×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Бразилия цъка бомба, Болсонаро се завърна след размириците през януари


В Бразилия цъка бомба, Болсонаро се завърна след размириците през януари
Болсонаро ще се стреми към нова роля на политическата сцена в страната
30 Март 2023, Четвъртък, 21:30 ч.
Автор: Флагман

Болсонаро, който възприема бившия американски президент Доналд Тръмп като свой политически идол, участва в Конференцията за консервативно политическо действие във Вашингтон този месец

Крайнодесният бивш президент на Бразилия Жаир Болсонаро днес се върна в родината си от САЩ, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. На летището в столицата той беше приветстван от стотици свои поддръжници, дошли да го посрещнат след 3-месечния му престой във Флорида.

Болсонаро ще се стреми към нова роля на политическата сцена в страната, посочват агенциите, отбелязвайки, че властите в столицата Бразилия са взели мерки за гарантиране на реда при завръщането на бившия президент.

Болсонаро, който досега не е признал поражението си на миналогодишните избори, се очаква да оглави опозицията срещу новия президент Луиз Инасио Лула да Силва, който е от левицата.

Поддръжници с националното знаме върху раменете си пееха националния химн и скандираха "Легенда!", докато Болсонаро излизаше от сградата на летището.

Преди да се качи на самолета на тръгване от Орландо, Болсонаро омаловажи своята лидерска роля и каза, че ще използва опита си, за да подпомогне кампанията на своята (Либерална - бел. ред.) партия на местните избори през следващата година. Той добави, че изборите, които загуби миналия октомври, са минало.

"Прелистихме една страница и сега ще се готвим за изборите следващата година", каза Болсонаро за телевизия "Си Ен Ен Бразилия" малко преди отпътуването си.

Болсонаро замина за САЩ два дни преди изтичането на неговия мандат на 1 януари, когато трябваше да предаде президентските си пълномощия на Лула. Той каза, че има нужда от почивка, но според критиците му Болсонаро се е опитал да избегне потенциалните рискове, свързани с над десетина правни разследвания, пред които може да бъде изправен в Бразилия.

Те фокусират вниманието върху неговите нападки срещу бразилската система за гласуване и предполагаемата му роля за окуражаване на поддръжниците му да щурмуват правителствени сгради при бунтовете на 8 януари, които наподобяват щурма на Капитолия в САЩ.

Болсонаро, който възприема бившия американски президент Доналд Тръмп като свой политически идол, участва в Конференцията за консервативно политическо действие във Вашингтон този месец, където постави под въпрос резултатите от изборите в родината си през октомври миналата година, спечелени от Лула с незначителна преднина, и каза, че мисията му в Бразилия "все още не е приключила".


В категории: Политика


3
Коментара по темата
3.
012345
30.03.2023 21:55:11
6
1
To otkakto qde supa ot hora
Stanal agresiven
Tui sa posledstviqta ot 4ovekoqdstvoto
2.
Bolsonaro
30.03.2023 21:53:50
7
1
Toz kanibal otkakto qde supata e stanal agresiven tui sa posledstviqta ot 4ovekoqdstvoto
1.
Бай....
30.03.2023 21:38:32
0
7
Гълъбин Боевски и Гълъб Донев да мислят за Бразилия !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жената на Ембака осъдена условно за 1 кг кокаин Жената на Ембака осъдена условно за 1 кг кокаин Десислава Първанова се призна за виновна Вицепрезидентът разясни ситуацията с къщата на Димиър Талев Вицепрезидентът разясни ситуацията с къщата на Димиър Талев От юни 2023 г. има решение на Министерския съвет държавата да закупи този имот Приносът на жените в бизнеса - има блестящи примери Приносът на жените в бизнеса - има блестящи примери Двадесет жени предприемачи, сред които и една бежанка, преминали Националната менторска програма 2024 г., ще представят бизнес идеите си на "Арена на дамския бизнес" на 5 юни Изкуственият интелект няма да запълни духовната ниша, както фотографията не уби живописта преди век Изкуственият интелект няма да запълни духовната ниша, както фотографията не уби живописта преди век Ще поканим фоторепортерите и майсторите по художествена фотография от старото поколение на Бургас да водят уъркшопи и семинарни занятия в новата ни магистърска специалност по фотография, за да възстановим тази важна не само за медиите специалност, коментира проф. Светозар Бенчев Излъган любовник спипан с 3,88 промила зад волана Излъган любовник спипан с 3,88 промила зад волана Колата криволичела по пътя, а полицаите от СДВР забелязали, че и мъжът не изглежда адекватен Съпругата на този футболист го заряза, след като цяла България узна за аферата му с участничка в Ергенът Съпругата на този футболист го заряза, след като цяла България узна за аферата му с участничка в Ергенът Защитникът е женен и има две деца Това беше - те се разделиха Това беше - те се разделиха Каква точно е драмата, не е ясно, известно е само, че Валерия е в Гърция със свои близки Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Двамата явно са били близки приятели, защото костинбродският славей въобще не се притеснява да гушка русата напаст Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена 
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори