×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НФСБ: ГЕРБ ви лъже, 30% от бюджета се полагат на „Меден рудник“!


НФСБ: ГЕРБ ви лъже, 30% от бюджета се полагат на „Меден рудник“!
Общинската болница в Меден рудник е факт заради натиска на Валери Симеонов, когато бе председател на местния парламент, стана ясно на жителите от комплекса
20 Октомври 2011, Четвъртък, 18:49 ч.
Автор: Пресцентър НФСБ, Снимка Николай НЕДЕВ

Най-големият комплекс в Бургас получава не повече от 3% от парите на бургазлии, останалите отиват за лустросване

Справедливо финансиране на най-големия жилищен комплекс на Бургас - „Меден рудник“, това обещаха кандидатът за кмет Валери Симеонов и кандидатите за общински съветници от „Национален фронт за спасение на България“ Здравко Сталев, Валентин Фъртунов, Ангел Божидаров и Ивайло Стаматов. През тази седмица националистите проведоха три последователни срещи с избиратели там.

Поне 30% от бюджета на общината трябва да се инвестират в огромния квартал, населяван от 70-80 хиляди души, смятат кандидатите на НФСБ. В момента „Меден рудник“ едва ли получава и три на сто от разпределението на средствата, което е абсолютно безобразие, категорични са те. Около 90% от парите на бургазлии се изливат за лустросване на централната градска част.

Валери Симеонов счита, че финансирането на селищата трябва да се извършва съобразно броя на хората, които живеят в тях.
30% от парите от европейски програми също се полагат на „Меден рудник“, допълни го екологът доц. Здравко Сталев.

Симеонов и Сталев всъщност са жители именно на най-големия бургаски комплекс. „Това не означава, че когато стана кмет, ще изсипя всичките пари тук. Аз ви обещавам единствено справедливо и съразмерно разпределяне на средствата“, каза собственикът на ТВ СКАТ и съпредседател на НФСБ.

Валери Симеонов подчерта, че в момента в „Меден рудник“ се строи болница до голяма степен благодарение на него.
„Когато бях председател на Общинския съвет, при мен дойде инвеститорът д-р Пенков и предложи да направи ново лечебно заведение в центъра на града. Аз обаче му казах, че това е най-необходимо в най-големия квартал на Бургас. Е, не му стана много хубаво, но се съгласи“, разясни истината Симеонов. Наглост е това, което правят от ГЕРБ, тръбейки, че благодарение на тях се гради болницата, изразиха недоумението си бургаските патриоти.
 

В категории: Опозиция , Политика


Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
12
Коментара по темата
12.
23.10.2011 Бургас
21.10.2011 23:56:59
1
2
Последователни, истински патриоти, националисти, които слагат България над личните интереси. Тези хора са достойни, в редиците им няма нито убийци, нито крадци.
Ако има шанс някой да спре корупцията в Бургас, това са точно те. Затова - за да се пресече корупционната практика в община Бургас - номер 6!
За да спре порочната практика бедни мишки да влизат във властта, за да излязат след четири години милионери - номер 6!
За да няма джамии във всеки квартал - номер 6!
Всеки, който още помни, че е българин и иска достоен живот за децата си тук, а не някъде в чужбина, където са децата на тези, които ни управляват - НОМЕР 6!
11.
Добрин Георгиев
21.10.2011 19:34:10
7
1
Виждате ли как опонентите на ГЕРБ правят избори , как оплюват и отричат хубавите неща и дават пари за черен PR ? По това ще ги познаете как искат да управляват – с манипулации ,с лъжи ,с това ,че ни занимават с дребнотемие. Така ли правим избори, когато става въпрос за бъдещето на Бургас ? Бургазлии не се печелят. Бургазлии могат да бъдат спечелени с кампания, която е,,аз съм за”защото всички ние сме за това нашият град Бургас да продължи да се развива като до сега благодарение на кмета Николов. Нека излезем на 23-ти и да подкрепим Димитър Николов с бюлетина номер 2.
10.
Христо Николов
21.10.2011 12:10:28
0
4
И не забравяйте - спрете корупцията и крадливата шайка в Община Бургас с бюлетина НОМЕР 6 !!!!
9.
Сияна Тръткова
21.10.2011 12:07:13
0
3
Знаех си аз , че без мен не може - аз огрявам под всички статии да пускам лепкави шербети за нашто Слънце Митко.
Ама шефа Марков вчера ни викна за инструктаж и ни раздаде нови текстове да копипействаме и сега глей как един през друг се бутаме с едни и същи коментари. Тъжно ми е че сме толкова смешни, ама квот каже шефа...
8.
Скриптор Инцертус
21.10.2011 11:51:22
3
0
Господата много добре знаят, че европейски средства се печелят с конкретни проекти за конкретни обекти. Няма как да насочваш към квартал или съставно селище европейските средства според както ти е кефнало.
Но пенсионерите, с които се срещат, не го знаят. И те се възползват от този факт.

Нека хората от "Меден рудник" сами преценят, дали в комплекса щяха да се случат всички тези неща, ако кметът беше различен от Димитър Николов:



Построена е новата спортна зала „Никола Станчев".

Изградена е нова Пречиствателна станция за отпадъчни води. Предстои капацитетът й да бъде удвоен - отново с европейски средства.

Жителите на комплекса скоро ще започнат да ползват нова МБАЛ с медицински център.

В „Меден рудник" се реализира мащабен проект за подмяна на стара и полагане на нова водоснабдителна и канализационна мрежа - 16 милиона европейски средства.

Строи се православният комплекс „Свети Николай".

От територията на „Меден рудник" са премахнати 1500 незаконни гаража.

Изградена е модерна площадка за футбол с изкуствена трева.

Цялостно са ремонтирани всички детски градини в комплекса и ОУ „Елин Пелин". Започна строителство на най-голямата детска градина в Бургас с общностен център - горе, при стотните блокове. Там се откриват и близо 100 нови работни места.

В срок върви строителството на Пътен възел ЮГ.

Много от вътрешните улици на „Меден рудник" са цялостно преасфалтирани.
7.
Сияна Ненкова
21.10.2011 11:48:03
4
0
Факти:
Построена е новата спортна зала „Никола Станчев".
Изградена е нова Пречиствателна станция за отпадъчни води.
Жителите на комплекса скоро ще започнат да ползват нова МБАЛ с медицински център.
В „Меден рудник" се реализира мащабен проект за подмяна на стара и полагане на нова водоснабдителна и канализационна мрежа.
Строи се православният комплекс „Свети Николай".
От територията на „Меден рудник" са премахнати 1500 незаконни гаража.
Изградена е модерна площадка за футбол с изкуствена трева.
Цялостно са ремонтирани детските градини в комплекса и ОУ „Елин Пелин".
В срок върви строителството на Пътен възел ЮГ.
Много от вътрешните улици на „Меден рудник" са цялостно преасфалтирани.
Според мен, доста работа е свършена в Меден рудник, незнам какво пак се недоволства, но приятелите ми от там са изключително доволни!
На 23-ти като г-н Николов бъде преизбран, всеки който нещо не му харесва да отиде и да му го каже!
6.
мотика
21.10.2011 10:45:53
2
0
... и потече мед и масло в Меден рудник.
5.
Хр. Николов
21.10.2011 10:32:44
3
1
ТИ ЗАЩО МИ КРАДЕШ ИМЕТО БЕ? АЗ СЪМ ИСТИНСКИЯТ ХРИСТО НИКОЛОВ ОТ МЕДЕН РУДНИК! ТЕЗ МОШЕНИЦИ ДА НЕ СЪМ ГИ ВИДЯЛ ПОВЕЧЕ! ДОСЕГА ЗАЩО НЕ ЗАДЕЛЯХА ПО 30 % ЗА НАС, АМИ ТРЪГНАЛИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ДА НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ?!!!!
4.
Христо Николов
20.10.2011 23:44:39
1
3
Всички други ги видяхме, време е вече да спасим България! С номер 6!
3.
zograf
20.10.2011 21:32:22
2
1
сега разбрах защо арменица има процент в болницата значи валери е скрит садружник.
2.
Нидялко,
20.10.2011 19:21:11
3
1
МИ ТИ КЪДЕ БЕШЕ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ ЧЕ НЕ ГИ ЧУ?
ЗА ЧИЙ ШЛИФЕР СЕ ДЪРЖА?
1.
нидялко
20.10.2011 19:09:13
2
0
ИИИИИИИИИИИИИИИ ,ЩО ЧАК СЕГА ГО КАЗВАТЕ ,СЕРСЕМИ ТВА .АКТИВ ЛИ СИ ПИШЕТЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Униформеният е командир на отделение в Пето РУ, ранен е тежко и е в болница „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) Фестивалът е организира за 55-и път в парк „Славеева река“ и е второто най-значимо събитие за българския фолклор в страната
Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Социологическо проучване на “Харис” от понеделник сочи, че антимиграционният и евроскептичен “Национален сбор” ще стане най-голямата сила след изборите, но може да не получи достатъчно депутатски места за мнозинство Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Той се намира в хотелски комплекс с 90 басейна, СПА процедури със злато и целодневен сервиз на шампанско В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така 4 евро струва топка сладолед Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Това е възмутително и неприемливо, отсече Виктор Орбан
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори