×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиерите с добра новина от Слънчев бряг за ръст на туристи, гърците идат на поклонение в Несебър


Хотелиерите с добра новина от Слънчев бряг за ръст на туристи, гърците идат на поклонение в Несебър
Може би заради земетресението получаваме много заявки за туристи от Турция, каза хотелиерът Румен Мончев
13 Март 2023, Понеделник, 09:57 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

С 15% повече поляци и украинци се очакват в курорта, идат и много турци заради земетресенията

Ръст на туристи очакват хотелиери от Слънчев бряг. Пред БНТ Румен Мончев, чийто хотел е резервиран над 90 процента за Великден, сподели, че е изненадан от големият интерес от страна на турските и от гръцките туроператори. 

„Традиционно за Великден очакваме румънци и българи. Нямаме затруднения. Българите преоткриха Слънчев бряг и не се вълнуват от такива злословия, които постоянно се приказват преди сезона. Всичко е нормално при нас. Има ток“, добави той, след като кореспондентът Давид Сукнаров коментира твърденията, че имало опасност районът, където са повечето хотели на първа линия, да останат без улично осветление заради спряно електроподаване.

„След появили се информации, че заради липса на алейно осветление Слънчев бряг няма да е готов да посрещне туристи за Великден, от дружеството, което стопанисва курорта, казаха, че макар в момента да сме извън активен летен сезон, то се поддържа в зона „изток“, където се регистрират поток от граждани и има административни сгради. Според тях са неоснователни твърденията, че няма да може да бъдат посрещнати туристи за големият християнски празник“, изтъкна Сукнаров. 

От дружеството казват още, че е практика осветлението в тази зона да бъде спирано и пускано на сектори извън активният сезон, но ако има заявки на хотелиери, че ще отворят по-рано, то се обезпечава, добави той.

„Сезонът ще е по-добър. Изненадан съм, че имаме много запитвания от Гърция, Турция. Може би заради земетресението се насочват към нас. Гърците откриха поклоническия туризъм в този свят за тях и за нас град Несебър“, заяви хотелиерът Румен Мончев.

Христина Славова от Бургаската туристическа камара пък каза, че се очакват повече туристи от Великобритания, Германия и от Централна Европа. Според нея това е следствие на плануваните повече чартърни полети към Южното Черноморие. Има и повече заявени туристи от Израел, и от съседните държави.

„Между 15 и 30% ще се оскъпи почивката през тази година. Всичко обаче зависи от това как вървят цените и инфлацията“, коментира тя. 

Туроператорът Иван Кирязов коментира, че от Беларус и Русия няма да има туристи по обясними причини, а от Украйна туроперераторите започват дейността си малко по-плахо.

„Добре вървят (б.а. резервациите) в Чехия, Полша, Словакия и Унгария. Има около 10% ръст на туристите от Чехия и от Словакия, а от Полша и от Унгария – 15%“, каза още той.
 


В категории: Несебър


4
Коментара по темата
4.
Ок
13.03.2023 15:46:13
2
5
Ама стига сте го дъвкали този все още опакван сезон,че да не го хване уроки ....и да стане като ония виц ...щял съм бил да е.а :-)
3.
богат-беден
13.03.2023 15:13:19
0
7
Доре, че Изборите са на 2-ри април. Иначе туристите щяха да видят как бай Ганьо прави избори.
2.
Поклонника
13.03.2023 14:32:39
1
8
Гърци в България на такъв вид туризъм са единици,пак празни приказки и розов оптимизъм,а времената икономически не предвещават нищо хубаво.
1.
DB7
13.03.2023 10:51:35
4
9
БРАВО ДОБРИ ВЕСТИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Сградата на Факултета по фармация ще се намира между корпус „Mедицински науки” и общежитие N3 Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато „Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки пръстени с печати за 18 карата се оказаха ментета Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Мъжът се оказа леко пийнал - с 0,32 промила Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Над Източна вероятността за валежи ще намалява, но температурите като цяло ще са ниски за средата на май
Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори