×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

8 години за Иван, пукнал далака на жена си и убил брат й


8 години за Иван, пукнал далака на жена си и убил брат й
Валентина показва зловещия белег при операцията след жестокия побой, сега 22-годишната жена се чувства половин човек и не може да работи
14 Септември 2011, Сряда, 17:16 ч.
Автор: Бойка ЦВЕТАНОВА

Иван Стаматов от Оризаре ще лежи в затвор затова, че зачерни цяла фамилия

„Как ще гледам децата си? Половин човек съм след операцията, не мога да работя, вземам само 70 лева детски“, вайкаше се днес се пред сградата на Бургаския съд 22-годишната Валентина Илиева от несебърското село Оризаре. Тя показва огромния си белег, който е по цялата дължина на корема й. Около 50 см е разрезът за животоспасяващата операция след побоя, нанесен от мъжа й Иван Стаматов на 22 април т.г., при който тя губи далака си.
Това е обаче по-малката беда, сполетяла фамилията й. Убит е брат й Христо, който се впуснал да отмъсти за осакатената млада жена. Той е бил наръган с голям кухненски нож няколко пъти от зет си Иван.
Делото приключи днес, след като в продължение на два дни Бургаският окръжен съд разпитва свидетели и вещи лица. Осем години ще лежи в затвора 24-годишният Иван Стаматов, реши съдебният състав, председателстван от Петя Петрова.
 
 

Убиецът Иван Стаматов не изрази и най-малкото съжаление за случилото се


Иван и Валентина живеят на семейни начала от 8 години, имат две деца. Родителите й им купуват къща в селото и се грижат за издръжката на младото семейство.
Между тях обаче редовно има скандали заради лошото пиянство на Иван. След като употреби алкохол той ставал агресивен, започвал да се заяжда с хората от селото и да предизвиква конфликти, свидетелстваха за него оризарци. Няколко пъти е бил задържан от полицията, осъждан е за кражби.

На 22 април висял цял ден в една кръчма в селото, а след това с Валентина отишли в кафето на майка й. Там пил бира. Около 21 ч семейството с двете си деца тръгнало към къщи. Голямото изпратили обаче при родителите на Иван, а се прибрали с малкото – Тодор, на 2 годинки.

 

Майката на убития Христо плаче над снимката на сина си, заедно с жена му и малкото му дете


Причините за скандала не станаха ясни. Според Валентина всичко било наред, тя режела хляб и салам за вечеря, когато мъжът й започнал да се кара с нея.

Стигнало се до бой. Иван удрял дребната и слабичка жена с юмруци и ритници. Валентина, пребита и влачеща се по корем, цялата в кръв избягала от дома си.  Обезобразената жена успяла да се добере до дома на сестра си Емилия. Чувствала се зле, задушавала се. Нямала сили да се движи сама. Мъжът на сестра й я грабнал на ръце и я занесъл в къщата на майка й и баща й.

С тях живеел и брат й Христо, който изпаднал в ярост при вида й. Той веднага повикал линейка, след което взел една метална палка и хукнал да отмъсти на зет си. Младата жена е откарана в бургаската болница, където веднага й била направена хирургична операция. Далакът й не могъл да бъда спасен и бил отстранен.

Това е тежка телесна повреда и обвинението срещу Иван Стаматов е по чл.128, ал.2 от Наказателния кодекс, заяви прокурорът.

Афектиран от отношението към Валентина е брат й Христо. Той връхлита в дома на сестра си, където заварва Иван и малкото им дете. Нахвърля се срещу него.

Секунди след това идва и сестра им Емилия, която напада зет си с цепеница.

Иван вади голям кухненски нож и пробожда Христо. Ръга го няколко пъти, като два от ударите са смъртоносни – в гръдната и коремната кухина.

Адвокатът на почерненото семейство Събин Дучев пледира за максимално наказание.

Според него Иван Стаматов по случайност не е подсъдим за двойно убийство. „Това е умишлено убийство. Ножът е като ятаган. Направи ми впечатление, че подсъдимият веднъж не каза, че съжалява за случилото се. Тези хора са му купили къщата, гледат му децата. Той няма и месец трудов стаж. Вечерта на датата на убийството Валентина е отишла до сестра си Емилия да й поиска 20 лв., защото нямали какво да ядат. Но въпреки това той е пил цял ден в кръчмата“, заяви в пледоарията си Събин Дучев.

Според защитника на подсъдимия – адвокат Малиновски става дума за обикновен нещастен случай. „Не може телесната повреда да я пишем като убийство. Подсъдимият изобщо не е разбрал какво е станало. Случаят ми прилича на каубойски сценарий. Защо в „Бърза помощ“ не са запечатали раните на пострадалия? Те се издържат все пак от нашите данъци.

Освен това, според свидетелските показания пострадалият е бил „по-корав“. Зад него е била и жената с цепеницата да му помага. Била летвичка. За какво й е? Да го погали с нея ли?“, заяви адвокатът, а пледоарията предизвика смях и възмущение в залата.

Иван Стаматов ще плаща и кръвнина общо 125 хил.лв., реши съдът. По 50 хиляди той дължи на майката и бащата на убития и 25 хиляди на жена си за тежката телесна повреда. Парите със сигурност той няма откъде да събере.

Детето на загиналия Христо е оставено на грижите на баба си и дядо си. Майката била продадена за проститутка в Германия, споделиха роднини.


В категории: Несебър


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
driskoch
28.08.2012 17:57:55
0
0
shukar che kar mangel
5.
zetz
17.09.2011 16:22:44
0
0
хайде стига с тези циганя, това не е българският народ...
4.
Махно
15.09.2011 09:58:25
2
5
Ей малоумни българский народе докога ще търпим това рабство на корумпирани управници и съдий.Вдигнете глава и да ги избием до крак.Майната й на Европа
3.
ivan
15.09.2011 09:44:13
0
1
boje moi nymam dumi tova ne e darjava
2.
Момо
14.09.2011 20:40:01
0
0
"родителите ѝ", "майка ѝ"

Спрете се с това Й!
1.
дидо
14.09.2011 17:47:50
0
4
Добра присъда, европейска, цивилизована, достойна за българския съд.За убийство и тежка телесна повреда след 2-3 години ще е на свобода.Браво!Най добрия стимул за разрастване на престъпността.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори