×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 заместители на яйцата за печене


10 заместители на яйцата за печене
Източник: Az-jenata.bg
02 Февруари 2023, Четвъртък, 21:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако не обичате яйца

Яйцата са една от най-често консумираните храни. Варени, бъркани, на очи, под формата на омлет, добавени към печива, кремове, десерти и т. н., те ни осигуряват важни хранителни вещества, засищат. Не всеки обича яйца или може да ги консумира спокойно, особено ако страда от алергия към тях. Понякога се случва да искаме да приготвим вкусен кекс, но да сме забравили да си купим яйца.

Има как да заменим яйцата в някои случаи, а в следващите редове вижте 10 заместители.

Соево кисело мляко – Заменете 1 яйце с 1/4 чаша от него. Чудесно е за приготвянето на мъфини, кексове, торти. Хубаво е предварително да го разбиете леко и след това да го добавите към останалите съставки.

Аквафаба – Това е течността, която се намира в консервите на бобови растения, но най-често нахут или когато сами варим съответното вариво, течността, която остава след това от него. Три супени лъжици аквафаба се равняват на 1 яйце. Важно е преди да я добавите към съставките в рецептата, предварително да я разбиете с миксер, за да стане леко пухкава. Този процес може да отнеме няколко минути. Чудесно е като добавки в мусове, кремове, но и за печива.

Копринено тофу – Може да го намерите и у нас в специализираните магазини и сайтове за здравословни и веган храни. В блендер сложете 1/4 чаша копринено тофу с малко вода и разбийте. Така ще се получи хубава и гладка текстура, която заменя 1 яйце. Може да добавите към тесто за бърз хляб, сладкиши, кекс, мъфини, но избягвайте да използвате в рецепти, които изискват няколко яйца.

Зрял банан на пюре – Заменете 1 яйце с 1/4 чаша пюре от банан. Подходяща добавка за торти, хляб, мъфини, кекс.

Смляно ленено семе – В купичка сложете задължително смляно ленено семе, като количество – 1 супена лъжица. Към него добавете 3 супени лъжици вода. Оставете за няколко минути, за да стане сместа гъста и да се отдели нещо като желе. Подходящо е за добавка към хляб, брауни, бисквити. Вкусът на печивата става леко ядков.

Семена от чиа – Комбинирайте 1 супена лъжица семена от чиа с 1/3 чаена чаша вода. Това се равнява на 1 яйце. Оставете семената да престоят около 5-10 минути, за да набъбнат и да се желират. Подходящо е за направата на бързи хлябове, сладкиши, като тестото може да стане малко по-плътно.

Мътеница – Подходяща е за печива, в които има набухвател. Този заместител на яйцата се използва повече за свързване на останалите съставки и овлажняване. Едно яйце може да замените с 1/4 чаша мътеница.

Пюре от тиква – Варена или печена, тя придава плътност, а и повече вкус на печивата, като ¼ чаша от нея се равнява на 1 яйце.

Неподсладено ябълково пюре – Заменете 1 яйце с 1/4 чаша ябълково пюре, но избягвайте да използвате повече от 1 чаша общо във всяка рецепта, тъй като може да създаде „гумена“ текстура. Подходящо е за печива като мъфини, браунита, торти.

Кисело мляко – Използването на кисело мляко вместо яйца е идеално за печива, в които трябва да има набухвател. Помага за овлажняването на тестото и свързването на съставките. Едно яйце може да заместите с 1/4 кофичка кисело мляко.


В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори