в тв интервю. „Аз бих ѝ се обаждала, но след като тя не иска и има такова отношение към мен, не бих го направила. Не завиждам на Лили Иванова. Аз ѝ се възхищавам за някои неща, но за някои я съжалявам, като например, че е самотна. Тя не е виновна, че е сама. Това е нейно решение“, каза тогава Данчето.


В категории: Лайфстайл


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Стари
01.07.2023 08:34:47
1
1
Продухани флигорни и двете
8.
Хахо
01.07.2023 08:20:20
2
4
Всяка от тях има своя глас и качества.
Йорданка Христова винаги е била естествена, открита, усмихната и човек въпреки международната й слава и стотици награди.
Лили изгря тръшкайки се на една пейка копирайки Рита Павоне. В голяма степен е разпитала на скандали, даже и с откраднатата й сребърна лъжичка по време на концерт в Бургас. Вижте ме, аз съм родена със сребърна лъжичка. Ама мед не се яде с метална лъжица, Лили. Забрави бълЬгарски след шест месеца навън. Остарей си благородно, не да се явяваш с визия на тийнейджърка на сцената. Никога няма да стигнеш Тина Търнър.
7.
Глупави!
30.06.2023 17:34:32
2
7
Всички дотук коментирали са достатъчно глупави, за да не проумяват, че всеки е индивидуален и сравнение не може да се прави! Всяка от двете певици си има хора, които я обичат и харесват и които - не. Да са здрави и да пеят и двете! Обичам ги!
6.
Вече
29.06.2023 19:46:21
1
12
Не е това,което е била Лили Иванова.
Преди години концерт за 60лв едва се издържа.Не е актуална вече.c1f35
5.
до 4
29.06.2023 18:07:11
7
20
Интересно защо толкова хора говорят за себе си в множествено число, смятайки че изразяват мнението на цели групи, та дори и държави... Сигурно се мислят за царски величия... ;-) Никога не съм харесвала нито песните на Лили, нито нарцистичната и и интригантска особа. По начало българската музика и кино винаги са били посредствени.
4.
Свети Марко Тотев
29.06.2023 16:07:42
9
10
Данчето ще остане като една от любимките на Фичо Кастро а Лили е и ще остане любимата естрадна изпълнителка на България.
3.
Вълчева
29.06.2023 13:03:57
18
23
Музиката на Лили Иванова безспорно не е моята музика, но въпреки това съм категорична, че г-жа Христова никога не може да я достигне. Нито като изпълнител, нито като разнообразие в музиката, а и никога няма да успее да плени сърцата на толкова много хора, колкото Лили Иванова. Тя не напразно е примата на българската естрада. Разбира се не омаловажавам постиженията на г-жа Йорданка Христова. Просто Лили Иванова е само една!!!
2.
до 1
29.06.2023 13:01:04
8
24
Дали пък Данчето не е родила Джъстин...? Все пак тя беше любимка на Фидел. От тези среди всичко може да се очаква!
1.
Cuban Link
29.06.2023 11:43:42
4
4
Tai kaza Fidel 1980g
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори