×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Драматичен Конгрес на БСП, опозицията не успя да свали Нинова (ОБНОВЕНА)


Драматичен Конгрес на БСП, опозицията не успя да свали Нинова (ОБНОВЕНА)
Корнелия Нинова парира опитите на опозицията за отстраняването й
11 Февруари 2023, Събота, 11:25 ч.
Автор: Флагман

Трябва да си повишим резултата и да участваме на изборите като партия, която ще е социалният стълб, каза Корнелия Нинова

Драматичен Конгрес на БСП се провежда днес в НДК. Делегатите обсъждат коалиционната политика за вота.

Още в началото на заседанието вътрешната опозиция се опита да отстрани лидера Корнерия Нинова. Първи глас надигна евродепутатът Петър Витанов, който настоя за промяна в дневния ред и незабавното прекратяване на правомощията на председателя на партията. 

"Подкрепям предложението на Петър Витанов за прекратяване на пълномощията на председателя. През месец април миналата година за последен път се изправих пред конгреса и се обърнах към делегатите. Днес се обръщам към ръководството – тогава вие спечелихте конгрес, а БСП загуби избори. Призовавам ви днес да направим обратното – откажете се да печелите този конгрес, за да може БСП отново да печели избори", каза на свой ред Крум Зарков, настоящ правосъден министър в служебното правителство на Румен Радев, бивш депутат от БСП и едно от най-ярките лица от т.нар. вътрешна опозиция.

Това предложение бе отхвърлено. Водещият заседанието  Георги Свеленски не го допусна и това накара Витанов, Шаренкова и част от другите делегати от конгреса да обградят ръководството на форума.

До Конгреса не бе допуснат друг виден опозиционер -  Кирил Добрев, който бе спрян от охраната на стълбите пред Зала 3. 

"Снимката ми е раздадена на охраната и не мога да вляза, въпреки че конференцията на Нови пазар потвърди моето членство. Мина и една година от наказанието, имам и 2 съдебни решения. Явно г-жата от Мизия няма желание да ме види на конгреса", коментира Добрев малко след поредната поява на охраната. И добави, че е правил много повече конгреси от Нинова и знае как да влезе. 

След успокояването на страстите, Корнелия Нинова държа дълга реч.

"Чии интереси защитаваме, осъдихме агресията в Украйна, отворихме гостоприемството си за бежанците. Ще апелираме за неутралитет за България, да не се дава оръжие, да спрат военните действия и да се преговаря за мир. БСП е против санкциите срещу Русия, от тях пострада най-вече Европа, коментира Нинова. Енергетика, обедняване, инфлация, изреди още лидерът на БСП. Тя спомена и закриването на въглищните централи и се обяви против тях, тъй като сме изпълнили изискванията на ЕС. Левицата е за развитие на ядрената енергетика и АЕЦ, каза лидерът на партията Корнелия Нинова от трибуната.

Областният лидер на БСП в Бургас Стойко Танков, до него е бившият омбудсман Таньо Атанасов, а отпред е ексдепутатът Тодор Байчев

Ядрени санкции спрямо Русия ще обрекат икономическия живот на България, смята тя.

Наши другари дискредитират БСП - не се поддавайте на фалшивата пропаганда, призова Нинова. Тя е категорична, че БСП е идеологична и все още не е "чула що е новото ляво".

Корнелия Нинова изреди и действията за борба със социалните неравенства на партията, призна и грешките. Тя призна, че българските социалисти имат проблем с ПЕС и модерното ляво, третия пол и Истанбулската конвенция, подчерта тя.

Корнелия Ниновва не пропусна да спомене и споровете с Румен Радев. "Борби с президента Румен Радев и Илиана Йотова и служебния кабинет нямаме, но искате ли да дадем огромни суми за F-16, вместо да ги дадем на млади и пенсионери и да се дават огромни суми за средства на бордоваците", попита тя.

"Да си сложим ред първо в нашата къща. Не може да се продължава повече така, да се отстранят причините и да се търси единение около идеи, а не около каузи. Вътрешните битки ни съсипват. Имахме три проблема в партията: прекият избор на членове, мандатите за депутати, мандатност на председателя. Пари и интереси, освободихме партията от олигарси, даде за пример тя.

"Пречка и неудобна съм на поста", категорична бе Нинова. "Докато съм председател на БСП, няма да се поддам на натиска от ЕС за Истанбулската конвенция", намекна лидерът. 

Трябва да си повишим резултата и да участваме на изборите като партия, която ще е социалният стълб, каза Корнелия Нинова. Тя отрече, че БСП ще участва в каквато и да е коалиция с ГЕРБ, няма да се съюзява за постове. След изборите да се видят резултатите на партиите и тогава социалистите да проведат вътрешно-партийно решение на членовете за бъдещи коалиции, предложи на делегатите Корнелия Нинова.


В категории: Политика


Флагман.БГ На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт 13/05/2024, Понеделник 17:20 0
8
Коментара по темата
8.
*********
11.02.2023 16:57:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Уау
11.02.2023 16:11:56
1
10
Добре си върши работата Корни - БСП е в разпад и вече трябва да се нарича Бивша соц. партия. Напред към 4%...
6.
Баба
11.02.2023 14:50:39
2
11
Докато Нинова е на власт, БСП ще потъва и не само, но хората се отказват да гласуват за тях.нинова не го ли разбра
5.
Мр
11.02.2023 14:19:50
7
7
Гей дружините на безработният Сатанишев и неговата любима истанбулска конфекция срещу доставчика на оръжие за Украйна и върл противник на евро джендърната политика... Май предпочитам Корни.
4.
*********
11.02.2023 13:54:10
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Коалиция ПП+ДБ+ИТН+БСП
11.02.2023 13:24:00
1
22
Бумерангът на съдбата се завръща със страшна сила и удря крадливата комунистическа пасмина!
След Киро,Асеня,Ристю - деца и внуци на комунистическата номенкратура, се удря и пазителят им Дамаджан Чашков!Сменяйте си памперсите,че съвсем омирисахте пейзажа!
Просто сте една Неотложна глупост!
Измекярите от коалицията 4-ри путки, мечтаното за реалност имат :))))
Мечтайте си тъпунгери неграмотни, мечтите са безплатни!
Сменяйте си памперсите,че съвсем омирисахте пейзажа!
От много мечти, направихте Бойко Национален Герой!
2.
Иван
11.02.2023 12:34:21
16
30
Тези мумии пак ли се събират? Аман вече, кога ще изчезне това уродливо образование БСП? Кое му е социалното, кое му е народното, кое му е работническото, кое му е хуманистичното? Там има само борба за кокал, нищо друго.
1.
Курнелиев
11.02.2023 12:32:17
11
24
Окопала се е и без бой няма да си тръгне. Охраната били снабдени със снимки на хора, които не трябвало да пускат до залата :-)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Заповедта на министър Георги Гвоздейков е подадена за вписване в Търговския регистър днес  На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт Национален план за борба с болестта все още липсва Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори