×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нещата, които не знаете за Росен Желязков


02 Май 2023, Вторник, 09:58 ч.
Автор: Флагман

Росен Желязков е потомък на Капитан Петко войвода, дъщеря му има брак с грък

Новият председател на парламента Росен Желязков има дълга политическа биография, но личния му живот тъне в мъгла. Политикът от редиците на ГЕРБ е женен за съпругата си Ралица, с която имат две пораснали дъщери – Елица и София. Жената на Желязков е дипломирана актриса и след като завършва ВИТИЗ, известно време е играла в столичния театър „София“. Към днешна дата обаче е далеч от артсредите и се занимава със собствен бизнес. Тя притежава фирма за почистване, която се грижи за поддръжката на жилищни и офис сгради на територията на столицата, пише вестник Ретро.

Всъщност с Росен се запознават именно покрай артистичните си заложби. Малцина знаят, че Желязков е професионален музикант, а китарата е голямата му любов след трите най-важни жени в живота му. Към музиката той се насочва още в детските си години и дори нагазвайки в политиката, не приключва със свиренето. Една от последните му изяви на голяма сцена бе на концерта на фолкзвездата Есил Дюран през миналата есен, когато той ѝ акомпанираше на сцената в компанията на съпруга ѝ Борис Павлов – композитор по професия. Росен и Борис били приятели от младежките си години, когато рок музиката ги събрала, а дружбата им устояла в годините.

Самата Есил също е част от тесния приятелски кръг на шефа на НС и споделя, че заедно с него са пели и свирили многократно, включително и на сватбата на дъщеря му Елица. Любопитна подробност е, че Елица е омъжена за грък, а двамата заедно въртят един от най-актуалните ресторанти в центъра на София – „Папус Ципурадико“, който е посветен на автентичната гръцка кухня. И двете щерки на Желязков обаче са далеч от светския живот и предпочитат да не демонстрират ежедневието си в социалните мрежи.

55-годишният председател на НС произлиза от исторически род, а във вените му тече кръвта на Капитан Петко войвода. Дядото на Желязков по майчина линия Георги Киряков е чепеларец, потомък на големия войвода. Майка му и баща му се запознават в гимназията в Смолян, където таткото на Желязков е бил учител по история. Именно там пламва любовта помежду им, докато майка му е все още ученичка. После семейството се установява в София, а Желязков завършва 35-а гимназия в столицата, по-известна като училището на Сергей Станишев. Докато следва право в СУ, настоящият парламентарен шеф започва работа в районното кметство „Средец“, а преди да навлезе в дълбоките дебри на политиката, за кратко се подвизава като адвокат. Първата му по-знакова длъжност е като заместник-кмет на столичния район „Лозенец“, която заема още през 1998 г., а после постепенно се изкачва на все по-ключови позиции.

Декларацията на Желязков за имущество и интереси, подадена към КПКОНПИ, показва, че шефът на НС разполага с дълъг списък с имоти – цели 18 на брой, като някои от тях не са изцяло негови. Заедно с жена му имат апартамент от 104 квадрата и гараж в София, придобити през 1994 г. От 1991 г. Росен Желязков е собственик и на друго жилище в столицата от 120 квадрата, както и на ателие от 40 квадрата, изцяло на негово име. През 2013 г. е получил и половин апартамент в София по наследство. Със съпругата му през 2018 г. са наследили и части от апартаменти, къщи и изби в град Чепеларе. Ралица има и ниви в района на Пловдив. Семейството разполага още с мотоциклет за 18 хиляди лева и 5 банкови сметки. Спестяванията на Желязков към 2022 г. възлизат на около 72 хиляди лева, докато жена му държи в банка 86 бона.


В категории: Политика


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
4
Коментара по темата
4.
Божил Божилов
26.04.2024 02:46:21
0
1
Капитан Петко Войвода,не е района на Чепеларе,а от Доган Хисар.Работил съм с бащата на Росен,Митко Желязков беше зам.директор на ДП Разпространение на филми добър и симпатичен човек.Росен трябваше да бъде в Нашата Партия,а не в ГЕРБ
3.
Иван
03.05.2023 12:39:01
0
1
А нещо за аферата Костинброд ???
2.
Габи
02.05.2023 14:01:55
0
1
35 гимназия са завършили много известни в миналото и днес имена. Там е учила и Людмила Живкова. За първи път чувам, че е известна като училището на Станишев. Не зная днес как е, но в миналото учителите и подготовката бяха на много високо ниво. Просто съм учила там нищо че не съм известна.
1.
Даааа
02.05.2023 10:48:07
0
2
Местя мощно и интензивно от борд на борд!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори