×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тегленето на пари от банкомат става все по-солено


05 Март 2023, Неделя, 08:39 ч.
Автор: Флагман

Разгледани са двата варианта - когато човек изполва дебитна карта и устройство на една и съща банка и когато банкоматът е на друга банка

Порталът "Моите пари" направи своеобразно класиране, за да покаже кои банки таксуват клиентите си най-евтино при използване на банкомат. Разгледани са двата варианта - когато човек изполва дебитна карта и устройство на една и съща банка и когато банкоматът е на друга банка. Във втората опция таксите по правило са по-високи.

Данните са актуални към 28 февруари и се отнасят за стандартни банкови карти за физически лица.

Позиция Банка Теглене на суми от банкомат на банката-издател

1 Ти Би Ай Без такса за първите 20 трансакции на година. Всяка следваща се таксува с 0,99 лв.

2 Общинска банка 0.30 лв.

БАКБ 0.30 лв.
ЦКБ 0.30 лв.
ОББ 0.30 лв.
Инвестбанк 0.30 лв.
Търговска банка 0.30 лв.
KBC Bank 0.30 лв.

3 Интернешънъл 0.40 лв.

4 Алианц 0.1%, мин. 0.30 лв.
ПИБ 0.1%, мин. 0.30 лв.
Тексим Банк 0.1%, мин. 0.30 лв.

5 ДСК 0.15%, мин. 0.30 лв.
Пощенска 0.15%, мин. 0.30 лв.

6 Уникредит 0.16%, мин. 0.30 лв.

Както се вижда от таблицата, единствената банка, която все още прилага "нулева ставка" за теглене от банкомат, е Ти Би Ай. Таксата обаче е нула само за 20 трансакции годишно, а после за всяко следващо теглене удръжката е 99 стотинки.

Над половината банки удържат по 30 стотинки при използване на АТМ - независимо от сумата.

Но при другите има нововъведения, които на практика оскъпяват услугата. Първо Банка ДСК промени таксата, като се отказа от фиксираната сума и вместо това удържа процент от изтеглените пари, като таксата не може да е по-ниска от 30 стотинки. В началото на годината Уникредит Булбанк направи същата "реформа", а след това Пощенска и ПИБ въведоха процентно таксуване. Дали други банки ще последват тази "мода", предстои да узнаем.

Таксите за теглене на суми в брой от чужд банкомат са още по-високи. Те започват от 1.20 лв. Само Ти Би Ай не взима такса за 20 трансакции в рамките на годината, а за следващите си удържа по 99 стотинки. Най-скъпо излиза при Уникредит Булбанк, ПИБ и ДСК, които си удържат по 0.20% от изтеглената сума, но не по-малко от 1.50 лева.


В категории: Бизнес


8
Коментара
Флагман.БГ Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин 12/05/2024, Неделя 09:20 1
8
Коментара по темата
8.
Маскари
07.03.2023 08:52:52
0
1
Изедници , те ти банки , те ти оператори ...
Почнаа 2015 година да намалят работното време на офисите , съкратия работното време в събота и неделя ... Да съкращават разходи да дигат приходи... У наше село остана един банкомат от "трима"... Коги си го дигнат и него - нема да има такси ..
7.
Несъгласен
05.03.2023 14:17:14
1
2
Ами не съм съгласен нека се сравнят и пакетните услуги, аз нямам такса за теглене. Да плащам 4,90 на месец за пакета, но има включени две безплатни онлайн междубанкови транзакции и безплатни преводи в банката. А и 20 смс известия месечно за извършени операции! И плащам най-вече онлайн.
6.
Правят се на чок тарикати
05.03.2023 13:18:29
0
8
Таксите за теглене на суми в брой от чужд банкомат са още по-високи. Те започват от 1.20 лв.

И се оказва че масово хората теглят от чужд банкомат, защото всяка банка има по 2-3 банкомата и с това се изчерпва портфолиото и от банкомати. Не е като едно време, когато банките бяха 3-4 и се надпреварваха да имат повече банкомати. Явно е дошло време да си избираме банка в съответствие с това каква мрежа от банкомати има около дома ни
5.
фифо
05.03.2023 11:33:31
1
8
Много сте демоде с тия пари в брой. Я вижте шведите вече си имплантират чип в ръката и с него плащат, отварят врати и пр. Бъдете модерни и дайте тотален контрол на банките и държавата върху себе си. Какви сте такива балкански овчари да плащате в брой, не мога ви разбера. Само дразните давоските рептили с вашия инат.
4.
Бъгарин
05.03.2023 10:39:00
0
13
Държавата да се намеси и изземе свръх печалбите им.
3.
БАНКИТЕ
05.03.2023 10:17:31
1
17
Са най големите разбойници. Ако се създаде закон срещу спекулата ще дисциплинират и банките (да има специален раздел в закона и за банковите такси),защото БНБ не е никакъв пегулатор. И тя е в картела!
2.
Мда
05.03.2023 09:17:14
0
28
Банките се превърнаха в кофтия вариант на фирмите за бързи кредити, а мутрите 12 години само ги лансираха. Картел.
1.
Дааа
05.03.2023 09:13:25
0
33
Тояга трябва. Поисках да си взимам заплата от касата във фирмата, отказаха... Закон.
Добре, ама аз не искам едни разбойници в банката да ми обират парите. Крадци!
Не стига, чв са малко ами заминават за таксички на тея обирджии и няма кой да ни защити.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София След 4 месеца Миро от "Каризма" и неговата съпруга ще се преместят в новия палат Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Специалистът намира стриктното ваксинирането на децата по сега утвърдения календар за най-ефективно Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Спортисти и треньори не са получавали заплати от декември Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Мила Михова неотдавна успя да се стопи до под 50 кг. Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 На 17 май е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Прогноза за неделя - 12 май 2024 г.  Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж В народната представа се свързва с много по-древни езически повелители на небесните летни бури – град, дъжд, огнена стихия
Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори