×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Експертно правителство за една година, което да не се нарича коалиция, предлага ГЕРБ


Експертно правителство за една година, което да не се нарича коалиция, предлага ГЕРБ
Утре каним на разговори БСП - с тях имаме най-големи различия, обяви Габриел
14 Май 2023, Неделя, 12:05 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Борисов чака отговори от БСП, ДПС и ИТН утре, вади ПП-ДБ от играта

Предлагам утре разговорите да продължат с цел съставяне на експертно работещо правителство за една година на основата на приоритети. Това обяви кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел на извънредна пресконференция в София. В нея участваха и представители на ръководството на ГЕРБ. 

"Поради различията, които имаме - те ясно бяха откроени и ние оставаме отворени за този диалог, за всички е ясно, че следващата стъпка за разговори за съставяне на правителство ще бъде за формат, който изключва думата "коалиция". То може да бъде само експертно, съответстващо и на визията ни за такова, с ясни приоритети", каза г-жа Габриел. 

Първата сила, към която ще отправим покана за разговор утре, е БСП - с нея имаме най-големи различия, заяви още кандидат-премиерът. От ГЕРБ щели да инициират нови срещи с всички, но без "Възраждане". 

Бойко Борисов обяви, че разговорите с ДПС, БСП и ИТН ще са пред камерите. Лидерът на ГЕРБ обвини ПП-ДБ, че шикалкавят. Според него посоченият от тях нов срок - вторник, за да кажат дали биха подкрепили кабинет с първия мандат, е късен. 

"Така че г-жа Нинова, г-н Карадайъ, г-н Слави Трифонов утре да ни отговорят кой вариант да предприеме г-жа Габриел. Точка. Просто, ясно и разбрано. Няма коалиции! Няма да им дадеме да ни привързват с БСП, ДПС и Слави Трифонов, защото с две от тези партии Кирил Петков е бил коалиционен партньор - и с БСП, и с ИТН. Така че и тук аршинът е двоен. И тук ще търсим отговорността на всички. С 69 депутати на нас не дават възможността да направим сами правителство. А, за да кажеш "на малцинство" с 60 депутата, без други да заявят, че за една година няма да мърдат - ще подкрепят тези политики, е самоубийство, сами го разбирате. Или както при ПП и ДБ - самонадеяност, която ще ги доведе до нищо", добави Борисов. 

След въпрос дали това означава, че окончателно се отказват от преговори с "Продължаваме промяната - Демократична България", лидерът на ГЕРБ каза: "Ние получихме от тях, госпожо, подкрепата за политики. Това публично го казаха и продължават да го казват. Повече, дори това да се произнесат чак във вторник, след като в понеделник се дава мандатът, ние го приемаме като дори обидно отношение, неважно за тях."

С това Бойко Борисов даде да се разбере, че ГЕРБ смята да управлява с БСП, ДПС и ИТН, а ПП-ДБ вече са извадени от играта. 

Той възнегодува, че са обвинявани в политическо вмешателство в съдебната власт, след като Мария Габриел заяви, че нейният правосъден министър ще поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. През годините представителите на ПП и ДБ също искали уволнението на Гешев, но към тях не били поставяни въпроси в тази посока. 

Бойко Борисов отхвърли и обвиненията към ГЕРБ за обслужване на Георги Гергов по отношение на Пловдивския панаир и "дупката" във Варна. Той поиска да се приеме законодателно решение, което да предотврати застрояването на територията на Панаира с "блокчета" (тази дума бе използвана от Асен Василев). Борисов чакал идеи в тази посока от ПП-ДБ. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


31
Коментара
31
Коментара по темата
31.
Бай Ставри
15.05.2023 09:46:43
0
0
А какво ще каже за 1г. престой при мене, който да се нарича гостуване, а не лежане в затвора?
30.
Pfu otvrat
14.05.2023 19:03:34
0
2
Космата жена неподдържана с мустаци като Елена грозната, да го е гнус човек да е погледне . Сигурно и бельо не си сменя по препоръка на екото Сандов ,да не се къпят, приковават вниманието на обонянието тези от промяната с измамата.
29.
ма
14.05.2023 18:25:05
1
4
Ма тази Джубриел много красива бе но само да не я срещтна в тъмното. Много ще ме изплаши.
28.
Парапетгейт
14.05.2023 18:04:56
2
5
На тайна среща в манастир Кирчо Петков и Бойко обсъждат не коалицията ПП - ГЕРБ, а ….порно записите с Лена от Резиденция Лозенец. Е, как няма да има куролация?!
27.
Мдаа
14.05.2023 17:22:05
3
7
Кирчо по бТВ
"Тази война трябва да бъде победена!"
Киро Тъпото неграмотен, български език не знае , заваля думите говоримо, може би и писмено допуска грешки, като ром от Столипиново.
Английският език го владее на ниво детска градина, има клип в който говори като индианец от катуна .
26.
Дълбоко виждащ
14.05.2023 17:20:36
1
3
Така ли ви заповядаха от американското посолство!
25.
Пенсионер
14.05.2023 17:01:55
2
4
Напъна на ГРОБокопачите е за едни пари-милиарди , които ще дойдат от ЕС по разни програми и да ни натикат в еврозоната по бързо за да се освободят други милиарди при падането на валутния борд , за да бъдат усвоени и откраднати и не на последно място да се манипулират местните избори през есента!!!
24.
Боце, дръж се
14.05.2023 16:51:47
2
3
Все още главният прокурор Иван гешев е пристигнал в Португалия от САЩ. В Лисабон той имал няколко договорени срещи, на които да получи подробна информация за тежките атаки срещу него в България. На база на последните данни той щял да прецени своята реакция.

Това научи Фрог нюз от дипломатически източници и такива в партньорски служби.



Иван Гешев бил категоричен в разговори със свои близки съратници, че ще отговори мощно на всички, които искат неговото отстраняване. Някои от тях щели много да страдат, защото имал съсипващи ги компромати.



В САЩ Гешев трябвало да отговаря на разтърсващи признания на човек от неговия кръг пред представители на партньорски служби. Тези свидетелства били подкрепени от множество факти, доказателства и документи, свързващи действия на главния прокурор, негови заместници и магистрати от неговия кръг, някои от които прочули се с прякори и корупционни своеволия.



Засега става ясно, че в контрадействията на обвинител №1 ще засегнат и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и негови съратници от годините на неговото управление. Споменават се разкрития по линия на пране на пари, рекет, унищожаване на бизнеси и източване на държавния бюджет.



Очаква се атаката на Гешев да стартира в понеделник. За това вече спомена пред някои медии заместникът на Следствието Ясен Тодоров. Последва обаче искане на 6 членове на прокурорската квота във Висшия съдебен съвет за отстраняването на Гешев като главен прокурор. Това искане бе подкрепено от членове на Софийската апелативна прокуратура.



До дни ще станат известни и другите страни, които е посетил по спешност Гешев през последния месец. С какви хора и фирми се е срещал и кой го е придружавал. Дали няма да се окаже, че Ясен Тодоров между тях?



Гешев се връща в неделя, очакваме реакцията му в понеделник.

Да не забравяме, че още на 18 февруари Гешев се възмути от Борисов в интервю за любимия и на двамата сайт, че бившият премиер щял да подкрепи съдебната реформа, само и само да има правителство. Гешев бе силно подразнен. Днес вече се водят „бойни“ действия.



В следващите дни немалко политици ще сънуват кошмари, ако въобще си помислят за сън… Също и висши магистрати.



Скандалът набира шеметна скорост.
23.
*********
14.05.2023 16:31:38
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
Р. Р.
14.05.2023 16:19:59
5
6
Куку и Пипе пак се скриха. Питали си органите дали да подкрепят правителството на ГЕРБ. От сутринта това правят. А колко по-лесно щеше да е да питат татко Петко. И без това пак до него ще опрат.
21.
мда
14.05.2023 15:38:31
7
18
На крадците от ГЕРБ това им е важно - да повтарят до откат, че не било коалиция, ами сбирщина от "експерти", за да може безмозъчните гласоподаватели на тиквата да вярват, че това не е коалиция на ГЕРБ с Доган, БКП и чалгаря, дето щеше да ги чегърта. Пък кой стои зад тия "експерти" и дали са кукли на конци като кадъната от Хаджидимово, дето се кани да го играе премиер няма да мислим сега.
20.
И аз да кажа
14.05.2023 15:30:10
5
3
Меден рудник е най якия квартал със най миризливити карабатаци и трътлести чакали
19.
До 17
14.05.2023 15:13:23
1
4
Може и да си прав Но май си е направила сметката без кръчмаря. Сигурен съм че най вече Славчо няма да се съгласи на този вариант .За дпс и особено бсп това само 12 м управление също май няма да е по вкуса.
18.
Halal
14.05.2023 15:07:43
0
2
Ciganin expert ima li

Ni sam vidql do sega
17.
До 15 от запознат
14.05.2023 14:49:07
2
8
Че то не е много трудно за разбиране- точно след една година ще има избори за европейски парламент. Ти да не мислиш че нашият еврокомисар Габриел ще си остави там хубавата позиция, заплата и спокойствието в ЕП за да се пече в огъня на политическия ад в България. Съгласила се е на Бойковите молби, но само за една година. Тука или си с мафията и крадеш с тях или цялата орда от писачи и лизачи се нахвърля върху теб ( справка Кирил и Асен). След една година отново поема за Брюксел и чао на София и премиерството за 4-5 хил. евро заплата.
16.
Хахахаха
14.05.2023 14:44:49
6
15
Toя психар се чуди вече какво да измисли.
15.
Някой да обесни
14.05.2023 14:12:33
2
14
Не разбрах какво точно означава ..За една година??? Значи ли това че точно след 1 година Не зависимо докъде са стигнали .Спират и си казват Чао и пак избори??? Каква ще е тази мотивация тогава на тези министри ? Това няма логика според мен.
14.
Бай Тръмп
14.05.2023 14:02:31
21
9
Браво Бойко. Шибай здраво педалите от лгдбпп
13.
таз
14.05.2023 13:30:40
5
21
Таз Джубриел като папагал повтаря опорките на Тиквата.
12.
Тиквата е в нокдаун
14.05.2023 13:05:38
11
33
Притиснат тотално в ъгъла от козяк и се чуди каква нелепица да измисли. Всеки ден, глупост след глупост. ППДБ се гаврят вече месец с него и този нещастник изпада в агресия и ярост. Инфаркта е близо.
11.
всеки ден нов виц
14.05.2023 13:01:32
3
19
остава да предложат управление на ротационен принцип-всяка партия прави правителство и управляват по 2-3 месеца,както им е кеф.То и без това всички виждат,че няма никакви принципи,няма идеи,ляво,дясно,център,консервативни,либерали-всичко стана един гювеч и целта е-грабеж,грабеж и пак грабеж.Докато не остане нищо за крадене.Тогава може и да изчезнат някъде,но дали ще сме живи да дочакаме?
10.
Ми то ако ще е тъй...
14.05.2023 12:58:56
14
18
...да си остава служебното. Поне по-малко поразии ще направи от тия доказано бандити.
А Гешев ми е адски неприятен, но в създалата се ситуация ако има "гърба" да изкара всичко, което има събрано за тия на снимката и другите помияри може и да се превърне в добрия герой за държавата в дадената сцена.
Дано България изкара късмет и лешоядите се изкълват един друг!
9.
Лъжльото
14.05.2023 12:51:50
4
31
Как ще е експертно като си е точно Политическо???? Договорено между лидерите на политическите партии.
И как ще бъде прочетено това? 1. Да крадем заедно от парите по плана за възстановяване и развитие 2. циментираме се на местните избори кой как може и 3. след година хвърляме всичко и пак предсрочни избори.
Това изход от политическа криза ли е или нова схема за лапаница?
8.
всеобщо мнение
14.05.2023 12:47:53
10
39
ГЕЙБЕРАСТИ МРЪСНИ
ПРОДАЖНИ И АЛЧНИ ПОДЛОГИ И ПРЕДАТЕЛИ....В ЗАТВОРА ВИ Е МЯСТОТО
МАМИЦАТА ВИ МАФИОТСКА
ИЗЧАДИЯ АДОВИ...АНАТЕМА
7.
До 6
14.05.2023 12:45:47
4
29
Най-вече м@йка ти ;÷>}}}}
6.
DB7
14.05.2023 12:42:04
35
11
БОЙКО ВРЪТНА ВСИЧКИ
5.
да
14.05.2023 12:41:22
4
38
Старите бандюги които ограбиха България пак се групират.
4.
?
14.05.2023 12:40:47
3
36
Бойко, Бойкоооо....спасяваме кожата?
3.
до 1
14.05.2023 12:38:59
1
29
Браво и аз те подържам.
2.
Колкото да усвоим кинтите от
14.05.2023 12:37:17
3
36
Плана за възстановяване
Ееех, работа работа работа
1.
...
14.05.2023 12:08:29
2
47
Гешев прибира ги направо от пресконференцията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори