×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутат от ПП към ГЕРБ: Дойдохме на власт с обвинения към вас и ДПС – видяхме, че това не е устойчиво


Депутат от ПП към ГЕРБ: Дойдохме на власт с обвинения към вас и ДПС – видяхме, че това не е устойчиво
Искрен Митев (маркираният вдясно) даде знак, че може да има сближаване на позициите с третия мандат, Румен Христов от ГЕРБ-СДС тихо му изръкопляска
08 Януари 2023, Неделя, 14:37 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Виждам, че не са толкова много нещата, по които се различаваме, обяви Искрен Митев и загатна за сближаване с третия мандат

„Демократична България“ (ДБ) се опитва да накара ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ (ПП) да седнат на една маса и да постигнат споразумение за правителство с третия проучвателен мандат. В тази посока в последните дни се изказаха и съпредседателят на ДБ Христо Иванов и евродепутатът Радан Кънев.

Дали обаче ПП са склонни на компромис?

В този контекст, любопитно изявление дойде от един от най-активните депутати от „Продължаваме промяната“ - Искрен Митев, който е член на широкото ръководство на партията си (Националния съвет). Според него победата на ПП на предпоследните парламентарни избори дошла с обвинения към ГЕРБ и ДПС, но това се е оказало неустойчиво.

В сряда в парламентарната Комисия по икономическа политика и иновации той защити проектодекларацията на формацията си, която бе тест дали може да се сформира управление с втория проучвателен мандат.

Митев обясни, че смисълът бил всяка от точките в декларацията да бъде подложена на дискусия и тази задача била изпълнена.

„Самото учение на риториката казва, че когато говорим за миналото, говорим за обвинение и смятам, че ние доста успешно правим това в българското Народно събрание. Ние дойдохме на власт с обвинение към ГЕРБ и ДПС, с това кой колко е лош и какво е направил, кое не е направил и т.н. Говоренето за настоящето е говорене за ценности и виждам, че все повече риториката се обръща от това кой за какво е виновен и какво е направил или не е направил към това какви ценности има“, каза депутатът от ПП.

„Така че аз разглеждам тази декларация като една следваща стъпка във взаимоотношенията между различните политически сили, независимо че явно се отива към избори – и дали ще се отиде и, така или иначе рано или късно ще се стигне до избори, се надявам да има едно по-добро отношение вътре и смятам, че можем да се противопоставяме един на друг и без да се обиждаме и без да сме прекалено остри. Тази острота аз смятам, че до голяма степен е притъпила и усещането на нашите различни аудитории за качеството на аргументите, които излагаме“, добави Искрен Митев.

„И третата насока в риториката е бъдещото говорене, което говори за взимане на решения. Така че смятам, че тази декларация, независимо дали е приета или не, тя е една стъпка в правилната посока на уеднаквяване на позициите и на намиране на общи гледни точки, и намиране на приоритетите, защото всички точки, които бяха тук - ние сме предложили 53 и смятам, че те подлежат на критика и може би не са и най-идеалните точки, но виждам, че не са толкова много нещата, по които се различаваме, така че смятам, че можем да намерим за в бъдеще, дори при следващия мандат или на следващо нареждане на картите може да се получи по-добра позиция. И пак казвам, ние спечелихме предния път, в 47-ото Народно събрание, като обвинявахме вас и ДПС. Видяхме, че това не е устойчиво и че такъв тип победа не е трайна победа. Така че се надявам, че следващия път който и да победи, победата му да е по-трайна“, завърши Искрен Митев. Това предизвика тихо, но демонстративно ръкопляскане от депутата от ГЕРБ-СДС Румен Христов.

Както „Флагман“ съобщи, икономическата комисия не одобри проектодекларацията на ПП. В петък я отхвърли и пленарната зала, с което дебатът за втория мандат приключи и той ще бъде върнат неизпълнен идната седмица.

Въпреки думите на Искрен Митев острата риторика между ГЕРБ и ПП продължи с пълна сила и след това.

Предстои обаче разиграването на третия мандат и въпросът е може ли да настъпи обрат и да се стигне до съставяне на правителство с поне краткосрочна перспектива с гласовете на ГЕРБ, ПП и ДБ.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
9
Коментара по темата
9.
Габи
09.01.2023 15:13:13
0
1
Ако Борисов и ГЕРБ подкрепят нагаждачите ДБ ще загубят голяма част от избирателите при следващите избори. Иванов е най-големият ветропоказател.
8.
До пенсионера 5!
08.01.2023 19:16:05
3
2
Явно имаш информация, която другите простосмъртни като нас нямат! Ще ти напомня обаче следното: изборите се проведоха машинно по правила на ПП, Радев и дб! Герб са първа политическа сила, което означава че пп са втора! Също това означава, че болшинството които са си размърдали задниците в неделя са гласували за ГЕРБ! Няма значение дали това не ти харесва или не но изборите не са манипулирани! И е редно да бъде уважено желанието на мнозинството, а не на малцинството! Това е демокрацията на ес, а не демокрацията на Путин! И още: ангела Меркел беше канцлер на Германия не 5 години!!! Един премиер управлява според мнозинството в НС, а канцлера според това в Бундестага! Така че стига си ревал, ами си гледай пенсийката и ако нещо не ти харесва си направи своя партия и излез на избори! Законът го позволява!
7.
1
08.01.2023 18:55:55
2
6
Искренчо вчерашно лайно с жълто около устата
6.
Коври сър
08.01.2023 18:36:29
1
6
ГЕРБ БСП ДПС ПП ДБ...
5.
пенсионер
08.01.2023 18:08:45
5
8
Борисов е не умряла а хитра жива лисица Ако не ползваше хитри капани нямаше да се задържи 12 години във властта .Протестите срещу неговото управление такава политика се водят от онези партии срещу ГЕРБи немогат да гоубедят и си признае за големите кражби от строежите на АМ и п ътища .бОРИСОВ ИМА ЗАЛОЖЕНИ ПОДВОДНИ КАМЪНИ В СЛУЖБИТЕ ОТ ХОРА НАЗНАЧАВАНИ ОТ ВРЕМЕ НА НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ .
4.
SS
08.01.2023 15:50:27
1
11
За власт ще се вземат, че на следващите избори знае ли се или не.
3.
3E
08.01.2023 15:31:17
16
14
NIKOI NIAMA DA GLASUVA ZA GERB.
SVURSHI VECHE.
TOZI TUPAK BORISOV NE MU SE RABOTI ISTINSKA RABOTA NITO MU SE UCHI EZICI NITO MU SE HODI VUV SUBRANIETO EDIN MAFIOT VI VURTI CIALATA PARTIA I SI NAZNACHAVA DAMICHKITE I SI VURTI BIZNESA KATO GRUPIROVKA.
VSICKI ZNAYAT TAZI PARTIA SUS DPS I BKP SA LICETO NA KORUPCIATA I NISKIA STANDARD.

PONE NOVITE PARTII SA NOVI I SA CHISTI I STE MOJE DA PREGLEDAT PROBLEMITE NA DURJAVATA.
2.
Аз
08.01.2023 15:17:04
7
18
Най-накрая им лъснаха изплесканите задни части на тези жрици на любовта!
1.
Ако
08.01.2023 14:58:12
8
20
ГЕРБ влязат в коалиция с тая ЛИБЕРОПИДЕРАСТИЯ повече никога няма да гласувам за тях.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век 
Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори