×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет стоеше плътно до Николов през целия мандат


Групата на ГЕРБ в Общинския съвет стоеше плътно до Николов през целия мандат
Семир Абумелих
20 Октомври 2011, Четвъртък, 11:02 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки архив besove.bg

Който го харесва за кмет още 4 години - да гласува за съветници с №2. Така е честно

Семир Абумелих е сред основателите на гражданската структура на ГЕРБ през 2006 г. Името му се свързва най-вече със собствеността на МБАЛ „Дева Мария“ в кв.Ветрен и с Медицинския център „Св.София“. Той е компютърен специалист, семеен, с три деца. Носител е на редица престижни награди за принос към развитието на гражданското общество, между които „Бург на годината 2008“, и за изключителни заслуги към града ни „Димитър Бракалов“ 2009.

Семир Абумелих, който произхожда от баща иракчанин и майка българка, е обявен от нашата общност във Виена за „Най-успелия българин на 2010-а“. Бизнесменът бе сред най-активните съветници на ГЕРБ в този мандат, защитавайки понякога и непопулярни каузи в собствената си партия. През 2009 г. сам отказа избираемо място в листата за парламента и предпочете да изпълни дълга си като съветник до края на този мандат.

- Г-н Абумелих, на финалната права сме. Изборите приключват, а от щаба на ГЕРБ не чухме нападка или отвръщане на удар, опозицията е доста агресивна. Излиза, че критиките им към управлението на ГЕРБ са основателни.

- Приемам атаките добронамерено, защото има и основателни. Ние сме направили своите изводи и през следващия мандат, където сме грешили, ще се поправим. Ние на никого не отвръщаме, защото вървим по ясно начертан път и свършеното не е малко. Напротив – вслушваме се какво казват опонентите ни.

Не успяхме да го обясним, защото е невъзможно. Общинският съветник сам за себе си е нищо, ние сме обединени и така свършихме много полезна работа за 4 години. В групата на ГЕРБ бяха изключително качествени, работливи и честни хора. Никой от тях не се изложи да се забърка в кокошкарски далавери. Може би защото това бяха все нови, неопетнени в политиката хора, които вярваха, че трябва да се работи без лична облага – нещо, което е било непознато като манталитет в предходните Общински съвети.

- Вие сте сред доайените на ГЕРБ и вървите с кмета Димитър Николов още от самото начало. Можете ли да заложите думата си и да кажете високо: „Между нас, в групата на ГЕРБ, няма корумпирани!“?

- Аз не виждам някой от моите съмишленици в групата на ГЕРБ, който да е забогатял за 4 години престой в местния парламент.

Ако някой чете написаното в този момент

и разполага с информация за нечисти сделки, свързани с работата на общински съветник от ГЕРБ, нека се обади на мен и аз лично ще се погрижа да вкарам документите в прокуратурата.

- В медиите през изтеклите 4 години действително не се появи информация за облагодетелстван съветник от ГЕРБ. Но можете ли да се закълнете, че кметът Ви Димитър Николов не се поддаде на натиска на други партии, представени в този ОбС?

- Да се поддава на натиск – не, но със сигурност му се наложи да бъде дипломатичен и да прави компромиси, защото имаше само 14 съветници от ГЕРБ. Как да балансира с 13-е съветници на Валери Симеонов, напр., ами с останалите до 51?! И добре, че Николов е такъв, защото в противен случай нямаше да успее да реализира всички положителни промени в града.

И сега ме предизвиквате да кажа

това, което не ми дава сън през последните дни: Уважаеми избиратели, ако ще гласувате за Димитър Николов, то подкрепете и листата му за съветници. Подкрепете хората, които ще работят заедно с него и няма да спъват работата, както на Общинския съвет, така и на администрацията.

Защото, ако Николов нямаше здрави нерви, добро възпитание, природна доброта и интелект да тушира интереси, за 4 години нямаше да може и една крушка да се завинти в тая община, не да се приеме бюджет, да се оправи централната част и да се ремонтират улиците. Общинският съвет е еквивалент на Народното събрание и без мнозинство на управляващата партия, която носи отговорност за всичко свършено и несвършено, кметът нищо не може да постигне.


Спомен мил: Първата тържествена сесия през ноември 2007 г., първоначалният състав на групата на ГЕРБ, сега някои са депутати, а банките им са заети от следващите в листата

- Гневен сте, г-н Абумелих. Съжалявате ли, че престоят в политиката за 4 години Ви донесе само ядове без да помогне на Вашия бизнес – здравеопазването?

- Донесе ми само вреди. Защото напредъкът в моята болница „Дева Мария“ и в Медицинския ми център „Св.София“ не зависи с нито грам от общината. Даже аз виждах през цялото време къде са слабите места в общинското здравеопазване, знаех как трябва да се променят, но не смеех да се обадя, за да не ме обвинят в конфликт на интереси.

- Много бързо напредна строежът на модерната и грандиозна общинска МБАЛ в Меден рудник, помня как през 2007-2008 г. Ви набеждаваха, че Вие искате да строите там своя болница. После се чу, че тя ще Ви пречи.

- Аз гласувах за построяването на болницата в Меден рудник с двете си ръце. Защото колкото повече болници има – толкова по-добре е за болните, а за мен е още по-важно, защото това стимулира конкуренцията и развива бранша. Нека, който работи съвестно, да печели от здравеопазване, пациентите да избират.

- В ГЕРБ най-дълго време умувахте при подредбата на листата. В нея са качествени хора, специалисти. Но не се ли опасявате, че работливци като изпълнителния директор на пристанището Диян Димов и кметицата на Меден рудник Магдалена Манолова ще са по-полезни, ако не губят времето си в дебати в ОбС?

- Точно обратното е, Димов ни трябва в ОбС, защото в следващите 4 години пристанището ще е основен обект и ще е нужно всяка минута да знаем какво се случва там. Ще е полезно както за неговата дейност, така и за нашата. Манолова обаче не може да съчетае двете длъжности – административна в общината и обществена в ОбС, тя трябва да избира. Но представете си я в ОбС, когато стане въпрос за Меден рудник. Тя познава всеки кв.метър на този комплекс отгоре, на повърхността и под земята. Ще бъде изключително полезна. Аз вярвам, че ние ще имаме поне 20 съветници, половината от тях са нови и предимно млади хора. И ще стоим здраво зад гърба на Димитър Николов и нашата група ще го подкрепя безрезервно, както и предходните четири години. И нека някой опита да ме обори. Защото

ние влязохме 14 от ГЕРБ и излязохме 14 от ГЕРБ

– без да се цепим, да се сърдим или да мрънкаме пред кабинета на кмета с „Дай ми това, дай ми онова“.

- Реалните социологически изследвания сочат, че избирателната активност, все пак, няма да е висока, много хора ще си останат у дома. На тях какво ще кажете?

- Всеки решава сам дали да упражни своето право на глас или да си остане вкъщи на топло, но после нека да не се шокират от резултата, че малцинствените групи са по-организирани от българите. Важно е хората да имат воля и да излязат и да дадат своя глас, защото той е определящ за начина им на живот в следващите години. От тях зависи. Аз не искам да съм съветник на някой без воля, защото кой ще ми държи сметка на свършеното после?!

- Безработицата придоби чудовищни размери. Как ще осигурите тези 5 000 работни места?

- През 2007 г. приоритет №1 беше рехабилитацията на града, така, че като си отвориш европейския паспорт докато вървиш по главната улица, да си кажеш, че си наистина в Европа. Градът беше изостанал с десетилетия. В следващите 4 години трябва да се създадат работни места и това ще стане по две линии. Първата ще в сферата на туризма. Бургас ще е географска дестинация след пълно преобразяване на о.Св.Анастасия и превръщането му в езотерично място за историческо-религиозен туризъм, ремонт на мостика, завършването на морската градина, построяването на аквариума по подобие на този в Барселона – близо до ЦУРК-а, пускането на хидробуси до острова, събарянето на стените на пристанището в района на Приморец и превръщането му в пасажерски кей за лайнери, водещи тук хиляди летовници. Само се представете тур през главната улица, морската градина, острова и отново на порта. Това са поне 1000 работни места и стабилизиране на местната търговия. За да имаме производството в бъдещата Промишлената зона държавата ни дава 5 млн.лева. Там ще има парцели, които ако дойде производител трябва да осигури по договор 20 работни места за декар площ. И нас няма да ни интересува дали производството му е високотехнологично и с ниска заетост, защото по тази схема работят много държави.


В категории: Власт , Политика


29
Коментара по темата
29.
Борис Маринов
23.10.2011 00:20:29
0
1
Ако искате да спрете корупцията в общината и да я превърнете в действително прозрачна институция, гласувайте за кмет с номер 6 !
Само Валери Симеонов има реален шанс да накаже ГЕРБ в Бургас и ако искате Димитър Николов и бизнес половинката му Костадин Марков наистина да се махнат от сградата на общината, не разпилявайте кметския вот !
Спрете Николов и Марков с номер 6 !
28.
Никола Баев
22.10.2011 12:07:16
0
1
ЗА КРАЖБИТнЕ НА НИКОЛОВ:
http://bivol.bg/koral-plevneliev-nikolov.html

КОЙТО МОЖЕ ДА ЧЕТЕ БЪЛГАРСКИ ДА ЧЕТЕ!
НАЙ-ГОЛЕНИЯ крадец на Бургазлии за всички времена е Николов....
27.
23 10 2011
21.10.2011 19:26:58
6
2
ЕТО ИДВА НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН ,КОГАТО ТИ ЩЕ СИ ДАЛЕЧЕ,ДАЛЕЧЕ ОТ МЕН .никога повече герб
26.
Сияна Ненкова
21.10.2011 15:04:18
4
3
Амбиция, стремеж, очевадни действия в името на БУргас - това е Димитър Николов, за това на 23-ти ще бъде победител! А омразата и клеветите продиктувани от слабоста на другите, водят само до крах!
25.
Вилизар Георгиев
21.10.2011 08:44:20
4
4
Стига с глупостите,Димитър Николов показа,че когато се работи и имаш цели, който знаеш как да осъществиш има успех.На 23-ти трябва да гласуваме с пълна сила!!!Бюлетина номер 2! Никакви балотажи!!!
24.
Абудабих
20.10.2011 22:47:35
2
2
И аз когато мога съм ТВЪРДО зад Николов и не виждам нищо лошо в това !
23.
ГЕРБЕРАСИТЕ На МОМАТА
20.10.2011 22:20:57
2
5
ЗА МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ ЛИ !???
АЛО, МАЛОУМНИЦИ, МЯСТОТО ВИ Е ИЗВЪН БУРГАС ... ДА, В СОФИЯ ПРИ БОКО ТИКВАТА.

А , МАЗНИЯТ АРАБИН, ДЕТО ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА СИ ХВЪРЛИ ГЕРБЕРАСТКАТА КНИЖКА, ЩОТО НЕ МУ ДАВАХА ЛИЦЕНЗ ЗА "ДЕВА МАРИЯ" .. МАЙ МНОГО КЪСА ПАМЕТ НЕЩО ИМА. АМА НИЕ, НЕ СМЕ БАЛЪЦИ, КАТО ЦЯЛАТА КРАДЛИВА ГРУПА на МОМАТА ГЕРБЕРОВА.

ХАЙДЕ, ХОЛАН, МНОГО УМНИ БИЛИ И СГОВОРНИ В КРАДЕНЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ ПОРЪЧКИ И КОМИСИОННИ.

А, НА БАТ ЦВ.ЦВ. и Б.Б. ... ЩО НЕ СНЕСОХТЕ 50% от ВАШЕТО ЛАПАНЕ !??
22.
Сияна Тръткова
20.10.2011 22:14:29
5
9
Преди Митко беше тъмнина, а в тъмнината щъкаха маймуни. Първите хора в града се появиха с ГРЕБ. Ние сме номер едно и винаги сме плътно ЗАД Митко и той много се радва да сме му винаги ОТЗАД, когато мястото не е заето от Марков.
21.
васил томанов
20.10.2011 20:30:23
5
0
Гласувайте за ГЕРБ за листата и за Димитър Николов за кмет. Семир Абумелих е много прав. Не се подвеждайте по други листи и измамници-некадърници.
20.
милена
20.10.2011 20:17:12
2
0
Семир вече доказа, че успява с последователност и интелект. "Св.София" и МВАЛ"Дева Мария" са ярък пример за това. В болницата се предлагат медицински грижи и обстановка, достойни за всеки гражданин на ЕС и това не може да се отрече. Като общински съветник той изпълни всичките си обещания. През новия мандат остава да довърши два поети вече ангажимента и, разбирасе, всичко ново, което смята да направи. УСПЕХ!!!
19.
Вилизар Георгиев
20.10.2011 20:01:39
4
1
Николов работи 4 години за нас. Нека на 23-ти да го подкрепим мощно, за да няма балотаж.Бюлетина номер 2!
18.
до избирателка
20.10.2011 19:34:58
4
2
Браво,много точно казано,страхотна си!!!
17.
Избирателка
20.10.2011 19:04:25
6
4
И какво искате още да направи ГЕРБ - да ви направи деца? Да ви ги отгледа? Да работи вместо вас? Да рискува вместо вас? Кажете още какво му липсва на Бургас,че да ви го направи ГЕРБ? Ще гласувам за тази партия,защото работя при тежка конкуренция,но успявам.За разлика от озлобените и хленчещи тук.
16.
васил
20.10.2011 18:42:01
1
0
този ми харесва
15.
Гербер
20.10.2011 18:29:49
0
5
Групата стоеше плътно, но все се спираше от лактите на Костадин Марков.
Направо ме е срам, че бях в този цирк.
14.
анести
20.10.2011 17:03:28
2
2
документи за забогатяване да му дадяли ,АЛОООООООООООООО НА АБДАЛИ ЛИ НИ ПРАВИШ ,ревльо.И КАТО ВИ ДАВАХА ЦЕЛИ ПАПКИ ,КВО НАПРАВИХТЕ .никога повече герб
13.
Гласоподавател
20.10.2011 16:05:37
7
4
Наистина много хора НЕ харесват кмета Николов и за това колкото и да излезете колкото и да призовавате тои е пътник.Щом вече се изиясни че ще има балотаж , значи слава Богу тои няма да е кмет на Бургас повече.
12.
Добрин Георгиев
20.10.2011 15:46:50
4
2
Много хора харесват кмета Николов и си мислят, че победата му е сигурна. Сигурна ще я направим не като си стоим вкъщи, а като отидем да гласуваме.
11.
Сияна Ненкова
20.10.2011 15:46:37
4
3
Бургас се промени и това е факт! Съветниците са много важен фактор при подкрепата на правилните решения на Кмета, спомнете си гласуването за ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА, което не мина и Бургас пропусна възможността за създаването на нови няколко хиляди работни места именно заради липсата на подкрепата на "опозицията" към това правилно решение. Така, че всеки един съветник, който мисли за Бургас не като за бизнес, а като за кауза ще е полезен за развитието на градът ни под ръководството на Димитър Николов. Съветниците на ГЕРБ винаги са подкрепяли развитието на Бургас, затова нека на 23-ти не обсъждаме по форумите кой какъв какво, а да излезем и да гласуваме, за да няма балотаж и други хора да решавата съдбата на бургазлии, нека гласуваме в Неделя!
10.
До номер 9
20.10.2011 14:10:49
0
4
Ако забелязвате аз не пиша нито за програми нито за нещо от този род.Ако вие бяхте дошли в Барселона щяхте да разберете за какво става дума.А иначе за празните ви приказки и за четкането на някои кандидати разбирам и не ви завиждам.Аз просто изказах мнение за реално нещо което е невъзможно точно там да се построи ж тези размери и то съжсем физически.И щом няки твърди обратното значи просто заблуждава
9.
До Барселона
20.10.2011 13:59:59
4
3
А, вие от колко години не сте си идвали в Бургас за да видите разликата от преди 4 години. Такива като вас и преди 4 години разправяха, че програмата на ГЕРБ е химера, но сега май няма какво да кажат :-)
8.
Барселона
20.10.2011 13:54:39
2
5
Абе какви ги говори този арабин????Аз съм от Бургас , но живея в Барселона от години.Луд ли е този да си мисли , че това може да се случи в тези размери като в Барселона за един мандат а и с такива размери.Тои някога идвал ли е тук за да го види , че да говори????Това е абсурд!!!!!!!!!!!!То рпосто място няма за тов там за където говори.Само заблуждават хората.Не им вярвайте
7.
Boril
20.10.2011 13:50:54
0
3
И СЕ ПАК БОЛНИЦАТА В МЕДЕН РУДНИК НЕ Е ОБЩИНСКА, МОЖЕ И ДА НЕ ЛЪЖЕ ТОЛКОВА АРАБИНА!
6.
Калин
20.10.2011 13:48:11
2
4
Естественно , че ще си зад вожда си Семире , след като гушна достатъчно и то без пари.То ако не лапахте до сега да сте го предали , защото всички сте предатели , ченгета от ДС.
5.
Коментар
20.10.2011 13:45:49
4
5
Николов се пъчи навсякъде по билбордовете на СДС и това не е елучаино.Целта е да се вкарат повече съветници от СДС за да може тои в последствие да ги манипулира и да постига целите си.Само не става ясно тои от кои е -СДС , ГЕРБ , БСП ????Защото реално навсякъде е бил:)))Политическа мижидурка с неизяснен прозиход:)))
4.
*********
20.10.2011 12:44:43
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Родилка
20.10.2011 11:46:29
2
3
Скрий се бе, палячо! Никой не се бил облагодетелствал. А ти?
2.
Георги Василев
20.10.2011 11:28:31
5
8
Николов заслужава да има следващ мандат,никой кмет и общински съвет не направил толкова много за града.Да гласуваме за Николов общински съветници от ГЕРБ и да спечели на първи тур.Успех!!!
1.
*********
20.10.2011 11:18:04
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас
Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори