×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първата цел на ГЕРБ за новия мандат в Бургас: Индустриалната зона и нови 2000 работни места


Първата цел на ГЕРБ за новия мандат в Бургас: Индустриалната зона и нови 2000 работни места
Димитър Людиев, Антонио Душепеев, Снежина Маджарова, Дияна Йорданова, Магдалена Манолова и Диян Димов са в челото на листата на ГЕРБ, те вече обявиха първите си две цели
28 Септември 2011, Сряда, 18:47 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки Ивелина ДОНЧЕВА

Общинските съветници от партията ще искат и справедливо разпределяне на таксата смет, призовават опонентите си да дадат поне една добра идея за Бургас

Първата цел на ГЕРБ в Бургас през новия мандат е да бъде дадена зелена светлина за изграждането на Индустриална зона в Бургас, което директно означава, че ще бъдат открити 2000 нови работни места. Представителите на партията в бъдещия общински съвет ще са инициатори и на законодателна промяна в начина, по който се определя таксата смет, за да бъде той справедлив за бургазлии. Това обявиха на пресконференция кандидатите за общински съветници на ГЕРБ, издигнати за местните избори на 23 октомври. Те са категорични, че   ще отстояват намеренията, които сега заявяват, поради което им е необходимо да имат по-голямо мнозинство в местния парламент.

Кандидатите на ГЕРБ припомниха как през изтеклия мандат предложението за индустриалната зона беше отхвърлено с гласовете на някои съветници, които днес също са претенденти за кметския стол. „Тези хора не са компетентни и тъй като прогониха от Бургас световноизвестни фирми и попречиха да се открият хиляди нови работни места – нямат право да говорят за социална политика”, заяви втората в листата на партията Дияна Йорданова.

 
Дияна Йорданова и водачката на листата Магдалена Манолова обсъждат
първите си задачи в новия общински съвет
Според директорът на бургаското пристанище Диян Димов, който е и кандидат за общински съветник,

Бургас има уникален шанс да създаде  индустриален тръст,

който да осигурява производствен и търговски цикъл, свързвайки пристанището, бъдещата индустриална зона и свободната безмитна зона.

„Не е нормално товарите на порт Бургас да се обработват в Пловдив или София, само защото градът ни няма индустриална зона“, заяви Димов. Той допълни, че в момента в порт Бургас десетки инвеститори са готови да създадат в града свои логистични звена, от което ще спечели местния бюджет, но не могат да предприемат никакви действия заради липсата на индустриална зона. Парите от таксите на чуждите компании, които ще влязат в Бургас впоследствие ще се инвестират в спорт, социални дейности и култура. Бъдещата индустриална зона ще се финансира от държавата, общината ще участва с терен, на който вече е изградена довеждаща инфраструктура.

 
Георги Георгиев (вляво) каза, че ГЕРБ са готови с мащабни проекти

Според Георги Георгиев от това дали ГЕРБ ще има мнозинство в следващия местен парламент ще зависи дали ще се реализират конкретните следващи проекти за Бургас, или ще бъдат избрани хора, които ще продължат да ги стопират.

От всеки бъдещ инвеститор в индустриалната зона, ще очакваме поне по 20 нови работни места на декар и ще настояваме това да е задължително условие, заяви собственикът на МЦ „Света София” и МБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих, който е четвърти в листата на партията.

Диана Йорданова коментира, че от предизборните изяви на повечето кандидати за власт от другите политически сили личи явна некомпетентност и непознаване на законодателството. Герберите заявиха, че цяла седмица след началото на предизборната кампания са очаквали напразно от опонентите си да чуят поне един конкретен проект за града, но това така и не се е случило. В същото време те са категорични, че програмата за управление на Димитър Николов и ГЕРБ за следващите четири години е ясна, конкретна и аргументирана.

Приоритетите им ще бъдат представени детайлно на 4 октомври,

точка по точка, с ясно определени ангажименти. Кандидатите за общински съветници с усмивка дадоха до тогава възможност на опонентите си да наваксат пропуските си и да измислят поне една своя конкретна идея за Бургас.


Семир Абумелих (в средата) обяви, че общината ще привлича инвеститори, ще ги кани да влагат парите си тук, за да има работа
„Другите кандидати така и не разбраха, че такса смет не може да се плаща за инфраструктура според Закона за местните данъци и такси и че това е закононарушение. Те така и не разбраха, че данъците в Бургас не само не са по- високи, а са по- ниски от тези в големите градове на страната и че Бургас е на първо място по  въведени нови социални услуги – 16. Кандидатите така и не разбраха, че Бургас е единствената в България община с програма ин витро. Не им стана ясно , че в Бургас се завършва най- модерния в България социален патронаж и детска млечна кухня, както и, че стотици работни места са отворени както при реализацията на обектите по спечелените европейски програми, но и след тяхното завършване. Там и в момента работят много бургаски специалисти. Само с лъжи и некомпетентни изявления не може да се прави предизборна кампания“, допълни още Дияна Йорданова.


