×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Много ли са болниците в Бургас? Напротив - малко са, категорични са експерти


Много ли са болниците в Бургас? Напротив - малко са, категорични са експерти
Бургас може да се похвали като град с качествена здравна услуга, категоричен е Димитър Николов. Не беше далеч времето, когато тук нямаше и една читава болница, а пациентите отиваха до Ямбол и Сливен, за да се лекуват
21 Април 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Анна Добрева

При този ръст на населението и притока на туристи е нормално да има десет и повече здравни заведения

„Не са много болниците в Бургас, а напротив, може да се окаже, че са малко. През 1956 г. Бургас е имал 80 хил. жители, днес те са 225 хиляди. Не броим постоянно живеещите тук чужденци и туристите през лятото, които увеличават пребиваващите на територията на общината многократно. Всъщност за 2021 година в Община Бургас през летните месеци населението достига 2 милиона 325 хиляди. При тези данни, ако през 1956-та година е имало две болници, сега, когато населението е в пъти повече, и когато имаме много по-развит туризъм, тези болници трябва да бъдат десет“.

Това каза д-р Красимир Грудев на 10-то юбилейно издание на Общото събрание на Националното сдружение на частните болници в България (НСЧБ).

Форумът се проведе в Гранд Хотел и СПА Приморец, а домакин и организатор на събитието тази година е мениджърският екип на Медицински център „Д-р Стайков“ – д-р Вергиния Цанова и д-р Йордан Стайков. Семинарът бе посветен на ролята и мястото на частните болници в българското здравеопазване.

Форумът бе открит от д-р Красимир Грудев – председател на Управителния съвет на НСЧБ и съсобственик на МБАЛ „Тримонциум” ООД. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Бургас Димитър Николов, Областният управител на област Бургас проф.Мария Нейкова, председателят на ОБС Бургас проф. Севдалина Турманова, представители на големи частни болници от цялата страна и медии.

Форумът се проведе в Гранд Хотел и СПА Приморец и събра на една маса представители на държавата, местната власт и мениджмънта на здравните болници

 „Спомням си, преди години, когато станах кмет на Община Бургас, направихме мащабна социологическа анкета. Тогава възникнаха няколко притеснителни теми свързани със здравеопазването. Градът бе даван като лош пример за качество на здравеопазването. Родилките раждаха във Варна, Сливен и други градове. Имаше доста жалби, свързани с липса на адекватна здравна помощ в това число и рехабилитация. След годините, в които подкрепяхме и насърчавахме много инициативи и много здравни проекти – основни частни, успяхме да преодолеем този дисбаланс и в момента Бургас може спокойно да се похвали като град,  в който има едно високо и качествено ниво на здравната услуга. Това се дължи в основата си на многото инвестиции, свързани с изграждането на нови частни болници", каза от своя страна кметът Димитър Николов.

"Радвам се, че Община Бургас има възможност да съдейства и да помага. Аз виждам нашата роля и допълнително съдействие за развитие на сектора и с новосъздадения медицински факултет. Вчера успяхме да се преборим с акредитационната комисия за увеличаване на броя на студентите, специалност „медицинска сестра“, които ще могат да бъдат приети в университет "Проф. д-р Асен Златаров“, допълни градоначалникът.

 Областният управител проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов на днешния форум

Областният управител също поздрави сдружението: „Частните болници превръщат Бургас в център на медицинската помощ за региона. В качеството си на областен управител ще направя необходимото Вашите идеи и законодателни инициативи, да бъдат представени на министъра на здравеопазването д-р Меджидиев. Трябва да отстояваме промени в нормативната уредба, такива които наистина да доведат до реформа“.

Д-р Красимир Грудев, председател на Националното сдружение на частните болнци

Първата лекция за ролята и мястото на частните болници в българското здравеопазване представи д-р Красимир Грудев. Той направи анализ на медицинския сектор в Бургас.

„Според данните от 2021 година в Община Бургас през летните месеци има 2 милиона 325 хиляди. Това показва, че болниците могат да се окажат недостатъчни. През 1956-та година е имало две болници, сега когато населението е в пъти повече, и когато имаме много по-развит туризъм, е логично тези болници да бъдат десет“, каза председателят на НСЧБ.

Националното сдружение на частните болници (НСЧБ) е неправителствена организация на лечебни заведения и болничните им мениджъри, което обединява частната инициатива за постигане на по-високо качество при лечението на пациентите, усъвършенстване на системата на здравеопазването в България и утвърждаване на работещите и ефективни механизми на управлението на лечебните заведения за болнична помощ.

Националното сдружение на частните болници е създадено на 16 февруари 2013 година и към момента представлява 70% от частния сектор на болничното здравеопазване в цялата страна.




В категории: Бургас


България Всички новини
Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Възпитаникът на Професионалната гимназия по туризъм "Иван Вазов" има планове за бъдещето си, свързани с добро висше образование  Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има, гарантира служебният министър на електронното управление Валентин Мундров Защо мълниите убивали най-често мъже Защо мълниите убивали най-често мъже Пикът на фаталните случаи е при 15-годишните момчета Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало На места в страната задължителните прегледи скочиха двойно, като достигат и до 100 лева Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Предстои ни поредното горещо лято, казва синоптик Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Мечтая да изиграя Скарлет О'Хара, споделя Анна-Мария Чернева Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство От известно време в интернет циркулира клип, в който Веселин Маринов подробно говори как имал проблеми със ставите, кръста и гърба и уж открил чудодеен и таен начин за лечение 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница Кърлежите са в някакъв бум тази година, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев
Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори