×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пеевски се самоопредели като знаково лице на ДПС и обяви, че напуска конституционната комисия


Пеевски се самоопредели като знаково лице на ДПС и обяви, че напуска конституционната комисия
"Да, аз правя крачка назад в името на България и на Конституцията, защото промените са неотложни"
Ключови думи: Пеевски, ДПС
28 Юни 2023, Сряда, 11:17 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Имаме пълно съгласие да разградим безграничната власт на главния прокурор и да му отнемем правомощията, обяви депутатът след среща с ГЕРБ и ПП-ДБ

Делян Пеевски се самоопредели като знаково лице на ДПС. Той обяви, че ще напусне парламентарната Комисия по конституционните въпроси. Това се случи след „лидерската среща“ днес между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ.

За промените в Конституцията Пеевски каза: "Според нас ще се случат промените. Това, което се разбрахме, е да махнем тясното партийно начало. Ще изберем чисто нова конституционна комисия, за да няма разправии кой, къде, как участва, защото България и Конституцията са по-големи от всяка партия. Всички ще си излъчат само тясни експерти, а вече политиците, реално, лидерите на партиите плюс политическите знакови лица ще коментират процеса на Конституцията вече от тяхната гледна точка. Ще има работна група, първо, една седмица до края на другата седмица да видиме основните линии, където се припокриват във всичките проекти, защото всеки има проект. Ако не се разбереме предварително какво правим по основните точки, нищо няма да свършим и това беше от ДПС апелът - да решиме какво искаме да свършиме и тръгваме ли реално нещо да правим или просто си говориме."

На въпрос той няма ли да бъде член на конституционната комисия, Пеевски отговори: "Да, аз правя крачка назад в името на България и на Конституцията, защото промените са неотложни. Тука не може да се заложи, нали, почнаха веднага "конституцията на този, конституцията на онзи". Крачката я правят всички. Както не участва г-н Иванов (Христо Иванов - б.а.) и той няма да излъчи знакови лица, ГЕРБ също, нали, никой няма да излъчва знакови лица от партиите, за да нямат тежестта на всяко политическо лице. Ние политиците ще си говорим по темите, какво е важно да се случи в Конституцията, това не значи, че излизаме от процеса с председателя. Напротив, нали, във всяка парламентарна група ще си обсъждаме всичко, което се предлага. Ясно е, че тези експерти ще бъдат от тази група от нашата партия, нали, и точките ще бъдат съгласувани, разбира се, и с нас по темите. Но нека да работят експертите, за да вървиме напред - към това ги призовахме. Има съгласие по основните пунктове. За прокурора има пълно съгласие да разградиме безграничната му власт и да му отнемеме правомощията. По съветите смятаме, че има съгласие да са два съвета, за да могат самостоятелни да бъдат съдиите; увеличаване на правомощията на инспекторатите, но нека влизаме в детайли. Смятаме, че ще тръгне процесът след седмица."

Имало разбирателство да се прегледа цялата съдебна система - съд и прокуратурата, "за да може българите да получат обективно правосъдие", обясни още Пеевски. По думите му проблемът не бил само в прокуратурата. Българите трябвало да получат бързо съдопроизводство. 

 


В категории: Политика


Рецепта за пилешки пуканки
Рецепта за пилешки пуканки 30/05/2024, Четвъртък 21:00 0
Флагман.БГ Бургас е лидер по строеж на жилища Бургас е лидер по строеж на жилища 30/05/2024, Четвъртък 20:20 0
15
Коментара по темата
15.
ИСТИНАТА
29.06.2023 01:19:25
0
1
Защо си мислите че Българския народ е тъп . Трябва да дойдем всички и да ВИ изметем не само от парламента но и от България , Има господ да знаете и ако не на вас ще го върне на вашите деца . БОКЛУЦИ .
14.
*********
28.06.2023 19:50:11
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Мечо Пух
28.06.2023 18:55:52
0
2
Грешка, Дебеляне пак си в издънка. Освен като шопар, няма като какво друго да се самоопределиш.
12.
Турчин
28.06.2023 18:01:38
0
1
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от гяурското дс дпс
11.
Ami
28.06.2023 15:14:20
1
5
Само модерен комунизъм може да оорави нещата.Такива хора с доказани злоупотреби ги товарят на влака и на един остров цял живот.За седмица всичко щее чудесно и хората ще си живуркат
10.
John Doe
28.06.2023 14:11:30
0
4
Каква саможертва....даже сълза отроних...
9.
За коня и кокошката
28.06.2023 13:33:04
0
4
За тези, които крадат кокошки може и да се получи бързо правосъдие (то и сега за тях не е бавно) , но за тези, които крадат коне правосъдието пак ще си остане бавно или безсилно, защото законите ще ги гласуват точно те , същите конекрадци!
8.
Че той
28.06.2023 13:28:06
1
7
Шиши оня ден като го предложиха и гласуваха за комисията не знаеше ли, че е "знаково лице" ?
Сега ли вдяна това?
А и такива неграмотници, които говорят на "ме" -кане , едва ли ще успеят да измъдрят нещо по-умно и по-високо от тяхното ниво !
7.
Haha
28.06.2023 12:54:26
0
11
След промените ще гледаме филма недосегаемите .
6.
Tbn 4erven
28.06.2023 12:19:17
1
6
Ot DPS go prekrastqt na MKS
Kat go maxnat debelia komunis
5.
Този шопар
28.06.2023 12:12:47
3
19
Като му видя брадясалата гуша и ми се доповръща.
4.
Българин
28.06.2023 12:12:39
2
23
Най - големия предател на България, срам и позор за Българският парламент, че допуска такава измет.
3.
Asen
28.06.2023 11:38:17
4
30
Като гледам какви хора са се заели да променят конституцията, то по-добре нищо да не пипат!
2.
Down
28.06.2023 11:24:53
6
30
ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ...каква красива коалиция.
И тези ще променят основният закон на страната? В г*за ни е, със сигурност!
1.
Хахахах
28.06.2023 11:19:05
9
16
Значи гомнярника наречен правителство пада!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас ще отбележи най-детския 1 юни, вижте какви забавления са подготвили за малчуганите Бургас ще отбележи най-детския 1 юни, вижте какви забавления са подготвили за малчуганите Съботният ден ще бъде изпълнен с много забавления и игри по повод Деня на детето 6 фрази от мъж, след които жените трябва да внимават 6 фрази от мъж, след които жените трябва да внимават Ето кои са те  7 знака, че дадена двойка никога няма да се разпадне 7 знака, че дадена двойка никога няма да се разпадне Разберете някои факти, подкрепени от психологията Тези 4 зодии са най-срамежливи в спалнята Тези 4 зодии са най-срамежливи в спалнята Вие от тях ли сте  Спасители от чужбина? Може, но само от ЕС и със заплата от минимум 1000 евро Спасители от чужбина? Може, но само от ЕС и със заплата от минимум 1000 евро За плажовете са нужни най-малко 1500-1600 човека - бройка, която е почти невъзможно да се достигне Рецепта за пилешки пуканки Рецепта за пилешки пуканки Идеални за мезе в компанията на чаша студена бира Бургас е лидер по строеж на жилища Бургас е лидер по строеж на жилища В Пловдив пък вдигат най-много палати Ф Студио: Галя Василева – активният депутат, който има мисия в парламента Ф Студио: Галя Василева – активният депутат, който има мисия в парламента Тя ще е защитник на общините от региона и ще работи по младежките политики Тази бивша министърка е на 46 г. и роди син на наш милионер Тази бивша министърка е на 46 г. и роди син на наш милионер Това е треторо дете на бившата регионална министърка  Лиляна Павлова Корнелия Нинова е БСП принцесата - появи се с обувки Roger Vivier, ето колко е платила за тях Корнелия Нинова е БСП принцесата - появи се с обувки Roger Vivier, ето колко е платила за тях Чипиците на соцлидерката струват близо 900 евро
Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Измамата със социални помощи е една от най-големите във Великобритания Тя не е глупава, просто стана блондинка Тя не е глупава, просто стана блондинка Пълна промяна при Мария след Капките Най-старата стюардеса в света почина Най-старата стюардеса в света почина Издъхна на 88-годишна възраст Рак уби голяма звезда едва на 37 години Рак уби голяма звезда едва на 37 години Чомоглу, която имаше дъщеря на име Пера, почина в сряда Рекордна жега в Индия, живакът достигна до 52,9 градуса в Делхи Рекордна жега в Индия, живакът достигна до 52,9 градуса в Делхи Учените посочват като причина климатичните промени 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник 4 години затвор или пробация и глоба са наказанията, предвидени в закона, за това, в което е обвинен милиардерът, който се надява да се върне в Белия дом Пари и любов за Овена, а Водолеят да внимава с авантюрите Пари и любов за Овена, а Водолеят да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 30 май 2024, четвъртък
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори