×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Позор! Айтоският Остап Бендер – Осман Чауш станал верен човек на кандидат-кмета от ГЕРБ Даниел Орлов


Позор! Айтоският Остап Бендер – Осман Чауш станал верен човек на кандидат-кмета от ГЕРБ Даниел Орлов
Даниел Орлов е огромно разочарование за по-голямата част от умните и заможни гербери в Айтос, привържениците му го напускат, за да се присъединят към други партии и кандидати
03 Октомври 2011, Понеделник, 16:11 ч.
Автор: Бесове.бг, Снимка архив Бесове.бг

Разследваният за серия измами и точене на ДДС разцепи местната структура на ГЕРБ, отливът от Орлов е тотален

ГЕРБ ще изгуби изборите в община Айтос, където до кандидата на тази партия за кмет Даниел Орлов плътно седи един от най-големите измамници – Осман Чауш. Чауш обикаля от името на Орлов селата с турския етнос и договаря гласове за кандидат-кмета на ГЕРБ. Това ни съобщи източник от общината, който разполага с данни с последните действия на Чауш. Заедно с Чауш в полза на Орлов шетал и досегашният общински съветник от ДПС Метин Мустафов. Двамата били плътно до Орлов и по време на откриването на кампанията му за кмет миналата седмица, възмущават се айтозлии от избраника на Бойко-Борисовата партия. Мустафов и Чауш се въртяли и около председателя на Предизборния щаб Цветан Цветанов при посещението му в Айтос.
В Айтос името Осман Чауш е равностойно по мерзост с това на мракобесния лихвар Лютви Мехмедали-Кютука. Чауш е известен с това, че успя да открадне с фалшиви документи 1 500 декара земеделски земи край Тополица, за което бе съден, но така и не се разбра докъде стигна делото.

Измамникът е с богата биография в сферата на низостите, изглежда с Орлов са си допаднали, каза ни източникът, припомняйки, как през 2001 г. като директор на областната дирекция „Земеделие и гори“ е провел фиктивен търг в Царево за продажба на селскостопанска техника  на тамошното МТС, която той предварително изтъргувал на свои хора.

Вместо да иде в затвора обаче две години по-късно Осман се сдоби с още по-апетитен държавен пост като пое контрола върху тютюнопроизводството в Югоизточна България, но скоро след това бе разследван  за източване на пари от държавата с фалшиви фактури по ДДС.

Резилът за ГЕРБ е огромен покрай Чауш. Умните и по-богати хора, които можеха да помогнат на Даниел Орлов, се отдръпнаха и сега подкрепят експолицаят Васил Едрев. На практика ГЕРБ се разпарчетоса заради групостта на Орлов, смятат в Айтос.

Какво се случва в редиците в ДПС-Айтос при тази ситуация ще разберете в интервю с кандидат-кмета Ружди Хасан

В категории: Айтос


Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 0
18
Коментара по темата
18.
само Едрев
21.10.2011 11:47:40
3
1
йухнбвунхуенцййкшк
17.
АЙТОЗЛИЙКА
15.10.2011 22:55:04
0
0
ЗАЩО КОГАТО БСП СЕ КОАЛИРА С ДПС Е ХУБАВО, А КОГАТО ДРУГИ ПАРТИИ СЕ КОАЛИРАТ СА ИЗМЕННИЦИ. СПОМНЯТЕ ЛИ СИ, ЧЕ ЕВГЕНИ ВРАБЧЕВ Е ИЗБРАН С ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС, АМИ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ СЪЩО Е ИЗБРАН С ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС. КОМУНИСТИ НЕ ПЛЮЙТЕ ПО ДРУГИТЕ. НА ВРЕМЕТО ИСКАХТЕ ДА СЛАГАТЕ ФЕС НА ПРЕЗИДЕНТА ЖЕЛЕВ, А ПОСЛЕ ЗА ПЪРВАНОВ МЪЛЧАХТЕ. БАСТА.
16.
стоян колев - СДС
06.10.2011 22:55:40
7
1
До коментар 12 и 13 жалък си и ми е тъжно за теб защото твоят Бог /кандидата за кмет на който обслужваш интереса/ те кара да лъжеш. Къде си остави съвеста човече . На това ли ще научиш децата си да лъжат и убиват собствената си съдба .
15.
до далновиден
06.10.2011 19:56:50
1
3
Тази схема може да я измисли само "болен" мозък.Далновидния, я отивай да се лекуваш, че има още време до изборите и не е ясно какво ще роди още болната ти глава.
14.
далновиден
06.10.2011 17:39:22
3
3
Съграждани, с интерес следя политическите Ви публикации и вече не издържам от БЯС!!! Писна ми и е крайно време да променим Айтос, поне малко да живне! Със сегашния Жребец, сами виждате, че нещата не се случват! Няма и да се случат! Той просто е бита карта, да не говорим за неговата безскрупулност! Сагата с неговия съпартиец, г-н В.Едрев е още по-сложна! Задавате ли си въпроса, откъде бившето ченге извади такава пачка за предизборна кампания и кой стои зад него?! На този въпрос ще Ви отговоря с информация от първа ръка! Бизнесмени с яки вратове, негласно заявяват че, кампанията на Васко Едрев е финансирана от неговия личен приятел Митъо Очите! Още от времето когато кандидат кмета беше шеф на МВР в Б-с те са си приятелчета, дори имат и снимки в задушевна обстановка! Още си имат отношения и сметки за уреждане, както и общ бизнес! Чудя се само какво ли му е обещал г-н Едрев и дали Женя не е намесен в схемата?! Да, на мафиота в замяна са му обещани имоти и участие в стратегически за града ни сделки!!! А Вие мили мои си помислете добре, ще позволите ли да Ви управляват протежета на мутри или искате по-добро бъдеще за Айтоските деца?!
13.
и те така
05.10.2011 19:51:53
1
7
.За капак на всичко, г-н Колев е и крадец и то от големи мащаби!!ДА, краде от мен и от вас !! Преди няколко дни от източник на EVN
( пожелал анонимност ), кандидатчето за кмет е заловено да краде електрическа енергия в особено големи количества, като е манипулирал със специални устройства електромерите на хлебозавод Айтос. По изчисления на експерти кражбите са за около 10000 лв. на месец !!!!!!!
Искам да попитам г-н Колев така ли са го учили и възпитавали в Богословското училище – да краде, да лъже, да ламти за пари ?
Така ли се става достоен кандидат за кмет?
До кога ще търпим и ще позволяваме такива безчинства?!
Този човек е за затвора, а се кандидатира за кмет!
12.
и те така
05.10.2011 19:06:41
1
6
Мили хора! Мразя политиката, но реших да напиша няколко реда понеже ми писна да ме правят на балък хора без никакъв морал, властни само на парите и на личната изгода.Става въпрос за г-н Стоян Колев- кандидат за кмет на гр.Айтос сега с квотата на СДС, а преди 4 год. с подкрепата на ДПС. За следващите избори ще видим от коя партия ще бъде кандидат?!
Въпросният господинчо, с изявите си в публичното пространство много милее за хората, за техния социален статус, обещава им какво ли не, а всъщност е един супер мошеник.
След проверки от НОЙ, бе установено, че болшинството от персонала му в магазините и хлебозавода е поставен на колене и изнудван да се осигурява на 4 часа. Отношението към хората както от него, така и от съпругата му е нечовешко и деспотично. За тях работниците са низша класа - едва ли не роби.
Колев е изтеглил 2 000 000 лв за кампанията си – но дали са за финансирането й или за купуване на гласове ???
11.
vaskata
05.10.2011 06:38:37
0
4
той пък Даниел4о щото е много 4итав. Те краставите магарета лесно се намират.
10.
менчо
04.10.2011 04:59:50
0
6
Веско,то читавите прокурори на кого ще поверват,нали виждаш цяло дело са заблутали.А твоя Даниелчо толкова е читав,че не може да ръководи един общински съвет и да направи нещо като хората,а само се пъчи и големее.
9.
Бат Веско
04.10.2011 00:14:08
4
2
Менчо,на когото повече приляга Мунчо - що бе човек,дращиш по форумите зад псевдоним - като си многознайко,що не отидеш при дежурния прокурор да му разкажеш това дето твърдиш че го знаеш - ама не ти стиска,нали ? Щото вместо топки имаш изсъхнали стафиди. Други пък припадат по разни сдухани ченгета като Едрев -не ви ли писна от милиционерщини бе хора-дъртите ченгета нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили...За хубаво или за лошо Даниел Орлов поне е доказал че може и наистина е единствената читава алтернатива на сивото и безлично досегашно кметско управление.
8.
Бургазлийка
03.10.2011 20:52:48
2
11
Орлов като е такъв проспериращ бизнесмен как ще остави фирмата си.Това момченце много си е повярвало.Той е зле образован и не може да ръководи Айтос.
7.
менчо
03.10.2011 18:48:20
1
10
Тютюневият бос Осман Чауш с нова измама 11.02.2007
Най-видната фигура на ДПС за Югоизточния регион опитал да лапне цяла земеделска кооперация и пак излязъл сух от съда

Осман Рамадан Чауш - държавният шеф на фонд "Тютюн" за Югоизточна България, настоящ общински съветник и два пъти кандидат за депутат, сочен от години като аферист №1 на ДПС в Айтос, пак е фалшифицирал документи с цел лично обогатяване.

Срещу него е приключило наказателно дело в Районния съд, в което 54-годишният активист на Ахмед Доган е бил подсъден за опит да сложи ръка върху имуществото на земеделската кооперация в село Тополица. Случаят е от далечния февруари 1998г., но по неясни причини разследването се е бавило близо десетилетие, за да приключи сега със споразумение между подсъдимия и прокуратурата.

"Позволявам ви да видите само решението на съда, но не и папката с предварителното производство срещу г-н Чауш", заяви шефката на Районния съд в Айтос Любомира Рафаилова. Тя твърди, че следствието, което е част от самото дело, било секретна информация и не позволи да разгръщаме обемистите книжа. В съучастие с главната счетоводителка на ЗК"Съзнание" в Тополица Лена Кирова, Чауш съставил протокол от Общо събрание на членовете като вписал себе си за председател на кооперацията, а дамата за протоколчик. Подменили членовете на Управителния и Контролния съвет. Какво е последвало след измамата и дали са увеличили имуществото си мнимият председател и счетоводителката, не успяхме да разберем, заради невъзможността да разгърнем дебелата папка. В крайна сметка срещу двамата в края на 2006-а г. съдът прекратява делото и ги глобява с незначителни суми, които те веднага са внесли в полза на държавата.

Предисторията с Чауш започва през 2001-а, когато Симеон Сакскобугготски пое кормилото на властта. Този човек беше поставен за директор на дирекция "Земеделие и гори" в Областната управа. Само няколко месеца по-късно - през февруари 2002-а беше уволнен, след като проведе фиктивен търг в Царево за продажба на селскостопанската техника на тамошното МТС. По време на наддаването в залата нахлу полиция, иззе документите и арестува държавника заедно с членовете на тръжната комисия. Срещу него беше образувано следствено дело за измама и злоупотреба със служебно положение. Полицаите разкриха, че предлаганата селскостопанска техника е била предварително изтъргувана, а комисията работела с раздадени фиктивни протоколи за отчитане на продажбите.

Районната прокуратура в Царево пое измамата, но до съд очевидно не се е стигнало до наши дни. Нещо повече - веднага след уволнението, Чауш получи друга държавна служба - далеч по-апетитна от престоя му в Областна управа. Министър Мехмед Дикме му повери контрола на тютюнопроизводството в Югоизточна България. Междувременно пресата писа за Чауш, че е разследван и за източване на пари от държавата чрез фалшиви фактури по ДДС.

"Всъщност той е непоклатим, на два пъти опитахме да го изключим от партията, но винаги ставаше така, че някой отгоре спускаше чадър върху него", казаха негови съпартийци в Айтос. Чауш е общински съветник втори мандат. Бил е кандидат за депутат през 2001г. - на трета позиция в листата на ДПС за Бургаския район и на косъм не е влязъл в НС. През 2005г. името му пак се появява в списъка за кандидат-депутати, но на 18-о място.

За Чауш и благосъстоянието на семейството му в община Айтос се носят легенди.

Дирекзията му се намира на третия етаж в сграда на ул."Д-р П.Берон"2. Това е малката пресечка на главната улица, до самото кметство. Кабинетът му с плътна кожена врата обаче често е заключен. В съседното помещение във вторник открихме две от служителките му, които като разбраха, че сме журналисти, започнаха да залягат зад компютрите.

"Нямаме право да даваме информация, излезте веднага, ако разберат, че сме ви пуснали тука, ще ни се карат", викаха двете млади момичета и закриваха лицата си, за да не ги снимаме. Отказаха да се представят. Шефът им бил в София по служебни дела. Те били назначени преди четири години от министъра, Чауш малко по-рано. Името на министъра обаче момичетата не знаеха.

"Тук регистрираме тютюнопроизводителите в югоизточния регион и после ги носим в София, тук са Бургас, Сливен и Ямбол", каза едната служителка, която беше на не повече от 20-22 години. Тя добави още, че имали "записани над 2000 хиляди души при тях". Регистрацията била нужна, за да получат квоти за отглеждане на тютюн, както и безплатни семена от агроминистерството.

Интересното е, че в същата сграда, но един етаж по-долу, се намира офиса на ЕТ"Агроконсулт - Мюмюне Чауш". Мюмюне е съпругата на Осман Чауш. Солидна табела от главния вход на улицата указва, че в нейния офис се извършва "счетоводно обслужване на фирми и граждани, земеделски и тютюнопроизводители".

Опитахме се да разберем как двамата съпрузи успяват да обхванат две хиляди тютюнопроизводители от двете страни - откъм частната и откъм държавната. На кого и дали плащат за обслужването. Публикуваме опит за интервю с г-жа Чауш, защото беше невъзможно да се разбере какво казва, ако бяхме запазили автентичността на диалектния й говор.

Председателят на Общинския съвет на община Айтос Осман Османов е съпартиец на Чауш и твърдо стои зад него. Той казва, че не му било известно колегата му да е предлаган за изключване от партията. "Не съм упълномощен да говоря за организационни въпроси на ДПС, за тях нека говори нашият председател Ружди Хасан - той отговаря за общинската структура в Айтос, не се срамувам от Осман Чауш, напротив - той е много дисциплиниран, никога не отсъства от заседания, председател е на постоянната комисия по ТСУ, също и във временни комисии участва", заяви Османов.

Ружди Хасан, който е и зам.-областен управител на Бургас, не беше открит за коментар. Редакцията е готова да публикува становището му по случая.
6.
айтозлия
03.10.2011 18:41:00
12
8
ПЛАТЕНО!!!Знаем и цената и кой плаща но не бива така.
Орлов е алтернатива на сивото и безлично управление .Когато Чауш подкрепи Врабчев -Браво ,а сега било лошо.Кой мисли по този начин -който не е с нас е против нас ,знаете.Само те са хубави и кадърни ,останалите нямат право да избират. Вижте кои авторитети се стоят зад Врабчев и Едрев и къде сте вие? Питайте Едрева какъв мъжкар е мъжът и ......
5.
Нина Радкова
03.10.2011 18:32:44
4
6
Добре би било зад категорични твърдения да стои солидна аргументация. Дали някой е измамник може да се докаже законово по установеният ред. В противен случай подобни изказвания, според мое скромно мнение, е чиста проба клевета, което е наказуемо! Крайно време е да застанем "ЗА", а не "ПРОТИВ"! Стига клевети, стига мръсни игри! Но в този ред на мисли хайде да допуснем подобен сценарии - г-н Врабчев с Ружди Хасан? Какво ще коментирате по въпроса, моля?!
4.
Защо Бесове
03.10.2011 18:27:49
4
7
Бесове за пореден път доказоха , че изпълняват поръчки на ДПС , всеки който е несъгласен с начина на управление на ДПС и се е противопоставил на това е обявен за измамник и продажник . Интервюто с АГЕНТ НАСКО сигурно ще е в насока убеждение че той е най достойният и заслужава да е местен ДПС лидер.
3.
Веселин Маринов
03.10.2011 18:17:04
5
6
Точно на "Бесове" не им приляга - ако не друго - това е някакво разцепление в ДПС и е добре,че Орлов го е направил...А дали Осман Чауш е измамник или не - напомням на уважаемата мнение,че всеки е невинен до доказване на противното - ако и е измамник,заведете си информатора незабавно в полицията или при дежурния прокурор. Така поднесена "Информацията" - Един Човке Каза : звучи като чиста измилсица с цел рекет над кандидата за някой лев реклама....абе вий да не сте учили занаята в ДС???
2.
keptan
03.10.2011 17:28:49
11
7
Следващият кмет на Айтос ще бъде Едрев, защото в него хората припознават бате Бойко- ченге, силната ръка и бунтар в БСП
1.
ей тоз
03.10.2011 17:28:14
5
14
герб ще загуби изборите в цялата държава ,НЕ САМО В АЙТОС ,гладни шпинги на власт ,де я дават тъй ,НЯМА ГЮВЕЧ ЗА ВАС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори