×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • ГЕРБ-СДС печели изборите, седем партии влизат в НС
  • Президентът Румен Радев ще участва в срещата на страните от формата Б9 в Рига
  • Жълт код за опасна жега в цялата страна, температурите скачат до 39°
  • Изчезна самолетът с вицепрезидента на Малави
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
  • „Булгаргаз“ предлага спад в цената на газа за юли
  • Руска хакерска атака остави без кръв болниците в Лондон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Архивни кадри: Милиардерът Джеф Безос разказва как е платена първата поръчка от България през Амазон


Архивни кадри: Милиардерът Джеф Безос разказва как е платена първата поръчка от България през Амазон
Годината е 1995, а собственикът на компанията тогава дори не подозира, че у нас може да има интернет
18 Юни 2023, Неделя, 16:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

Клиентът не е ползвал дебитна карта, а кеш – как? Четете долу

Милиардерът основател на най-големия сайт за поръчки в света „Амазон“ – Джеф Безос, е изпълнил успешно първата поръчка от сайта до България през 1995 г., но историята, която разказва на лекция преди години, която чак сега се появява под формата на архивни кадри, е уникална.

В лекция от 2002 г., Безос, който тогава все още не е започнал дори да бръсне напълно главата си, разкри любопитни подробности за поръчката, които са показателни за годините, в които сме живеели през 1995 г. 

Ето какво разказва милиардерът:

„През първите 6 месеца, откакто открихме “Amazon” получихме поръчка от България. Дори не подозирха, че там имат интенет през 1995 г. Човекът не плати с кредитна карта, а кеш – мотод, който ние не предпочитаме.

Беше взел 2 чисто нови 100-доларови банкноти и ги беше сгънал в малка опаковка. Тя пък беше поставена вътре в дискета. Човекът беше отворил кутията на дискетата и беше напъхал парите вътре.

После ни я изпратиха по пощата.  

Залепена върху дискетата беше малка бележка, на която пишеше:

„Парите са в дискетата. Митничарите крадат парите, но не могат да четат на английски“

Вътре бяха написали и номера на поръчката си. Изпратихме им книгите и всичко беше точно“

Проверка показва, че всъщност въпросната първа поръчка от България е била направена от студенти в Благоевград, които са пробвали да поръчат учебници. 




Флагман.БГ Стана ясно защо пропадна сватбата им Стана ясно защо пропадна сватбата им 11/06/2024, Вторник 14:41 0
14
Коментара по темата
14.
Svako
19.06.2023 07:56:32
0
3
https://youtu.be/g8Juvy6eDE8
13.
Леля чичо
18.06.2023 23:21:37
9
12
Даа даа , толкова ви уважат американците че още не са свалили визите за бг-тата
Най-мощния процесор в света през 1990та Эльбрус-3 е създаден в Русия в Институт точной механики и вычислительной техники им. С. А. Лебедева, разработен е от Владимир Пентковский който в последствие заминава в америка и е нает да работи в Интел, там разработва известната серия процесори от семейството Пентиум(ПЕНТковский-ПЕНТиум)
американците са просто едни крадци на мозъци с печатаните си зелени хартийки но не искат да признаят че принос за всичките им напреднали технологии имат специалистите откраднати от другите държави и отказват да се делят с топ технологиите с останалия свят
12.
Вижте го 6
18.06.2023 20:25:48
5
8
Аз казах ли ви че шибаните долни педали ще отрекат всичко българско сътворено заради това че харесват негърски чурки ?! Всичко било крадено според педала тъп нещастен, джендъра с неизвестен пол.
11.
До 7
18.06.2023 20:24:12
2
16
В САЩ, 99% от местното население не е чувало за България. Дори и след потока от емигранти след 1990 г. процента да е спаднал на 97% изобщо не знаещи къде се намира България.
10.
До 9
18.06.2023 20:20:43
4
2
Неузрял пъпеш, просто казано, КАУНЬ не поръбен.
9.
До 6
18.06.2023 20:09:55
6
14
Ок, ама това само показва, че през 1985 в България е имало уникален промишлен шпионаж. А и преди това. Формулата на бившият продукт "Веро", който е нищо повече от сегашните препарати за домакински съдове, също е открадната от Германия. Демек, силни разузнавачи - мощна държава. Сегашните не стават.
8.
До амиии
18.06.2023 20:04:35
4
11
Другата истина е, че това се касае за хора, които въобще знаят къде е Европа, а ако знаят къде е България са много умни. 99 процента от населението няма идея за нищо, освен да бачка и да си взима заплатата. Нищо лошо. Просто казвам, че гражданите на САЩ, в това число и 99 процента от българите, не са никакъв пример за нищо. Оцеляващи хора просто.
7.
АМИИИ
18.06.2023 19:12:32
2
28
ИСТИНАТА Е , ЧЕ В АМЕРИКА КАТО ЧУЯТ БЪЛГАРИН СЕ ОТНАСЯТ С УВАЖАВАТ И ДОРИ РЕСПЕКТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГОЛЕМИЯ БРОЙ ПРЕКРАСНИ СПЕЦИАЛИСТИ РАБОТЕЩИ НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ, НО В
ЦЯЛАТА ЛЮБИМА БРАТСКА ЕВРОПА НИ ГЛЕДАТ И СЕ ОТНАСЯТ КЪМ НАС КАТО КЪМ ИЗПАДНАЛИ БОКЛУЦИ БЛАГОДАРЕНИЕ НАЙ ВЕЧЕ НА БРАТЯТА РОМИ,
6.
До 3
18.06.2023 19:00:35
5
25
Първият интернет в Бургас е през 1993 г, връзката е осъществена в БСУ, тъпчо! Безос не е роден през 1999а, а интернет няма преди 89а, тъпчо! Първите персонални компютри Правец са с крадени процесори на интел, заради ембаргото, тъпчо! Работил съм на правец 8 през 1985а, тъпчо! Имам си и сертификата! А самия Правец 8 си е краден като дизайн!
5.
Ааааааа
18.06.2023 17:39:04
12
18
E това соросоидните американски мекокитковци с пухени сутиени и прашки от корабни въжета в дупетата си много мразят България и ги е яд че българин не американец е измислил компютъра и , че сме имали компютри мнооого преди Безоса им да се пръкне на този свят. Как кликат минуси само педерунгелите антибългарски на истината в коментар 3.
4.
Bozas 1L
18.06.2023 17:20:38
5
10
Еното му Уко на Бе3оса ие Съклено
Камера и записва
Киборгрг
3.
Да е.. и Безоса ти
18.06.2023 17:12:56
28
19
Да та и в тъпия корпоративен боклук България има интернет много преди да се родиш бе измамник. И компютри има преди да знаеш какво е това да та и в Безоса малоумен. Я виж и кой създава първия компютър тъпир американски
2.
Пармазон бг
18.06.2023 16:43:41
10
23
Банкянския Безос да разкаже
От де тез милиарди с тъмнокожите си
Съотборници от КТБ
1.
G0400lu
18.06.2023 16:25:57
4
21
Ооооооууууу, Българийо Българийо за тебе те умряха .....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва ремонт на пътя Бургас – Сарафово! Въвежда се временна организация на движението Започва ремонт на пътя Бургас – Сарафово! Въвежда се временна организация на движението Рехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата Кметът на община Несебър: Довършваме многофункционалната  сграда в с. Баня Кметът на община Несебър: Довършваме многофункционалната сграда в с. Баня  Строителството  е част общинските проекти за благоустрояване на населените места Атанас Атанасов не подава оставка, иска вот на доверие от членовете на ДСБ Атанас Атанасов не подава оставка, иска вот на доверие от членовете на ДСБ Лидерът на ДСБ заговори за анализ на резултатите от вота и насрочване на Национално събрание Официално: Корнелия Нинова подаде оставка, ето кой поема поста й Официално: Корнелия Нинова подаде оставка, ето кой поема поста й "Оценявам нашите резултати като катастрофални", посочи лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова вече е в историята, обяви младежкият лидер на БСП Корнелия Нинова вече е в историята, обяви младежкият лидер на БСП Трябва да започне разговор кой ще е следващият председател, смята председателят на младежкото обединение в партията Какво не знаете за новите депутати и как могат да се разместят Какво не знаете за новите депутати и как могат да се разместят 11 повече депутати ще получи ДПС в новото Народно събрание Сувенирна топка, подписана от Христо Стоичков, ще бъде разиграна на благотворителен търг в Бургас Сувенирна топка, подписана от Христо Стоичков, ще бъде разиграна на благотворителен търг в Бургас Миналата година бяха събрани 10 800 лева, които бяха разпределени на 16 деца Политическа бомба! Корнелия Нинова подава оставка до минути (НА ЖИВО) Политическа бомба! Корнелия Нинова подава оставка до минути (НА ЖИВО) Очаква се членовете на Изпълнителното бюро на БСП да решат кой да поеме управлението на социалистическата партия Тежък сблъсък, цистерна избухна в пламъци Тежък сблъсък, цистерна избухна в пламъци До приключване на гасителните действия от екипи на пожарната и извършване на оглед на местопроизшествието се въвежда временно ограничение на движението и в двете пътни ленти Пътуващата изложба на Международен Екслибрис гостува в ГХГ „Дечко Стоев“ – Поморие Пътуващата изложба на Международен Екслибрис гостува в ГХГ „Дечко Стоев“ – Поморие Откриването ще бъде на 11.06.2024 г. /вторник/ от 18.00 часа
Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Пеевски и Борисов ще са изкушени да заключат вратата и да останат насаме с хладилника Виц на деня Виц на деня Две блондинки на парти:
- Муцка, с еднакви дрехи сме. Как ще ни различават?
- Aма че си тъпа... Аз съм кръвна група 0, ти си АБ!
Виц на деня Виц на деня - Марче, ти какви мъже харесваш? По млади или по стари?
- По стари.
- Защо?
- Имат по слабо зрение!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Телето проглежда веднага след раждането си, котетата - след 5 дена, а мъжете чак след сватбата!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори