×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Много ли са болниците в Бургас? Напротив - малко са, категорични са експерти


Много ли са болниците в Бургас? Напротив - малко са, категорични са експерти
Бургас може да се похвали като град с качествена здравна услуга, категоричен е Димитър Николов. Не беше далеч времето, когато тук нямаше и една читава болница, а пациентите отиваха до Ямбол и Сливен, за да се лекуват
21 Април 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Анна Добрева

При този ръст на населението и притока на туристи е нормално да има десет и повече здравни заведения

„Не са много болниците в Бургас, а напротив, може да се окаже, че са малко. През 1956 г. Бургас е имал 80 хил. жители, днес те са 225 хиляди. Не броим постоянно живеещите тук чужденци и туристите през лятото, които увеличават пребиваващите на територията на общината многократно. Всъщност за 2021 година в Община Бургас през летните месеци населението достига 2 милиона 325 хиляди. При тези данни, ако през 1956-та година е имало две болници, сега, когато населението е в пъти повече, и когато имаме много по-развит туризъм, тези болници трябва да бъдат десет“.

Това каза д-р Красимир Грудев на 10-то юбилейно издание на Общото събрание на Националното сдружение на частните болници в България (НСЧБ).

Форумът се проведе в Гранд Хотел и СПА Приморец, а домакин и организатор на събитието тази година е мениджърският екип на Медицински център „Д-р Стайков“ – д-р Вергиния Цанова и д-р Йордан Стайков. Семинарът бе посветен на ролята и мястото на частните болници в българското здравеопазване.

Форумът бе открит от д-р Красимир Грудев – председател на Управителния съвет на НСЧБ и съсобственик на МБАЛ „Тримонциум” ООД. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Бургас Димитър Николов, Областният управител на област Бургас проф.Мария Нейкова, председателят на ОБС Бургас проф. Севдалина Турманова, представители на големи частни болници от цялата страна и медии.

Форумът се проведе в Гранд Хотел и СПА Приморец и събра на една маса представители на държавата, местната власт и мениджмънта на здравните болници

 „Спомням си, преди години, когато станах кмет на Община Бургас, направихме мащабна социологическа анкета. Тогава възникнаха няколко притеснителни теми свързани със здравеопазването. Градът бе даван като лош пример за качество на здравеопазването. Родилките раждаха във Варна, Сливен и други градове. Имаше доста жалби, свързани с липса на адекватна здравна помощ в това число и рехабилитация. След годините, в които подкрепяхме и насърчавахме много инициативи и много здравни проекти – основни частни, успяхме да преодолеем този дисбаланс и в момента Бургас може спокойно да се похвали като град,  в който има едно високо и качествено ниво на здравната услуга. Това се дължи в основата си на многото инвестиции, свързани с изграждането на нови частни болници", каза от своя страна кметът Димитър Николов.

"Радвам се, че Община Бургас има възможност да съдейства и да помага. Аз виждам нашата роля и допълнително съдействие за развитие на сектора и с новосъздадения медицински факултет. Вчера успяхме да се преборим с акредитационната комисия за увеличаване на броя на студентите, специалност „медицинска сестра“, които ще могат да бъдат приети в университет "Проф. д-р Асен Златаров“, допълни градоначалникът.

 Областният управител проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов на днешния форум

Областният управител също поздрави сдружението: „Частните болници превръщат Бургас в център на медицинската помощ за региона. В качеството си на областен управител ще направя необходимото Вашите идеи и законодателни инициативи, да бъдат представени на министъра на здравеопазването д-р Меджидиев. Трябва да отстояваме промени в нормативната уредба, такива които наистина да доведат до реформа“.

Д-р Красимир Грудев, председател на Националното сдружение на частните болнци

Първата лекция за ролята и мястото на частните болници в българското здравеопазване представи д-р Красимир Грудев. Той направи анализ на медицинския сектор в Бургас.

„Според данните от 2021 година в Община Бургас през летните месеци има 2 милиона 325 хиляди. Това показва, че болниците могат да се окажат недостатъчни. През 1956-та година е имало две болници, сега когато населението е в пъти повече, и когато имаме много по-развит туризъм, е логично тези болници да бъдат десет“, каза председателят на НСЧБ.

Националното сдружение на частните болници (НСЧБ) е неправителствена организация на лечебни заведения и болничните им мениджъри, което обединява частната инициатива за постигане на по-високо качество при лечението на пациентите, усъвършенстване на системата на здравеопазването в България и утвърждаване на работещите и ефективни механизми на управлението на лечебните заведения за болнична помощ.

Националното сдружение на частните болници е създадено на 16 февруари 2013 година и към момента представлява 70% от частния сектор на болничното здравеопазване в цялата страна.




В категории: Бургас


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори