Клиент изпадна в недоумение, след като си купи банани (СНИМКА)
Не знам с какво мокрят бананите в Лидъл, ама единият се беше опрял в касовата бележка и тя буквално "изгоря", пише пловдивчанин
В една от пловдивските групи Borislav Minkov публикува снимка на закупени от него банани и написа:
"Не знам с какво мокрят бананите в Лидъл, ама единият се беше опрял в касовата бележка и тя буквално "изгоря" .
Не се разбира от какво точно е дупката в касовата бележка, но ето и част от коментарите:
Топли, топли...парят още!
Това вече вашето е прекалено
Никой с нищо не мокри бананите в Лидъл. При пакетирането в съответната държава се слага газ,който помага за зреенето.
Нали искахте банани да ядете? Сега ги има на корем
Източник: Plovdiv24.bg.
другото с много малки букви пише че е до 5 кг
Смисълът на тази операция е следният. От хладилника бананите се прехвърлят в така наречената газова камера, където температурата се поддържа на + 18-20 ° C. След затопляне на плодовете камерата се пълни с бананов газ - смес от азот (95%) и етилен (5%). Под влияние на "вълшебната" газова смес нишестето, съдържащо се в големи количества в зелени банани, се превръща в захар, плодовете стават сладки, а цветът им придобива зрял жълт оттенък. Индустриални камери за аерация на банани има във всички складове на компании, продаващи тези плодове.