В категории: Власт , Политика


Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 1
30
Коментара по темата
30.
Мазно кметче
06.10.2011 00:19:04
0
1
Тогава защо толкова МАЗНО, както винаги, се изсулва от отговорност вашето кметче??? Чети цитата от изказването му:

„Надявам се, че не съжалявате за избора, който направихте преди 4 години, когато станах кмет. Вие виждате какво направихме в строителството на Бургас и ако не ви харесва постигнатото и имате забележки – отправяйте ги към Коцето Марков, не към мен“, каза кметът Димитър Николов за своя заместник Костадин Марков, с когото имат години съратничество в СДС.
29.
dnikolov.eu
30.09.2011 09:46:33
1
2
Към номер 26
Имаш късогледство. Като не можеш да видиш през терасата виж тук
http://www.dnikolov.eu/dnes
28.
9587463322
29.09.2011 17:15:48
3
5
нито един глас за циганската партия ГЕРБ
27.
защо ли
29.09.2011 16:53:38
0
2
Чудна работа /за някои/ до оня ден тези същите герберасти споделях убежденията на БСП,НДСВ,СДС , от 2 годинки цъфнаха в ГЕРБ.Питам ги аз - да не би БСП,НДСВ и СДС вече да не съществуват, че не сте там? Що щете в ГЕРБ? Това не сте обяснили на бургаската общественост, а говорите за хипотетични проекти - голи думи от безпринципни и безгръбначни кариеристи.Отвратителни сте, не го ли знаете още!
26.
До стоян манолов №30
29.09.2011 16:31:53
1
3
Г-н Манолов, ами излизам си аз на терасата и.... изведнъж какво да видя- нямам тротоари, нямам плочки, разхождам си се, но внимателно съредоточена в краката си, защото няма къде да стъпи човек без да се изцапа или спъне в камък! Къде ли? Ами разбира се, не в центъра и Александровска, а в кварталите! Трябва ли да ги изброявам или вие си ги знаете?
25.
ГЕРБ отдавна не е на мода
29.09.2011 16:11:01
2
3
Сбогом Герб! Скоро ще се питаме кои бяха тези, а герберастите ще отидат в следващата поред партия
24.
ГЕРБ отдавна не е на мода
29.09.2011 16:11:00
1
1
Сбогом Герб! Скоро ще се питаме кои бяха тези, а герберастите ще отидат в следващата поред партия
23.
бургазлия
29.09.2011 11:21:35
1
7
Мазни алчни ченгета,некадърници,доносници,кариеристи,боклуци,лапачи,наредени на общинската хранилката
22.
Станимир
29.09.2011 11:13:52
4
0
Да се надяваме че проекта индустриална зона, ще успее да се реализира, вярвам в тези хора, които са си я поставили за цел, нека разни общински съветници, които работят против развитието на Бургас, не спират толкова важни и значими проекти.
21.
Boril
29.09.2011 11:02:30
1
4
ХАХАХАХАА....ВИЕ ЛИ ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА ТАКСА СМЕТ, ЛЪЖЦИ?! ИЗЦЕДИХТЕ НИ КРЪВЧИЦАТА 4 ГОДИНИ, А СЕГА НИ ЗАМАЗВАТЕ ОЧИТЕ...АЙДЕ, ГИТ!
20.
читател
29.09.2011 09:50:49
1
4
Горката Магдалена Манолова. Къде е попаднала? Способна жена, а тези от ГЕРБ ще й вгорчат живота. Сега я използват само, за да вкарата повече общински съветници, защото тя наистина е компетентна жена. Дано дойде време да се осъзнае.
19.
Всезнайко
29.09.2011 09:37:34
0
7
Това, че данъците в Бургас не са високи си е чиста лъжа.
18.
Стоян Манолов
29.09.2011 09:02:12
3
5
Олеле колко е прост бургазлията ... вместо да каже "евала кмете" те плюят и плюят ... Огледайте се хора излезте на терасата, излезте на улицата! Кви са тея селски коментари? Това ли ви е начина на изразяване? Доказателства имате ли, а???? Щом плюете и обвинявате трябва да имате доказателства. Защото иначе всеки може да каже "ти си крадец, ти си бандит" ама на какво от горе??? И кви са тея смели постъпки, къде са ви имената? Нали сте голяма работа, нали сте много отворени щом седите и пишете, ама я си оставете името, телефона, доказателства за думите си да ви потърси някой да прегледа нещата които имате в предвид да види истина ли са лъжа ли са!
Но не вие сте просто едни дечица, на които някакви смешни партии плащат за да влизат и плюят по сайтове и форуми! Излагация, срам и позор!
С такова население се чудя на амбициата на екипа на ГЕРБ да работи за града.
17.
DO GERB
29.09.2011 02:21:18
4
3
TOLKOVA STE NEKOMPETENTNI I GROZNI,.I DA VI KAZA NI6TO NE RAZBIRATE OT NI6TO DOSTATA4NO KRADAHTE
16.
DO GERB
29.09.2011 02:21:15
2
1
TOLKOVA STE NEKOMPETENTNI I GROZNI,.I DA VI KAZA NI6TO NE RAZBIRATE OT NI6TO DOSTATA4NO KRADAHTE
15.
adfgafg
29.09.2011 01:09:38
4
7
Лапачите от ГЕРБ пак ще ви замажат очите и ще присвоят милиони!!! Това го умеят - вече го доказаха. Спонсорите на кметчето са му поставили за задача далаверата за тази измислена "индустриална зона" и той ще я преследва. На публиката и обясняват розови приказки за нея и матряла блеееят като овце... Браво Мите, браво ГЕРБ....
14.
bs
29.09.2011 00:54:00
2
3
tai kato gi gledam sa vse valci v ov4i koji
13.
Милена Костова
28.09.2011 23:57:00
6
5
Браво на ГЕРБ. Харесва ми листата им и се надявам този път да се помисли над индустриалната зона не само от съветниците на ПП ГЕРБ а от всички, които са в общинския съвет!
Бургас е като нов от където и да го погледнеш именно заради управленския екип който имаше! Поздравления и успех на предстоящите избори!
12.
загрижен
28.09.2011 23:44:41
1
1
Много моля хората които назначават кмета на М.Рудник(или директор - както и да е), да имат в предвид че трябва да е личност, която да притежава най-малко качествата на г-жа Манолова в най-добрия смисъл на думата!!! След като ни лишавате от М.Манолова, трябва да ни компенсирате с някой по-добър от нея! Иначе ни я върнете! Има още какво да направи за нас! Успех!
11.
бургазлия
28.09.2011 21:31:33
4
4
Като погледна колко много свършиха за Бургас през последните само 4 години, искрено вярвам в това, което обещават от ГЕРБ. Желая им от сърце успех във всичко, което са планирали. А колкото до индустриалната зона, тя вече щеше да е започната, ако не бяха общинските съветници Георги Иванов (човечето с елечето), Ваклин Стойновски (несбъднатия небостъргач), Валери Симеонов (телев.Скат) и подобни свободни електрони. И това което свързва тези блуждаещи в политиката електрони, е ч е са боклуци.
10.
Чочо
28.09.2011 21:25:15
0
7
ох, пак едни и същи бееее
9.
koki
28.09.2011 21:00:24
1
3
Харесва ми това момиче водачката им на листа, но защо е заобиколена от старите хиени? Доста се изложиха с листата...
8.
Ужасен-ВИЦ
28.09.2011 20:57:54
2
7
Е, не се ли усещате, че само ви се хвалите и никои не ви вярва. сабудете се измекяри , крадци и се изнасяйте от Бургас.
7.
Наско
28.09.2011 20:48:47
7
3
само ГЕРБ има ясна визия за развитието на нашият град! Успех!
6.
Наско
28.09.2011 20:48:45
5
5
само ГЕРБ има ясна визия за развитието на нашият град! Успех!
5.
uspeh
28.09.2011 20:34:21
3
2
Dano se sluchuchi tova koeto obeshtavat.Istrino vervam v tqh.Drugite nqmat nikakvi planove za razvitie na grada samo GERB imat qsna predstava ot kakvo se nujdaqt horata
4.
бс
28.09.2011 20:27:06
6
3
Браво на ГЕРБ само те работят за хората
3.
Странджата
28.09.2011 20:06:12
4
3
а защо първо не изселите всички мангусти от Комлука някъде в Сибирските полета - кметчето нали е учило и търгувало с тези страни - да даде едно рамо по въпроса.Пък тогава ще гласуваме за вас, в противен случай - много ви здраве !Вие се гъбаркате с нас и очаквате някой останал случайно будала да ви се върже на вицовете?
2.
сбогом ГЕРБ
28.09.2011 19:17:39
4
8
Mървата ви цел трябва да бъде да не отнемате бизнеса и хляба на хора, които не са герберасти.Пак сте объркали в целеполагането :((
1.
патриот
28.09.2011 19:12:27
4
11
пфууу само като им погледна антипатичните им гьонсурати и кариерния блясък в мазните им очички и ми е ясно колко са загрижени за нас, горките.Сън не ги лови начи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори