×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Милиардерът Олег Дерипаска: Русия свършва парите догодина


05 Март 2023, Неделя, 11:41 ч.
Автор: Флагман

Баровецът призова за масови уволнения на държавни служители

Руският милиардер Олег Дерипаска каза, че "през следващата година в Русия няма да има пари", ако в страната не дойдат чуждестранни инвеститори. Това стана на тридневния Красноярски икономически форум, който започна в четвъртък.

Руската служба на РСЕ/РС пише, че Дерипаска е бивш ръководител на компанията "Руски алуминий", а днес е председател на надзорния съвет на "Базов елемент" - компания, която сам е основал.

Той е под санкциите на САЩ от април 2018 г. Дерипаска е приближен на руския президент Владимир Путин и финансира негови проекти.

"Вече има сериозни проблеми с парите, затова започнаха да клатят бизнеса като риба", каза Дерипаска и добави, че за привличането на чуждестранни инвеститори от "приятелски страни" и евентуално преминаване на пазара към Азия "върховенството на закона и предвидимостта са много важни".

"Ако променяме правилата на играта на всяко тримесечие, в зависимост от някакви проблеми, никой няма да ни се довери: нито руските, нито чуждестранните предприемачи", каза още Дерипаска. По негово мнение икономическата ситуация в страната е "много сложна и непредсказуема" и ще остане такава поне до средата на 2025 г.

Също така Дерипаска предложи "да се намали два или три пъти" броят на чиновниците и представителите на правоохранителните органи, като нарече сегашния им брой "сериозна тежест за икономиката". "Пътят на държавния капитализъм не води до никъде", каза той.

След пълномащабното нахлуване на руските войски в Украйна преди година Дерипаска попадна под санкции и от Европейския съюз, Обединеното кралство и няколко други държави. В резултат на това милиардерът беше лишен от кипърското си гражданство, което получи през 2017 г.


В категории: Политика


6
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
6
Коментара по темата
6.
По
06.03.2023 08:59:55
4
6
Само малоумен може да му вярва.
Той е никакой,така са му казали,така си говори.
България умира,благодарение на тъпите ни политици. Европа също. Америка и доларът трябва да бъдат унищожени. Колко наивен трябва да е човек,че да не вижда как Америка живее на гърба на целия свят,благодарение на долара. Няма долар,няма америка
5.
Hahah
05.03.2023 16:14:08
2
8
Няма значение дали казва истината или не. Бог да го прости човека. Ще го падат от висок етаж
4.
Хахахаа!
05.03.2023 14:09:16
9
13
Източник за винансовите проблеми на Русия, олигарх. Че защо ни е този източник, като самото МунФин Россия официално обяви че за януари 2023 приходите от продажбата на енергоиточ са спаднали с 46% а като цяло в общ план с 33%. Пиради което има рекорден дефицит и заради разходите за войната 56%. И това е първият месец от годината а на 2 март официялно обявиха че показателите за февруари са същите. Та като не произвеждаш нищо и нямаш технологии да имаш производство и да превръщаш суровините в стока, а санкциите са ти ограничили продажбите с 46% което е наполивина, как да правиш пари и да пълниш бюджета. После защо мобилизацията и въобще армията се оказаха дрипави?
Има ли слабоволтови сиви вещества, които са очаквали друго?
Без да броим крепостните слабоволтови ватенки и бг русоробите.
3.
Делипасков
05.03.2023 13:23:53
0
16
Да не се притеснява, ако започнат да намаляват (ясно е че няма да свършат) ще го увлонят като олигарх и ще му вземат всичко
2.
Olga sas novata Volga 2024
05.03.2023 12:59:53
0
1
Da dade malko toz nasam
Kako svar6vali 5 miliarda imal
5 miliona da mi prati mu kaji
6e stignat za imota
1.
Нострадамус
05.03.2023 11:56:49
3
8
Той света 2025 ще се промени тотално
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори