×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо ДеСантис още не е обявил президентската си кампания за изборите в САЩ


Защо ДеСантис още не е обявил президентската си кампания за изборите в САЩ
Тихият конфликт на губернатора на Флорида Рон ДеСантис и бившия държавен глава Доналд Тръмп може да се окаже пагубен за Републиканците
28 Февруари 2023, Вторник, 19:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Joe Raedle/Getty Images

Той е сочен за един от фаворитите в борбата, предстояща през 2024 г., но сякаш закъснява с обявяването на „голямата новина”

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, за когото още от миналата година се говори, че има потенциала да е следващият президент на САЩ, не е обявил, че ще участва в надпреварата за държавен глава догодина. Още. Но някак си всички знаят, че в един момент ще го обяви.

„Консервативният огън”, както мнозина го наричат в момента, е сочен за основен претендент за номинацията на Републиканската партия и вероятно ще се изправи в директна надпревара с бившият държавен глава Доналд Тръмп. Сега ДеСантис поема постепенно по всички стъпки, които се очаква бъдещ кандидат за президент да поеме, въпреки че засега официално не е обявил намеренията си. Затова основният въпрос сега е: „А какво чака?”

Според политическия анализатор Мира Адамс, която е базирана във Флорида, отговорът е много прост – щатските политики идват на първо място. ДеСантис има всяко основание да се пусне в надпреварата – той или ще спечели, или не, но ще бъде в много добра позиция за 2028 г. Едва миналия месец обаче бе избран за втори мандат като губернатор на Флорида, като така се налага той да изчака поне до края на май, когато приключва законодателната сесия в щата.

„Ако сега обяви президентската си кампания, това няма да е добра идея. Току-що го избраха за втори мандат и е много логично да си остави 6 месеца за „почивка”. После може да използва резултатите от законодателната сесия във Флорида в своя полза”, пише Мира Адамс.

След седмица пък предстои той да отправи послание към жителите на щата. Това ще му даде платформа, с която да покаже за пореден път, че изповядва точно тези ценности, които биха се харесали на консерваторите дори извън Флорида.

През последните близо 3 години той бе един основните пропоненти на тезата, че с крайно либералната идея е свършено и е редно щатът, но и като цяло страната, да се върнат постепенно към центъра и да започнат да клонят към консерватизма. Политиките му по отношение на ковид пандемията, които бяха в ярък контраст със случващото се навсякъде другаде, се оказаха повече от успешни, а позицията му сега по отношение на проповядването на идеите на LGBT идеологията се харесват на мнозина, които вече се чувстват разочаровани от продължаващите абсурди в образованието, спорта и дори политиката.

В този смисъл предстоящата му реч вероятно ще бъде фундаментът, върху ДеСантис ще стъпи в предстоящата потенциална предизборна кампания, която традиционно стартира около година преди изборите и в този смисъл вече нейният старт изглежда закъсняващ.

Друг проблем пред губернаторът на Флорида всъщност се оказва самият Доналд Тръмп, който вижда в негово лице не приятел, както беше до скоро, а по-скоро враг, който има пълния потенциал да го измести от медийното пространство. Разликата между двамата е наистина очебийна. Докато Тръмп е безпардонен бизнесмен и шоумен, който на моменти се държи меко казано непристойно пред камерите, то Рон ДеСантис е контра – той е умерен, сдържан, но и рязък – тогава когато това е необходимо. В същото време неговото лице – това на млад човек в разгара на силите си (той е на едва 44 години и е на поста си като губернатор от близо 5 години), също контрастира на това на Тръмп, който изглежда като „изпята песен” в очите на мнозина млади консерватори.

Враждата между двамата, ако изобщо може да се говори за такава, защото те отричат публично, може да им изиграе лоша шега. И двамата към този момент са убедени, че могат да получат доверието на Републиканската партия, което ще се окаже важно в решаващия момент догодина. „И двамата мислят, че са непобедими, и двамата не вярват, че могат да загубят, а противникът им е слаб. Един на друг си знаят слабите места и знаят как да атакуват. Затова потенциална надпревара между тях може да се окаже брутална”, пише Мира Адамс.

Такава вътрешна борба обаче има пълният потенциал да се окаже пагубна за Републиканската партия, защото ако опонентите им – Демократите, покажат единност, това би могло да измести фокуса на избирателя от решаването на реалните проблеми пред САЩ и света, към арбитрарния вот, популярен дори в България – „гласувам за по-малкото зло”.

 


В категории: Политика


Съдят сина на Байдън
Съдят сина на Байдън 04/06/2024, Вторник 07:48 1
Рецепта за киш с тиквички и бекон
Рецепта за киш с тиквички и бекон 03/06/2024, Понеделник 21:00 0
3
Коментара по темата
3.
Бате ХХ
01.03.2023 00:49:00
0
3
Кандидатирай се за бульхарске прецидент и всички твои колежки гейове и травестити ще гласуваме за теб.
2.
ХХ
28.02.2023 22:31:43
5
2
ДеСантис си е кофти лъжливо парче. Затова се и бави.
1.
Хахахах
28.02.2023 19:42:33
5
10
Глупости! Ако службите за безопасност успяват навреме да сменят памперсите на байдрън, той ще е пак президент!
Ама много дриска тоз дъртак бе...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Четирилентовите пътища в Бургаско и обходът на ж.к.“Меден рудник“ – целите на Андрей Рунчев в 50-ото НС Четирилентовите пътища в Бургаско и обходът на ж.к.“Меден рудник“ – целите на Андрей Рунчев в 50-ото НС Общинският председател на ГЕРБ в Бургас бе част от 48-ото и 49-ото НС Голям спад в трафика на мигранти след ударите по бандите в Бургас и София Голям спад в трафика на мигранти след ударите по бандите в Бургас и София Четири пъти е намалял броят им, каза директорът на ГД “Гранична полиция” Антон Златанов Фалшив тест за наркотици след блъснат пешеходец остави машинист без работа Фалшив тест за наркотици след блъснат пешеходец остави машинист без работа Мъжът твърди, че никога не е употребявал дрога, но бил изхвърлен от БДЖ Проф. Рачев с прогноза за турбо жега, ще гърми обаче до петък Проф. Рачев с прогноза за турбо жега, ще гърми обаче до петък  Лятото ще бъде малко по-топло от нормалното, прогнозира климатологът Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Вижте какво ще е времето днес Овенът да визуализира успеха, за да си изпълни мечтите, а Рибите да внимават с авантюрите! Овенът да визуализира успеха, за да си изпълни мечтите, а Рибите да внимават с авантюрите! Хороскоп за деня – 4 юни 2024, вторник  Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Аналният секс все още е до голяма степен тема табу, но все повече жени го пробват – и доста им харесва Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка Причината някои хора да са сами, не опира до липса на късмет 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: Ето кои са те 
Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори