×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пир за врани - в Русия войната доведе до бум в погребалната индустрия


Пир за врани - в Русия войната доведе до бум в погребалната индустрия
Ковчези с камуфлаж, специални погребални ритуали и гробища за военни
07 Февруари 2023, Вторник, 21:00 ч.

Първоначално секторът се засилва покрай множеството смъртни случай заради пандемията от коронавируса, но от началото на войната в Украйна насам натоварването на крематориуми и погребални агенти в Русия е нараснало неимоверно

Руската икономика може да страда от санкциите на Запада и вече да се задъхва на фона на огромните разходи за поддържането на "специалната военна операция" в Украйна, но един бранш отбелязва небивал ръст, като постоянно бива затрупван с поръчки - погребалните услуги.

Първоначално секторът се засилва покрай множеството смъртни случай заради пандемията от коронавируса, но от началото на войната в Украйна насам натоварването на крематориуми и погребални агенти в Русия е нараснало неимоверно.

Това показва разследване на опозиционния руски англоезичен сайт The Insider. От изданието разговарят със собственици на погребални бюра и крематориуми, които посочват, че услугите им са изключително търсени през последните месеци, а самият бранш се опитва да отговори на това търсене и да се адаптира към новата среда.

Цели парцели в гробищата се определят като "военни гробища", а в погребалните бюра предлагат за близките на загиналите специални ковчези. Въвеждат се и някои нови военни погребални ритуали, които да подчертаят, че покойникът е загинал на бойното поле.

Ако гледаме официалните данни на руското министерство на отбраната, за целия период на войната като убити са регистрирани около 6000 души. Разбира се, тези данни са от септември и според експертите са силно занижени.

Руски войници в наборните центрове

Според Борис Якушин, погребален агент и собственик на крематориум в третия по големина град в Русия Новосибирск, броят на телата, които идват обратно в Русия от Украйна, е започнал да нараства през лятото. По това време труповете са започнали да пристигат и във все по-лошо състояние.

Неговият колега Максим Колесов, който държи погребален дом в Москва, споделя същите впечатления за телата, които пристигат при него за балсамиране и погребение.

"Отначало идваха предимно с огнестрелни рани, често от снайпер. След това имаше рани от куршуми с голям калибър. След това имаше много рани от миномети. И тогава дойдоха последствията от ракетните атаки. Ударите на HIMARS означават много малки шрапнели, които пробиват всичко по пътя си. Оставят те надупчен като гевгир или нещо подобно", разказва той.

Навремето войниците, убити във военни конфликти, често са били погребвани в затворени ковчези. Но през последните години козметичната подготовка на тялото вече е станала нещо обичайно за Русия.

Работата на погребални агенти като Колесов е да се опитат да прикрият възможно най-много от щетите, но понякога те са толкова тежки, че ръцете или лицето на починалия биват прикрити. Отвъд това натрошените кости биват възстановявани, а раните се запълват със специален восък.

По думите на погребалния агент работата само по едно тяло може да отнеме до 12 часа, ако става въпрос за някой по-сложен случай. И колкото повече продължава войната, толкова по-трудно става.

Целта обаче е една - да се даде на покойниците колкото се може повече достойнство в смъртта.

Затова и погребалните церемонии за войници вървят с допълнителна пищност и ритуали, като се предполага, че помощите, които държавата отпуска за тях ще покрият разходите. Реалността е, че тези пари много често са достатъчни само за най-простите церемонии, но не и за нещо по-специално. Затова много от роднините на загиналите теглят заеми. Други пък получават безплатна помощ от хора като Колесов.

"Предоставям моята погребална зала в Нова Москва безплатно за панихиди. Ние също не вземаме такса за възстановяване на телата. Хората научават за нас от уста на уста, обаждат ни се", споделя той.

Услугите, които предоставя погребалният агент, отиват отвъд работата с телата на загиналите войници. Също така се стига до оправянето на административни проблеми, което е незаменима помощ за много от близките на починалите, които нямат идея как да се оправят иначе.

И ако Колесов залага на такъв тип помощ и подкрепа за близките на загиналите, други погребални агенти се опитват едва ли не да въведат мода при ритуалите за изпращане на убитите на фронта войници.

Така например в окупирания от Русия украински град Бердянск се е продавал модел ковчег, носещ звънкото име "Защитник" - специално боядисан в камуфлажни цветове, наподобяващи униформите на руската армия.

Бойците на "Вагнер" в Украйна

На места има опит да се прокарат венци за покойниците с буквите Z и V, превърнали се в символ на руската "специализирана военна операция", но според погребалните агенти няма особен интерес към тях, като според тях това вероятно навява лоши асоциации на роднините на загиналите и те ги избягват.

Според наблюденията на погребалния агент Якушин много повече интерес има към ковчезите със саркофаг, който позволява само част от ковчега да е отворен.

Погребалният агент казва, че има промени и в начина, по който се провеждат ритуалите. Така например знамето вече не се сгъва на триъгълник, както правят американците, а на квадрат. Понякога знамето е руско, а понякога - това на "Вагнер", но варианта с кръст, мечове и звезда, а не символа им с черепите.

"Интересното за ЧВК "Вагнер" е, че тяхното командване си е поставило за цел да погребе мъртвите с максимални почести. Те са изпратили свои представители в регионите, за да се справят с местните власти и военните, така че гробищата да имат много земя и екип за последен салют. Дори Министерството на отбраната не се старае толкова за своите загинали", коментира Якушин.

Той отбелязва също така, че от лятото насам на гробищата в много региони на Русия са били идентифицирани специални парцели за военни, като подобни инициативи често идват от "Вагнер".

Може да се каже, че основателят на компанията Евгений Пригожин не пести, когато става въпрос за гробища за неговите наемници.

Поне от 2018 г. военните му части имат собствено гробище за наемници в град Горячий Ключ в Краснодарски край. Мястото има собствен параклис, два паметника на наемници и място, където да бъдат полагани телата на войниците.

Според разследване на местното радио 93.RU именно последният елемент вече не стига - от началото на военния конфликт гробовете там са се увеличили над 7 пъти, а трупове продължават да пристигат.

През декември Пригожин потвърди, че бойците на "Вагнер" вече биват погребвани в гробище в Бакинская, на 18 километра от Горячи Ключ, след като мястото в другото гробище е било изчерпано.

Междувременно расте интересът и към крематориумите, като работещите в сферата съобщават за голямо търсене както от клиенти, така и от хора, които искат да започнат бизнес в областта.

В град Ростов на Дон близо до украинската граница се строи специално нов крематориум, като причината за това е, че в голямата си част телата на загиналите руснаци в Украйна се изпращат именно там като разпределителен център. Много от телата на войниците обаче остават непотърсени и идеята е крематориума да помогне за решаването на този проблем.

В момента в Русия работят 33 крематориума, но според собственика на един от тях Дмитрий Евсиков, това е крайно недостатъчно, за да се отговори на нарастващото търсене. След като Европа наложи солидни санкции върху Русия заради войната, включително и върху крематориумите, сега от бизнеса се обръщат към Китай, за да доставят нови пещи и резервни части.

Погребалните агенции се притесняват, че тепърва ще се засилва натиска - не само откъм продължаващия поток от жертви на войната.

В крайна сметка по традиция надгробен камък се поставя на гроб година след смъртта. Така че към лятото на 2023 г. в Русия се очаква повишаване на търсенето на гранит за военни погребения.

източник: webcafe.bg


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба 10/05/2024, Петък 14:00 8
31
Коментара по темата
31.
До 30
09.03.2023 14:18:04
0
1
Ха сега де!?! От кога вие русопоробените вярвате на израелските тайни служби? Шизофрения ли е вашето, или най-обикновено двуличие и липса на идеали?

''Удавникът и за сламки посяга да се хване.''
30.
загубите на укропитеците
08.02.2023 11:48:48
9
3
Израелските тайни служби твърдят, че 734 000 (!!!) войници на ВСУ са били убити, ранени, изчезнали или пленени. Към този списък трябва да добавим 100 000 резервисти.
От тях 157 000 ВСУшники са доказано "200". Това са тези, които са погребани. Повече или по-малко надеждни данни се дават и за ранените и затворниците. Според Мосад - 234 000 са ранените укро-воини, като правило, тежко ранени, също 17230 затворници. Останалите, пешеходен туризъм, изчезнали и дезертьори.
Плюс това, за идеалите на Бандера - 234 военни инструктори на НАТО (главно от САЩ и Великобритания), 2458 войници от НАТО, за които се твърди, че са доброволци, включително от Германия, Полша и Литва, както и 5360 наемници на дявола.
По този начин, ако се вярва на еврейското разузнаване и турските медии, броят на жертвите от Украйна може спокойно да достигне половин милион.
29.
Да "благодарим на Русия"
08.02.2023 10:23:49
4
16
Откраднато от приятел:
Да "благодарим" на Русия за :
1828 г.- обезоръжава българското опълчение, арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират
1828 г.- отвличат над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезселените Крим и източна Украйана, където са избили населението.
1830-40 - прогонват черкезите и ги насочват към българските земи, които стават основния башибозук по земите ни
1861 г. - Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белгард.
1861 г. - руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
1864 г. - граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската 1872 г. - по искане и заплахи на граф Игнатиев българските владици са заточени в Измир
1872 г. - Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
1872 г. - граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
1873 г. - граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
1876 г. - На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австроунгария склчват тайното Райхштадско споразумение за поделяне на Балканите
1877 г. - е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
1877 г. - руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана, и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
1878 г. - на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
1885 г. - България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
1885 г. - Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
1886 г. - Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го ипращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва преваратаджиите.
1886 г. - След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
1889 г. - руски убийци отравят Захари Стоянов
1895 г. - Платени от Русия убийци убиват Стамболов
1903 г. - При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенкото споразумения.
1909 г. - Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
1913 г. - Русия подкрепя Сърбия и Гърция да вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
1915 г. - Русия напада вероломно България и бомбардира с кораби жилищните квартали Варна
3-ти март 1918 г.- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други
1918 г. - руски агенти провокират Войнишкото въстание.
1923 г. - СССР-Русия организира септемврийското въстание
1925 г. - агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ - най-големият терористичен акт в историята на България
1944 г. - СССР-Русия напада България
1945 г.* - СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи...
28.
Комундел
08.02.2023 09:56:18
3
8
Ние комунделите си тачим другаря путин и искаме в близко време да възвърне СССР , бае Тошо и лагерите.Да се махат капиталистите, НЕ на Еврото и ДА на купонната система!
27.
Колю
08.02.2023 08:01:45
14
8
Изключително глупав сайт, копиращ от про-краварски изключително глупав сайт.
26.
С ракетен
08.02.2023 06:11:58
20
7
Удар е поразен авиозавод в Харков където са се произвеждали и дронове за украинската армия.
25.
Бандеропитеци с химическо оръжие
08.02.2023 01:40:55
23
10
Как бандеропитеците убиват с химическо оръжие:
"ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Видео доказателство, че Украйна използва химически оръжия срещу руските войски
Женевския протокол"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-video-proof-ukraine-using-chemical-weapons-against-russian-troops
Нищо ново под слънцето, нали?
Това е напомняне от вчера от Хенри Макоу:
"Евреите все още ли тровят кладенците?"
ЧЕРНАТА ЧУМА, ИСПАНСКИЯТ ГРИП И COVID-19: ТРОЕН ГЕНОЦИД
https://henrymakow-com.translate.goog/2023/02/edward-menez---are-jewes-still.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
24.
Някой
07.02.2023 23:20:56
14
27
Всички рашъни да ги кремират и готово. Трябва да света да се отърве от тази излишна паплач.
23.
"Колко еврейска е войната срещу Русия?"
07.02.2023 23:18:02
15
12
Между другото, кой управлява Украйна днес?
Украина е единствената страна в света освен Израел, където Президент, Премиер, Председател на Парламента, както и 306 членове на Парламента имат израелски паспорти... През април т.г. Зеленски обяви създаването от Украйна на Нов Израел.
"Колко еврейска е войната срещу Русия?"
https://www.unz.com/pgiraldi/how-jewish-is-the-war-against-russia/
22.
Fara Dey
07.02.2023 22:50:04
14
23
Интересно е как в началото на войната говореха за предстоящата огромна криза със селскостопански торове. В действителност цените се вдигнаха значително, но те не представляват проблем за Украйна, тъй като там торят с руснаци.
21.
Запалил
07.02.2023 22:41:41
6
20
Под Угледар братушките атакуват от есента обаче им се запалиха много неща. Тези дни братушките атакуват яко обаче... много работа за погребалните агенции в Русия и много скраб за ромите.
https://youtu.be/h8BvNokQ8PY
20.
Зеленски избегна мобилизация ЧЕТИРИ ПЪТИ през 2014
07.02.2023 22:37:00
23
12
"ДОКЛАД: Зеленски избегна набора ЧЕТИРИ ПЪТИ през 2014/2015 г." (изберете горе вдясно бълг.език)
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/report-zelensky-dodged-the-draft-four-times-in-2014-2015
Доклади, идващи от вътрешното министерство на отбраната на Украйна, твърдят, че президентът Володимир Зеленски е бил призован да служи в украинската армия четири пъти през 2014 г. и 2015 г., но никога не се е явявал, както му е било наредено.
Днес той е президент на Украйна, изпращайки десетки хиляди войници на смърт срещу Русия.
19.
Ленин
07.02.2023 22:36:18
11
18
Юлиус Фучик:,, Истината, само истината"
Владимир Улянович- Ленин. От 1899 до 1917 г. с изключение на една, живее в охолство: Лондон, Мюнхен, Берн, Женева, Париж, за малко във Финландия. Болшевик, първият ръководител на Руската Социалистическа Народна Република, първият ръководител на съвета на народните комисари в СССР.
Според В.Путин, настоящият президент на Руската федерация, Ленин е главният виновник за създаването на Украйна?
Ленин: ,,Със завладяването на Украйна ние укрепнахме. Богата земя на топливо, хляб, продоволствия.Трябва да преместим в Украйна 3 хиляди железнодарожници от най- бедните райони в Русия. Нужно е да изпратим 500 хилядна армия в украйна. Изведнъж няма ги да пречупим. Богатите украински селяни? Трябва да се убива, убива, убива.. "
18.
Запалил
07.02.2023 22:31:04
19
7
Се е американски завод за дронове в Латвия,доставчик на украинците.
Украински генерал признава ,че руснаците са завзели три града през последните дни.Настъплението продължава по цялата фронтова линия.
17.
до 14
07.02.2023 22:25:48
38
14
Какво се очаква да се случи през април? Да не би убиецът на милиони деца, старци и млади войничета по цял свят най-после да си получи заслуженото? За един приятел от запад питам.
16.
Крадецът на никове
07.02.2023 22:25:36
26
10
Крадецът на никове е типичен Козяк, на който калпавата русомразка лирика не му се получава. Вторият Мунчо и вторият Русомраз е всъщност един и същи джендераст, пръскащ евтин русофобски хейт. Не му обръщайте внимание. Губят войната, предадени са от западните си господари и много жално още ще съскат.
15.
R
07.02.2023 22:23:14
9
19
Руския войн7к не потъва, той е като крайцера Мацква.
https://youtu.be/lG4RBc5D4N4
За един овен или дърва за семейството да си рискуваш живота.
https://youtu.be/lG4RBc5D4N4
14.
30.04.2023 г КАПУТкин КОНЕЦ
07.02.2023 22:20:29
15
42
Режете вени от яд и
роСИФИЛИСтици дърти!
Април месец наближава, а с него ще настъпи гибелта на бясното куче лилиПУТКин. Скоро, съвсем скоро съдбата ще застигне и диктатора Путлер, убиеца на хиляди деца, жени, старци и млади войничета!

рОсипия КОНЕЦ!
пУтлер МЪРТВЕЦ!
13.
ХХ
07.02.2023 22:09:46
30
11
До 8
"Вече никой не се интересува от България, дори българските политици" - че що да се интересуват, след като и ВИЕ дето ги избирате, не се?!
12.
До флагман
07.02.2023 22:09:09
21
9
Нали публикувате и новини от телеграм,не видяхте ли клипове с убити украинци , които няма кой да прибере?
11.
Русомраз
07.02.2023 22:07:51
8
30
Шегувам се бе. Малко ми е тъпо че като много путенофили пожелавахме на Родината ни да ни нападне Русия, защото сме я предали, ама нищо. Много ни бъзикаха, защото такава простотия човечеството не познаваше. Даже не съзнавахме какво пожелаваме на Родина, майка, семейство и сънародници и на самите нас. Даже ходим работим и пътуваме на Запад, и в Русия кракът ни не е стъпвал, обаче като магия обичаме Русия, както велопедала убича керестето до гроб. Ама велопедала е опитвал керестето, а ние дори езика на истинската си родина, не научихе и за нея не заминахме, ама любов, ко да се прави. Та сме българомразци.
10.
ХХ
07.02.2023 22:06:36
48
9
Добре че в Украйна не си събират труповете, че гробищата са пълни въпреки неколкократно скочилите им цени.
9.
Мунчо
07.02.2023 21:58:08
51
18
Пълни измишльотини. Джендърска пропаганда за еврогейс. Имам чичо който работи за Путин и е един от най близките му хора,заедно са били в КГБ.
Русия не е дала повече от 1000 жертви а укрите до лятото бяха дали 500 000 убити и към още толкова ранени. Тези информации, дето не били превзели Киев. Киев е обкръжен от месеци а Зеленски е в Полша и всичко друго е пълни измишльотини. Само от америка и нато за последния месец в Украйна са пристигнали към 300 000 наемници обаче руските червени барети и кадировците ги мачкат яко.
Тези фейкове дето ги раздухвате са за много заблудени хора. Що не пишете кой предизвика земетресението в Турция? Руснаците от години имат специален лазър който предизвиква земетресения. Ердоган направо се е обадил на Путин и се е молил като дете да не унищожава Турция.
Русия и жертви. Една руска червена барета забива нож от 200 метра само тва мога да ви кажа.
8.
от 5 до 7
07.02.2023 21:57:56
5
18
Разбирам сарказма ти и затова ти вдигнах палец. Вече никой не се интересува от България, дори българските политици и медии. Те не са тук да мислят за нас, а да обслужват чужди интереси. Тъжно е, но може би от друга страна е добре, че сме оставени на себе си. Току виж съберем сили и напомним за себе си и собствените си проблеми. Всяко търпение има край.
7.
Русомраз
07.02.2023 21:46:39
44
17
До 5: България не ме интересува. Искам единствено рашките да са зле. Затова ми плащат американските господари - да троля против Кремъл и Путин.
6.
Фен на Флагмъня
07.02.2023 21:44:52
58
22
Победата ясно за кого ще е, да видим трибунала следвоенния къде ще е - в Киев, Берлин, Лондон или Вашингтон. Подобен на Нюрнбергския през 1946 г. Мисля, че на Вашингтонския военен трибунал, ще има смъртни присъди за престъпления срещу човечеството и геноцид. Мисля, че обесването ще е най-хуманния начин да се разделим с престъпниците. Първи ще е Наркомана, после обкръжението му, Шолця и Джонсъня, Байдъня е пътник и мисля, че ще се размине с доживотна присъда. Между 3000 и 5000 присъди ще има.
5.
нямам идея
07.02.2023 21:44:21
12
23
дали в Русия има бум на погребалната индустрия, но си мисля, че българските медии трябва да бъдат заинтересовани за бума на погребалната индустрия в България. Тук е нещо страшно, чака се понякога седмица за ред за погребение. Цените за прилично погребение да 4-5 минимални работни заплати. Преди това "хуманните" лекари са те накарали да теглиш кредити, за да спасиш скъпсия си кандидат-покойник. Мислете за България и мъката на българите тук, бе, какво сте се загрижили за Русия и руснаците - те си имат медии и правителство, които да се занимават с проблемите им. Ние къде сме?
4.
Мунчо
07.02.2023 21:43:32
53
18
Колкото загинали братушки има укро нацистите са по четири.Вие тези изроди от ВСУ нещо да не искате безсмъртни да ги изкарате ?Руснаците размазаха ВСУ.Идва деня и на наркомана в Киев,заради който Европа ще навлезе в сериозни страдания
3.
Редактора
07.02.2023 21:17:15
47
22
камОфлаж
множество смъртни случай
Моля ви се, бе хора, излагате се. Иска се само едно - да си го прочетеш, преди да публикуваш. Ако можеш сам да си откриеш грешките, де.
2.
Dinamo Kyiv
07.02.2023 21:06:40
53
18
flagman.ua :)
1.
флегми
07.02.2023 21:03:53
51
12
нз колко ви плащат ама и вие няма си тръгнете със совалки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Илян Тодоров бил откаран на носилка в лечебницата на пандиза Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка  Всичко би било в реда на нещата, ако все пак тя не твърдеше, че луксът никак не я блазни и даже си пада по палатките Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Разкрепостената Надя потресе зрителите  Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Ходя с много любов при Денис, казва чаровната брюнетка Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Началото на открития урок ще бъде дадено в 11 часа, неделя, на площад „Тройката“ Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Екипажът му беше държан от сомалийски пирати над 3 месеца Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Автомобилът се продава, цената е около 750 000 евро Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Ето кои са обектите Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България, допълни той Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Чаровната Бетани Хюз и екипът й беше посрещната от зам.-кмета Андрей Николов
Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори