×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ад в Гърция, 32 загинали и над 80 ранени при влакова катастрофа


Ад в Гърция, 32 загинали и над 80 ранени при влакова катастрофа
Първите два вагона от пътническия влак са почти напълно унищожени след челния удар с товарна композиция, след като били обхванати от избухналия пожар
01 Март 2023, Сряда, 06:53 ч.
Автор: Флагман.БГ

 Челно са се сблъскали пътническа и товарна композиция

32 души са загинали, а над 80 са ранени при влакова катастрофа в Северна Гърция, съобщава Нова телевизия. 

Пътническа композиция, пътуваща от Атина за Солун, се е сблъскала челно малко преди полунощ с товарен влак край град Лариса.

Засега не са ясни причините за инцидента. Ударът е бил много силен и първите четири вагона на пътническия влак дерайлирали. По данни на местните власти първите два вагона са почти напълно унищожени, след като били обхванати от избухналия пожар.

Ад край град Лариса. Снимка: daily-sun.com

Заради изключително тежкия сблъсък евакуацията на пътниците се извършва при много трудни условия. Общо 350 души пътували в пътническия влак, който тръгнал от Атина към 19:30 часа.

„Чухме голям трясък. Бяха 10 кошмарни секунди. Преобръщахме се във вагона, докато паднахме настрани и суматохата спря. Тогава настана паника. Кабели висяха навсякъде. Веднага избухна пожар. Докато се преобръщахме, изгаряхме от огъня, който бе навсякъде“, разказва Стергиос Миненис.  

„За 10-15 секунди цареше хаос - преобръщане, огън, счупени прозорци, хора крещяха. Бяхме в капан. Мястото, където скочихме, за да избягаме, беше на два метра височина, а отдолу имаше счупени железни отломки, но нямахме избор“, добавя той.

„Успяхме да слезем. До нас беше избухнал огън. Един човек видя дупка и излязохме оттам“, каза млад мъж с рана на главата.

 

 

Оцелели разказват, че няколко пътници са изхвърчали през прозорците на вагоните вследствие на удара. Други са се борили да се освободят, след като пътническият влак се е изкривил и се е забил в полето до релсите, съобщава бТВ.

Спасителите са работили сред гъст дим, изваждайки от вагоните парчета метал, за да търсят заклещени хора.

Пътниците, които са получили леки наранявания или са невредими, са транспортирани с автобус до Солун, на 130 км на север.

Пътници са изхвърчали през прозорците на вагоните вследствие на удара. Снимка: philstar.com/AFP /Sakis Mitrolidis

В коментар за държавната телевизия Костас Агорастос, областен управител на област Тесалия, определи сблъсъка като "много силен" и заяви, че това е "ужасна нощ".

„Предната част на влака е била разбита. Наложи се да дойдат кранове и специална подемна техника, за да разчистим отломките и да вдигнем вагоните. Има отломки, разхвърляни навсякъде около мястото на катастрофата“, добавя той.

Длъжностни лица заявиха, че са се свързали с армията, за да окаже помощ. На мястото на инцидента са пристигнали около 150 пожарникари и 40 линейки, съобщиха от противопожарната служба.

Все още не е известно каква е причината за сблъсъка.

"Беше като земетресение", разказва Ангелос Циамурас - пътник във влака.

Към момента няма данни за пострадали български граждани, съобщава БНТ. От външното ни министерство са в постоянен контакт с консулството в Солун.

В катастрофиралия пътнически влак са пътували и много студенти, тъй като в Гърция е имало няколко почивни дни, предаде кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

В болници са настанени около 100 души.

 




В категории: Животът


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
8
Коментара по темата
8.
до 6
01.03.2023 10:34:59
6
7
Добре, ти не си български а европейски г ъз!
Безспорно е трагедия.
Голяма трагедия.
Не е огромна по мащаб катастрофа, като заметресението в Турция нито сме гърци !
Ти маляка ли си ?
Нашите телевизии я отразяваха все едно се отнася за българи ! Не. На "нашите" тв не им пука за българите !
На третият ден изпратиха екипи в наводнените села у нас !
Ако беше автобусна катастрофа в Кения или такава в Перу щеше ли на теб да ти дреме ?
7.
Ппп
01.03.2023 10:13:35
6
2
Ами така е като влаковете им летят с 200км/ч. С нашите до 60км/ч как да се случи нещо лошо.
6.
до 1 и 2
01.03.2023 10:05:02
7
15
Да бехте вие в този влак или ваши близки роднини,брат,сестра съпруга....загинали....
друга песен щехте да пеете,вашта мама изродска......
Това е човешка трагедия бе...нещастници.....
После...що бегето била изрисувана като кенефа на европа на европейската карта....
ми е заради такива като вас......изроди
и заради такива като вас,ни слагат всички българи ,под един знаменател.....
5.
Статията
01.03.2023 08:45:52
0
12
Бог да ги прости! Само едно уточнение. Лариса се намира в Централна Гърция, не в Северна.
4.
До 3
01.03.2023 08:37:13
34
11
Сутрешни евро-атлантическите си гей фантазии са пак в главата ти.

Открий жените !
3.
до 2 селинджъра
01.03.2023 08:34:21
12
36
Аве калмук,
по голяма простотия не можа ли да ти уври кухата манерка ве?
Пускяй си някой роZки канал и палеца в отверствието, шматка!
2.
зрител
01.03.2023 07:38:00
39
15
Бог да ги прости !

Това наскоро откритият гръцки влак сребърна стрела ли е ? Оператор на този влак е италиански.
Българоезичните, американски тв у нас отново се държат наднационално като тази трагедия в чужда държава я превърнаха в изключителна тема номер 1 по сутрешните им блокове !
Скъпи небългари от Нова и бТв тук е България и в нашата държава живеем българи. За вяше съжаление но все още е така.
На бас че вече пътуват към мястото на катастрофата журналя от тези американски тв ?
1.
JN
01.03.2023 07:24:11
50
1
SUPER, malko sa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев
Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори