×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Санкциите по „Магнитски“ ще повлияят на вота, обяви Радев и подкрепи приемането на еврото


Санкциите по „Магнитски“ ще повлияят на вота, обяви Радев и подкрепи приемането на еврото
"Имайте предвид, че 48-ото Народно събрание блокира важни закони, свързани и с Шенген, свързани и с еврозоната. И това не трябва да се забравя."
14 Февруари 2023, Вторник, 12:18 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Очакването към следващия парламент е приоритетно да приеме правосъдната реформа, заяви президентът

Президентът Румен Радев даде да се разбере, че е „за“ приемането на България в еврозоната. Той коментира актуални теми пред журналисти в Пловдивско, където е по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

На въпрос дали разкритията по американския закон "Магнитски" ще повлияят на предстоящите на 2 април парламентарни избори, Радев отговори: "Вие как мислите? Разбира се, че ще повлияят. И трябва да правим всичко възможно, така че ние да си вършим работата; да не идва някой отвън и да ни посочва нашите проблеми. Ние трябва сами да се ангажираме с проблемите - едва тогава ще имаме резултат. Това трябва да е ясно на цялото ни общество."

Президентът отново разкритикува остро партиите у нас, които са "за" изпращането на още военна помощ за Украйна. 

Според него 48-ото Народно събрание се саморазпуснало от страх да формира правителство и да поеме отговорност за управлението на страната в труден момент. 

"То саботира правосъдната реформа. То саботира европейската ни интеграция. Не прие предложените от служебното правителство закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни и към Шенген, и към еврозоната", обяви Румен Радев. 

Санкциите по "Магнитски" били с цел спиране на разпространението на корупцията на територията на САЩ, но те били и "силен политически сигнал към нас, че трябва да бъдат предприети ефективни мерки". 

Според държавния глава очакването към следващото 49-о Народно събрание е приоритетно да приеме правосъдната реформа. 

На въпрос това означава ли, че антикорупционният закон трябва в най-спешен порядък да приет от следващия парламент, Радев отговори: "Е, то е задължително. Имайте предвид, че 48-ото Народно събрание блокира важни закони, свързани и с Шенген, свързани и с еврозоната. И това не трябва да се забравя. И те са блокирани и вие си водете вашите проверки и журналистически разследвания защо саботираха тези закони - дали не е заради корист и лобизъм. Това е много важно."

Гледайте тук:

 




15
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
15
Коментара по темата
15.
Иван
14.02.2023 20:32:01
1
4
Предател !!!!
14.
До 13
14.02.2023 18:20:21
15
3
Защо българина да избере Бойко ?
-Защото ни направи богати ?
-Защото се справи с битовата престъпност
-Защото се справи с корупцията?
-Защото проведе реформи в здравеопазването,съдебната система,образованието и пенсионната система?
-Защото дишаме най -чистия въздух?
Или Защото ни оправи имиджа пред света?
Не,не,не и не .
По всички тези и куп други показатели сме на първо място ,но от зад напред.
България се стопи с над 1 млн души за тези 12 г.
Е,питам аз ,ние простите ли сме в тази игра ?
13.
До мечтателите 10 и 11
14.02.2023 16:54:44
3
44
Всичко това парадоксално работи за Бойко Борисов, който много правилно го артикулира - "ние сме сами срещу всички, като Левски сме", и това е работещата стратегия! Допълнителен "аванс" в мобилизацията на ГЕРБ ще дойде и покрай коалирането на ПП и ДБ. Ясно е, че те се обединяват само и единствено от страх, а това увеличава електоралната тежест на Борисов. Избирателите на ГЕРБ отиват пред урните този пък като за "бой последен е този", а вече имат и оръжие -хартиената бюлетина. Нещата в психологически план твърдо клонят към убедителна победа за дискриминираните, така повелява традицията!!! Като прибавят към останалите си доводи вихрещата се инфлация, цените на лекарствата и основни хранителни стоки като кашкавала, който вече закова 30 лв. килото.Ефектът от доносите и лобистите на прокопи е като бумеранг - връща се върху главата на доносника!
12.
6matarok
14.02.2023 15:57:24
7
17
radev kak se gleda6 sutrinta v ogledaloto, muhlqr, za pari 6te go lapa6 barabar s topkite , pfuuuu 6ibanqci dolni
11.
Вярно е
14.02.2023 15:15:39
33
13
Боко яко ще издуха попарата на тези избори. Заради Магнитски ще му избягат поне 7-8%
10.
Ще повлияе
14.02.2023 15:04:59
36
8
И така трябва. Към момента неофициално Герб е втора политическа сила,а скандала тепърва се разраства.Говори се и за партиен лидер свързан с Горанов.
9.
За едно е прав Радев
14.02.2023 14:19:50
18
37
Нещата вървят към убедителна победа на Борисов!
8.
Продължава падението
14.02.2023 13:52:46
6
35
Гей Цезар Фатмаков известен със своя показно екстравагантен, ексцентричен и жесток деспотизъм. Той е запомнен като Лудия летец заради страните му действия и решения . Създал произволни правила, да нарушава Конституцията, за да оправдава и прикрива своята злоупотреба с властта.
7.
Да поддържаш
14.02.2023 13:25:07
19
29
агресора, като не помагаш на жертвата, ето това е войнолюбие!
Не вярвах, че Български генерал ще е страхливец, а той бил главнокомандващият!
Позор!
Къде е ген. Колев да види Позора на Българската армия!
Не импийчмънт, а разжалване пред строя, позорно, заслужава тоя Предател!
6.
ХХ
14.02.2023 13:23:22
1
20
Аз пък съм руско гъзле.
5.
Да бе да
14.02.2023 13:06:04
27
35
Кацна някакъв си щатски чиновник и отиде да набие канчето на българският президент !
Що за плазмодий ще допусне това ?
България била държава ама друг път !
Колония !
Окупирана територия.

Що не дадоха сметките на "корумпираните" от списъка ?
Нали Р.Овч. имал 5 млн. в офшорна сметка. Нали сте ни съюзници ? Ама дайте сметки, доказателство, абе нещо си !
Нищо !
Голи евро-атлантически приказки в стил " вЕрвайте" !
Чували сме ги.
4.
Фатмака е бокл*к!
14.02.2023 13:01:02
9
39
Незабавен и и безусловен ИМПИЙЧМЪНТ за Радко ф*шкията и червената биволица!


Не трийте ве флегмиии!
3.
Радев с дрона
14.02.2023 12:50:52
30
29
Абе Радев, абе румба, вие не разбрахте ли, че мафиотите от последните 12 години трябва да са затвора? Само по този начин може да се изтрие срама и позора. Колко списъка трябва да има, че да разберете!
2.
Бах
14.02.2023 12:49:33
7
40
Няма проблем! Продължаваме едноличното управлени е и умишленият хаос във всички административни области на икономиката с цел обогатяване на кРадев ООД.
1.
ХХ
14.02.2023 12:42:03
15
28
Радев е козяшко мюре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори