×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спряганият за губернатор на Бургас Христо Симеонов: Не съм готов да поема отговорността за този пост


Спряганият за губернатор на Бургас Христо Симеонов: Не съм готов да поема отговорността за този пост
Влязох в политиката в името на общото благо, не съм и помислял за компенсация, каза бившият депутат от ПП, който е вариант за областен управител на Бургас
08 Юни 2023, Четвъртък, 13:55 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: Радостина ГЕОРГИЕВА

Според него съратникът му Пламен Янев е доказал, че може да се справя с държавническата работа

До този момент с мен никой не е провеждал разговори, в които да ми предложи позицията на областен или заместник областен управител на Бургас. Този пост изисква специфични умения, които са различни от моите компетенции като специалист в образованието. В този смисъл аз не съм готов да поема подобна отговорност. А за да го направя, ще ми е небоходимо време да се запозная със спецификата на работата на Областна управа. Това каза пред Флагман.бг бившият бургаски депутат от 47 и 48 НС от Продължаваме промяната Христо Симеонов.

Коментарът му е във връзка с публикацията на Флагман.бг от вчера – кой ще застане начело на Областната администрация в Бургас. По наша информация за поста се спрягат две имена - това са настоящият заместник на губернатора проф. Мария Нейкова Пламен Янев и именно Христо Симеонов. И двете са от ПП ПП, респективно от редиците на мандатоносителя – произхождащата от Бургас ПП СЕК, близки до водача Константин Бачийски. 

Дилемата на Бачийски за нов областен управител – Янев или Симеонов (като компенсация)

Според Христо Симеонов, откровено казано, подходящ за поста е Пламен Янев. 

„Считам, че със своята работа като заместник областен управител Пламен Янев е доказал, че може да се спрявя и да решава достатъчно компетентно проблемите на гражданите в тази институция“, каза ексдепутатът. 

Той се завърна към учителската професия наскоро. В момента преподава по философия и гражданско образование в IT гимназията в Бургас. 

“Информацията, че са ми предложили пост като компенсация в конкуренция с Пламен Янев, който в момента е заместник, е подвеждаща. Влязох в политиката в името на доброто. За мен тя е изкуството да управляваш, това се случва тогава, когато си професионалист в дадена област. Никога не съм се стремил към постове. Аз съм добър специалист и професионалист в системата на средното образование и съм го доказал с повече от 30 години стаж, и като администратор – заместник-директор на Английската гимназия в продължение на 9 години и в този смисъл не се нуждая от доказване чрез заемане на постове като компенсация в политиката“, заяви Симеонов. 

Той изтъкна, че неговата битка в политиката е била да реши част от проблемите в образователната система и посочи какво е свършил в 47 и 48 Народно събрание. 

„Като народен представител колегите ме спрягаха като един от ефективните депутати и резултатите от моята работа бяха няколко. Едно от тях е изменението и допълнението в Закона за предучилищното и училищното образование, благодарение на което над 700 зрелостници се явиха на държавен изпит чрез трето или четвърто  желание с възможността да покрият своите знания на равнище профилираща подготовка. Преди Законът не го позволяваше. Това беше моя лична кауза и успях да се преборя, убеждавайки както колегите от ПП, така и всички останали парламентарни групи да ме подкрепят в тази моя инициатива. Второто е, че с това беше постигнато и изменение по формата на изготвяне на стратегиите на училищата и образователните институции. До момента в образователните институции се пишеха стратегии от 40-50 листа, които бяха изключително абстрактни и не позволяваха да се измерва реално качеството на образователния процес и постиженията в институцията. Със заповед на зам.-министъра преди около месец вече е разработен нов модел, който предложих и който вече се превърна в закон, където се описват крайните стратегически цели за следващите пет години и се разпределят оперативните цели по години. Третото нещо с това изменение е свързано с това общините и областните администрации да бъдат задължени на своите интернет страници да публикуват стратегиите и програмите, които са свързани с образователните политики на местно ниво“, добави Симеонов. 

Накрая подчерта, че би заел постове, които са свързани с професионалната му дейност и не желае името му да бъде спрягано за такива, които са различни от образованието. 
 


В категории: Бургас , Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
12
Коментара по темата
12.
Явор
09.06.2023 13:02:52
0
3
Достойна позиция. Браво на Христо Симеонов
11.
ПП
08.06.2023 16:59:39
3
7
Инспектората по образование си е за него, той от това разбира.
10.
do xx
08.06.2023 16:53:02
0
0
През м.ноември 2022г. , губернаторът на Флорида Рон Десантис бе преизбран с пряко гласуване и с внушителна преднина пред кандидата на Демократическата партия.
9.
do 7
08.06.2023 16:22:29
1
3
до 7

B CAЩ избора на губернатор става с пряко гласуване..... и същите могат да налагат вето на федерални разпоредби.Мандат-4 години. За това иде реч...
8.
градско
08.06.2023 15:58:25
7
2
Нормално, че тогава ще се види що за паляк е...
7.
До 2
08.06.2023 15:51:35
0
8
Тази работа с референдумите е явно епидемия! Да ти кажа, когато човек не е информиран, е добре да чете! Така може да си състави правилна позиция и да не го манипулират тарикати!
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПО ДЕФИНИЦИЯ Е ПЪЛНОМОЩНИК НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ! ТОЙ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ИЗПЪЛНЯВА НАРЕЖДАНИЯ НА ПРЕМИЕРА И МИНИСТРИ И ДА ПОСРЕДНИЧИ ЗА КОМУНИКАЦИЯ МЕЖДУ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ! КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ НАЗНАЧАВА СЪС ЗАПОВЕД НА ПРЕМИЕРА! ХАЙДЕ СЕГА, ПОНЕ СИ ПРОЧЕТИ КОНСТИТУЦИЯТА, ПРЕДИ ДА ИСКАШ ДА СЕ ПРОМЕНЯ!
6.
*********
08.06.2023 15:50:55
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Томи Чинчири
08.06.2023 14:59:46
7
18
Не познавам този човек , но има интелигентен вид и изглежда честен . Истината е , че В.Чолаков много вдигна летвата на тази позиция . Иначе този пост е политтически и всякакви калинки са го накацвали в страната .Слава богу в Бургас , с едно-две изключения , са управлявали читави Областни управители .Другия кандидат би увеличил тези изключения ..
4.
до 1
08.06.2023 14:30:07
4
5
Тя че е губерния, губерния е, но губернатор е току-що насаденият бледолик плазмодий. Не знам как би трябвало да се наричат местните подлоги... околийски васали... околийски башибозуци...околийски еничари... колониална администрация... Най-добре да се консултираме с индийците. Те имат богат опит. Е, така или иначе, всичко гореизброено може да се обобщи като зидарска мафия! За нас, робите, има голям избор - гои, египетски роби, рая, крепостни селяни. Трудно е да се определят наименованията понеже все още не е съвсем ясно за чии роби сме предвидени. Едно обаче е ясно - с нашия народ и държава се приключи окончателно.
3.
Браво, достойно!
08.06.2023 14:29:32
3
34
Много достойна позиция! За първи път чувам някой, който го спрягат за пост да заяви, че не се чувства готов, подготвен и за поста. Което показва, че този човек е достоен. Обикновено некадърните се натискат за всичко. В Бургас имаме един който само за папа не кандидатствал
2.
xx
08.06.2023 14:19:13
3
11
Областните управители трябва да се избират за 5 години от народа. Необходима е промяна в Конституцията по този въпрос.
1.
XX
08.06.2023 14:07:23
11
27
Откога постът стана "губернатор"? Откакто стана ясно, че евроатлантическа българия е губерния ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори