×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избори през юли, ако партиите не се разберат за правителство?


Избори през юли, ако партиите не се разберат за правителство?
Трудно е да определим ГЕРБ-СДС като победител, тъй като са получили 25 процента от 40 процента гласували , коментира Пламен Киров
12 Април 2023, Сряда, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Бившият конституционен съдия Пламен Киров прогнозира датата за предсрочния вот

Бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров направи прогноза в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия кога ще бъдат следващите избори, ако партиите отново не успеят да съставят правителство. Според него, ако това се случи, ще се наложи да отидем отново до урните на 16 или 23 юли.

„Другият вариант е да изберем два вота в едно – местни и парламентарни, което очевидно не се желае от президента. Този път процедурата за формиране на правителство ще бъде ускорена”, уточни професорът.

По думите му Румен Радев не е виновен за политическата криза.

„Той изпълнява Конституцията. Назначава служебни правителства с дълги мандати, защото партиите не могат да излъчат правителство.  Конституцията също не е виновна за този блокаж. Тя дава изход от всякакви ситуации. Това че партиите блокират процеса, говори за качеството на политиците”, поясни Пламен Киров.

„Трудно е да определим ГЕРБ-СДС като победител, тъй като са получили 25 процента от 40 процента гласували. Лидерът на партията каза, че друга коалиция не би направил, освен с основния си опонент – ПП-ДБ”, заяви проф. Киров.

Политологът проф. Румяна Коларова пък каза пред бТВ, че ако и това Народно събрание повтори някои от дефицитите на парламентаризъм на предишния парламент, това ще бъде, меко казано, трагична грешка. Мисля, че ще има дори и по-тежки последици, предупреди тя.

Според ней първият вот – този за председател на Народното събрание, се очаква да е символичен и вероятно няма да мине.   

„Ще мине това символно гласуване. „Продължаваме промяната“ ще се разграничат – то е ясно“, коментира от своя страна журналистът Асен Григоров.

„Смятам, че не беше много искрен Бойко Борисов, защото, ако искаш един човек или в случая политическа сила за партньор, някак си не звучи логично 30 дни по време на предизборната кампания да ги хокаш, хулиш, да им стоварваш всички световни проблеми на гърба и след това да кажеш „вие сте моят естествен партньор“. Затова се съмнявам в искреността на политиците от ГЕРБ“, добави той.

Преподавателят по политически комуникации Иво Инджов пък коментира, че свикването на парламента преди Великден от президента Румен Радев е ясен знак, че има желание както от страна на държавния глава, така и на някои партии за по-забързана процедура. Има желание да се сложат картите на масата още в самото начало, обясни той. 

Според него няма пречки за сформирането на експертно правителство от ГЕРБ и предполага, че то ще бъде подкрепено от ДПС и евентуално от БСП и ИТН.

„Очевидно е, че ГЕРБ и Бойко Борисов търсят нещо като индулгенция за прегрешенията си при предходните управления. Знаете в колко скандали са забъркани, замесени. Лидерите на „Продължаваме промяната-Демократична България“ много ясно обаче казаха, че става въпрос за една нова коалиция, която не дава амнистия и не е необходимо една такава политическа сила да бъде придърпвана насила като партньор във властта“, заяви Инджов. 

Политологът Цветанка Андреева пък говори за окопна война до местните избори. 

„Това, че е по-удобно да си в опозиция е безспорен факт, но дали пък обществото няма да санкционира за пореден път „Продължаваме промяната“ заради нежеланието да поеме отговорност, защото тази окопна война проваля държавата, губи се общият контекст, в който днес работят политиците“, заяви тя.

„Имаме една държава със слаба и безконтролна власт на президента, общество, което все повече не гласува и безсмислени институции, отслабени от революция, която не постигна нито една реформа“, изтъкна политологът. 


В категории: Политика


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
8
Коментара по темата
8.
До 2
12.04.2023 18:04:47
1
0
Прав си.... те гласуват за Герб и Пп
7.
До 2
12.04.2023 12:42:56
2
1
Първо сме много далеч от цивилизована държава. Второ от 40% гласували има едно 15-20% които са роми турци македонци които според вас се славят с образование и интелигентност и дори гласуват за Възраждане
6.
ХХ
12.04.2023 12:13:04
2
3
Нови избори трябва да има непрекъснато, докато не излезем от ЕС и НАТО!
5.
До колегите
12.04.2023 10:20:07
6
4
Минимална заплата 1500лв, минимална пенсия 1000лв само Възраждане може да постигне това.
4.
До "До Анализата"
12.04.2023 10:16:27
5
2
Бате, те и германците си мислеха така през 1933 г., ама др. Сталин не беше много съгласен :)

Късмет, че кремълския хобит не става за нищо, иначе ...
3.
До 2
12.04.2023 10:15:23
4
11
Възраждане е на второ място по брой гласували висшисти, виж проучването. Търси необразованите в дпс и герб.
2.
До Анализата
12.04.2023 10:11:36
11
6
Пич, твоите лумпени никога няма да управляват. Във всяка цивилозована държава се намира по една партия, която разчита на гласовете на необразованите глупаци, но няма как тя да спечели мнозинство.
1.
Анализата
12.04.2023 09:40:43
11
18
Каквито и да ги редят извода е ясен:
Идва времето за Възраждане!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им
С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори