×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Трифонов си връща кметския пост, за да разбие бизнес схемите в Несебър


Николай Трифонов си връща кметския пост, за да разбие бизнес схемите в Несебър
Част от общинските съветници в този мандат бяха обикновени копчета за гласуване, някои са и с купени дипломи, казва Трифонов, чието кметуване се свързва с интелигентност и висока образованост
14 Октомври 2011, Петък, 16:54 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Общинските съветници в този мандат били копчета за гласуване, някои и с купени дипломи

Бившият кмет на Несебър Николай Трифонов, който управлява атрактивната морска община в продължение на 7 години, се завърна след 5-годишно отсъствие от политическата сцена. Целта - да покаже, че има алтернатива на всичко, което се случваше тук през изминалия мандат на застой и облагодетелстване на точно фиксиран кръг от бизнеса. Николай Трифонов е кандидат за кмет, издигнат от Коалиция „Заедно за Община Несебър” за предстоящите на 23 октомври местни избори. Бившият управник вярва, че ще разбие статуквото на бизнесгрупировките.

 

„В края на май се събрахме няколко души в Несебър, анализирахме обстановката в общината и решихме, че на този етап кандидатура като моята е нещо различно от ясно противопоставящите се две местни формирования. Оказва се, че голяма част от хората не биха гласували нито за една от двете и търсят друго - нашата листа с кандидати за общински  съветници и моята кандидатура за кмет. Защото имат възможността да съпоставят. Ясно се очерта тенденцията партиите да не са представени в политическия живот на Несебър, което не е добре. Липсата на класически политически сили и замяната им с бизнес формирования не очертава добро бъдеще”, смята Трифонов.  Той заяви, че подкрепа на изборите ще търси сред хора от всички социални групи и няма да разчита само на местните жители, изпитващи носталгия към неговото управление. „Избирателите имат възможност да направят сравнение между различните кандидати и така да решат за кого да гласуват. Нашите послания са насочени точно към тази част от хората, които искат да направят разумен и прагматичен избор и се надяваме, че това ще сме ние”, каза Трифонов.

В листата с кандидати за общински съветници, която стои зад Николай Трифонов, са включени влиятелни, образовани хора, професионалисти в различни сфери, които са готови да приложат опита си в управлението на Несебър през следващите 4 години без да се изкушават да влизат в корупционни схеми или да бъдат манипулирани.

„Ще работя с качествени личности и не казвам това, за да си правя политическа реклама, а защото е реалност. Хората в листата имат солидни автобиографии и не са спуснати от нищото”, смята Трифонов. Неговата оценка за досегашния местен парламент е, че част от съветниците са били само копчета за гласуване и послушно са изпълнявали командите на шефа, който стои зад определената бизнесформация, към която са принадлежали.

„Нашата листа не е такава. Нито един от нашите кандидати не би направил нещо против съвестта и знанията си, както и срещу интереса на хората, само защото някой му бил казал.  Мога да гарантирам, че нито един от тях не е с купена диплома и тежи на мястото си като професионалист в своята област”, категоричен е Трифонов.

В управлението на Несебър през мандат 2011-2015 година Трифонов ще наблегне на четири основни пункта, но преди всичко за реализацията на младите хора и за откриване на нови работни места. Смята за необходимо бюджетът на морската община да бъде социален и насочен основно към най-уязвимите групи - възрастните хора, децата и хората в неравностойно положение. Трифонов ще се стреми към създаването на публично-частни партньорства и привличането на инвестиции. Негов приоритет ще бъде и постигането на баланс в развитието на отделните съставни селища на общината.

 

Очаквайте още за програмата в интервю с кандидата за кмет на община Несебър Николай Трифонов


В категории: Несебър


15
Коментара
Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
15
Коментара по темата
15.
3333
17.10.2011 15:30:58
8
2
тоя нанесе непоправими щети на несебър,централна улица на новия град ,пясъка на южния плаж , селските къщи на пристанището - "село трифоново "мелницата на маждрака ,раздаде на социлано слаби магистрати "черно море",застрои дюните на цялата околия ,избяга насред мандата си за д а си спаси кожата ,защо? сега няма вече кой да е заплаха за него
14.
долче вита
15.10.2011 20:55:31
4
4
трифонов първо да върне заграбената от него общинска собственост,а иначе хич за не си прави илюзии,че може да се промъкне в общинския съвет.а и да започне да се подготвя за следващите си влизания в съда.
13.
MARCELO DGOTOLOV
15.10.2011 14:52:52
6
2
ЗОН - като ЗОМБИ-ТА , старите политически проститутки си търсят нов БАРДАК ...
12.
MARCELO DGOTOLOV
15.10.2011 14:52:51
4
2
ЗОН - като ЗОМБИ-ТА , старите политически проститутки си търсят нов БАРДАК ...
11.
TOVA MI HARESA
15.10.2011 14:49:41
3
2
ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ, ДАНС и НАП, ДА ПОРАЗРОВЯТ ОКОЛО ХОТЕЛИТЕ С ИМЕНА - "МИСТРАЛ" 1,2,3 и Т.Н. КЪДЕТО СЕ ИНВЕСТИРАХА ДОСТА ПАРИЧКИ И ПРЕВЪРТЯХА ОБЩИНСКИ В ЧАСТНИ ЗЕМИ. МНОГО БЪРЗО ДР.ТРИФОНОВ, ЗАБРАВИ КЪДЕ Е ЗАРИТО ИМАНЕТО ...
10.
Одеса
15.10.2011 14:24:56
5
2
Митьо Очите ряпа да яде в сравнение с ОДЕСКИЯ Николайчо. Големите золуми които направи със земите на хората са за Гинес.
ТРИФОНОЗИ е болен човек и е необходимо да се освидетелства.
9.
Хулиган
15.10.2011 12:40:14
4
4
Две думи - ГОЛЯМ МОШЕНИК!
8.
Вън
15.10.2011 09:28:58
4
3
Защо не си остана в Одеса, ти си като една първа жена, имаме някакъв хубав спомен, но вече те мразим с цялото си същество, защото ти доведе корупцията, раздаването на земи на близки, безконтролното строителство, ТИ НАЗНАЧИ твоя адаш, който не понасяме. ТИ СИ МИНАЛО!
7.
Георгиев
15.10.2011 08:23:07
3
5
Коалиция "Заедно за Община Несебър"
Зелена партия, ПД "Социалдемократи", Земеделски народен съюз

КОИ СМЕ НИЕ?

Коалиция „Заедно за Община Несебър” /ЗОН / е съставена от три партии – Зелена Партия, ПД „Социалдемократи” и Земеделски Народен Съюз. Като политически профил, участващите в местната коалиция партии, стоят в център – ляво. В състава на нашата коалиция са включени хора с различен статус – професионален, образователен, възрастов, обединени от идеята за промяна на сегашния модел за управление на Община Несебър. Общото, което ни свързва, е не отрицанието, а съгласието и разбирането, че ресурсът на общината – финансов, кадрови, не се използва достатъчно за решаване проблемите на населението в общината.

ЗАЩО ТРЪГВАМЕ?

Тръгваме на тези избори, защото считаме, че:

• Общината има задържане в своето развитие;

• Намалят приходите в общинския бюджет, което ограничава възможностите за ефективна местна политика в социалната и духовна сфери, инвестиционния процес;

• ”Раздуването” на общинската администрация не води до подобряване на административното обслужване на населението. Администрацията се отдалечава от данъкоплатците на общината;

• Няма визия за приоритетите и изпреварващо действие по проблемите на общината. Управлението е за текущия ден, а не за утрешния;

• Изолирането от централната власт пропилява възможностите на общината да привлича свеж финансов ресурс. Липсва активна политика по отношение усвояването на еврофондовете;

• Няма ясна позиция за решаване на „парещи” проблеми като:

• Несебър – град на Юнеско, но и град на хората, живеещи в него;

• Инфраструктурата на Слънчев бряг и бъдещото развитие на най-големия туристически комплекс;

• Баланс в развитието на отделните селища;

• Програма и действия за решаване проблема с трудовата заетост, реализацията на младите хора в общината;

• Обезличаване на местното самоуправление и превръщане на Общинския съвет, и част от общинските съветници, в „копчета за гласуване”;

• Насаждане на елементи на несигурност сред хората за запазване на работното място, собствения бизнес;

• Нарушаване баланса на обществения интерес, интереса на отделния гражданин на общината, на дребния частник, за сметка на други интереси.

КАКВО ЦЕЛИМ?

• Да променим статуквото в Общинския съвет - от място за гласуване, в място за обмен на идеи и решения за бъдещето на общината;

• Промяна в модела на управление, който да е насочен в полза на всички, а не само към някои;

• Балансирано развитие на селищата в общината;

• Привличане на външен финансов ресурс за решаване проблемите във всички селища, а не разходване на собствените намаляващи средства.

КАК ЩЕ ГО ПОСТИГНЕМ?

• Тръгваме към тези избори не от партиен или финансов интерес, а с желание за промяна - не „срещу”, а „за”;

• Разбирането ни е хората, а не избирателите, да ни почувстват като партньори, а не бъдещи управници;

• Да се наложим с аргументите на компетентност по проблемите, а не с аргументите на по-силния финансово;

• Разработвайки и оповестявайки ясни и открити позиции по всички проблеми във всички селища на територията на община Несебър.



ТОВА СМЕ НИЕ

КОАЛИЦИЯ „ЗАЕДНО ЗА ОБЩИНА НЕСЕБЪР”

ЗОН

"Местни избори 2011"




Местни избори 2011, Коалиция ЗОН - Несебър

© 2011 Коалиция "Заедно за Община Несебър"


http://www.zon-ns.com/candidates.html
Тук са специалистите...
6.
nezavisim
15.10.2011 01:18:17
4
4
gluposti na tarkaleta. propaganda bez smisal. Nesebarlii pomniat i znaiat koi e bokluka Trifonov - ot odesa
5.
AL PETROF
14.10.2011 19:18:44
5
4
ДОСЕГАШНИЯТ КМЕТ - НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ, БЕ НАЗНАЧЕН ЗА КМЕТ СЪС ДЕПЕША ЧАК от ОДЕСА, ОТ НИКОЛАЙ ТРИФОНОВ !!!

ТАКА ЧЕ, ДРУГАРЯ ТРИФОНОВ Е РЕШИЛ, ЧЕ СЛЕД КАТО ЕЛИМИНИРАХА С ДИНЕВИ ДИМ.ЯНКОВ , НЯМА ПРОБЛЕМ СТАРАТА ЛИСИЦА - Н.ТРИФОНОВ, ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ И ДА ПРОДЪЛЖИ ГОЛЯМОТО ЛАПАНЕ .... ДА, АМА НЕ, НО ПАСАРАН ТАВАРИШ ТРИФОНОВ !!!

Я, ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ, ДАНС и НАП, ДА ПОРАЗРОВЯТ ОКОЛО ХОТЕЛИТЕ С ИМЕНА - "МИСТРАЛ" 1,2,3 и Т.Н. КЪДЕТО СЕ ИНВЕСТИРАХА ДОСТА ПАРИЧКИ И ПРЕВЪРТЯХА ОБЩИНСКИ В ЧАСТНИ ЗЕМИ. МНОГО БЪРЗО ДР.ТРИФОНОВ, ЗАБРАВИ КЪДЕ ТИ Е ЗАРИТО ИМАНЕТО ...
4.
anonim
14.10.2011 18:57:59
4
5
НА ЕМОНА ДЕКАРИТЕ ГИ РАЗДАВАШЕ ТРИФОНОВ
3.
тити
14.10.2011 18:55:50
4
6
никога повече ти ,не ,никога
2.
девин
14.10.2011 18:12:11
6
6
лицето трифонов е един най-обикновен декласиран тип.при това с претенции.мястото му е в канавката.
1.
Маждраков
14.10.2011 17:36:20
2
11
Хайде връщай се мой човек,че да я почваме пак от началото,момченцата не знаят как се правят нещата и съвсем я забъркаха кашата,прости са,мнооо са прости, Кольо
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори