×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво трябва да направите, за да пътуват децата ви безплатно в "Бургасбус"


Какво трябва да направите, за да пътуват децата ви безплатно в "Бургасбус"
Картите за градския транспорт се вадят в касите на Бургасбус, а за междуселищния децата трябва да показват копие от акта си за раждане
11 Февруари 2023, Събота, 17:30 ч.
Автор: Флагман

За градския транспорт на децата трябва да бъдат издадени карти за пътуване по образец със срок на валидност от датата на издаване до 31 декември 2023 г., или до навършване на 10 години на детето

Читатели на Флагман.бг се обърнаха към редакцията с въпрос: Какво трябва да направят, за да пътуват децата им безплатно в обществения транспорт.

Припомняме, че през януари т.г. Министерски съвет реши, че всички малчугани на възраст от 7 до 10 години ще имат право на безплатен транспорт от 1 февруари 2023 до 31 декември 2023.

За целта е необходимо родителите да извършат няколко лесни стъпки, при това без да натоварват бюджета си с допълнителни разходи.

За градския транспорт на децата трябва да бъдат издадени карти за пътуване по образец със срок на валидност от датата на издаване до 31 декември 2023 г., или до навършване на 10 години на детето - което от двете събития настъпи първо. Картите са персонални, без снимка и се издават еднократно за периода срещу представяне на копие от акта за раждане на детето и документ за самоличност, удостоверяващ постоянния или настоящ адрес на родителя/настойника. Издаването за град Бургас става на касите в Транспортна къща на ул. „Александровска“, Автогара „Юг“, Автогара „Запад“ и Терминал „Меден рудник“.

При ползване на междуселищен транспорт, придружителите трябва да показват на водача или кондуктора копие от акта за раждане, с което ще е им бъде издаван билет със 100 % отстъпка от цената, т.е. превозният документ ще бъде напълно безплатен за тях.

Напомняме и на родителите на децата до 7 години, че изброените по-горе правила важат и за тях. Картите за деца от 0 до 7 години, от 7 до 10 години, както и билетите на нулева стойност за междуградските линии, са превозни документи, представляващи и застраховка на децата, като непредставянето им по време на пътуване може да бъде основание за таксуване.

Призоваваме родителите да бъдат отговорни и да спазват изискванията за удостоверяване възрастта на децата при ползване на обществения транспорт.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна 27/05/2024, Понеделник 19:20 0
5
Коментара по темата
5.
Tova e pulna glupost
11.02.2023 20:54:20
0
3
Da se vadili vezplatni karti ot 0 do 10 godishna vuzrast
4.
На 11 да се женят ли?
11.02.2023 19:17:22
1
5
"Какво трябва да направите, за да пътуват децата ви безплатно в Бургасбус"

От статията ви разбрах, че децата над 10 години не ги броите за живи! Предполагам, че сте нвмали лоши чувства, просто граматиката и копирайтинга не са ви силна страна
3.
Ей
11.02.2023 18:44:17
2
4
Много заспали тези бургазлий.Хората им дават карти за децата,а те не отиват да си направят.Аз мислех да ги бойкотирам,ама защо?! Така или иначе парите са прилапани.И в М бус се возих с детето до Несебър....газ пикаят,ама не го таксуват :-))
2.
555
11.02.2023 18:39:13
3
5
Преди няколко години пътувах до Китен с детето ми на 6 г. По закон дете на такава възраст пътува безплатно, но шофьорът за малко да ни свали, защото не искал детето да използва седалка. Няма как да държа в малък микробус, в скута си дете, високо 130 см... Не знам колко ще важи и тази заповед!
1.
Първа стъпка
11.02.2023 18:02:40
0
6
Ката за начало да ги задържим да не напускат Бургас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Информацията е от изтекли данни от поземления и кадастрален план на емирството Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Полицейски служители буквално оглозгали дома на 51-годишната жена, арестувана е за срок до 24 часа   500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа 500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за туристите
Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори