×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Андре Токев: В България не умеем да прощаваме


26 Декември 2022, Понеделник, 12:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Известният готвач коментира ареста, престоя в затвора и дните след това

Андре Токев и малката му дъщеря - Елиза Токева, дадоха емоционално интервю в Деня на бащата - за грешката, осъзнаването, понасянето на последствията и силата на семейството.

От началото на годината до средата на юли известният готвач беше в затвора, след като през ноември 2021 г. бе заловен да шофира пиян, с разкъсани гуми на автомобила си, само по джанти. Токев реши да се покае публично и да сключи споразумение с прокуратурата. И да лежи ефективно. Беше осъден на 10 месеца затвор, но впоследствие присъдата му беше намалена с три месеца. На Коледа след поуката от живота Андре и Елиза Токеви разказаха пред БТВ.

"Случилото се е прочетена и затворена страница. Разбира се, животът след тези събития се промени. Мисля, че сега нещата са още по-добре, защото някой път човек има нужда да се дръпне настрани. Или някой да го дръпне. И да осъзнае или преосъзнае смисъла на живота си. Пълната подкрепа - моето семейство беше винаги до мен не сто, а хиляда процента. И Елиза, и Рената, и моята съпруга много ми помогнаха, за да преодолеем тази задача. Даже сега се чувстваме още по-добре, защото това нещо ни сплоти още повече", заяви Андре Токев.

"Не можеш да претегляш ситуацията, защото изпитваш винаги любов и уважение към родителите си, независимо какво се е случило. И това е най-важното, коет очовек трябва да запази през живота си. това са хора, които са те създали и са ти дали страшно много. В такива моменти трябва да разбереш, че подкрепата, която можеш да им даде, няма кой друг да им даде. Имаше огромно разочарование, няма да го скрия. Беше ми много тежко да разбера и да осъзная, че точно тази фигура изведнъж прави не само грешка, но представата, изградена от него самия, се срутва пред очите ти. Опитах се да го погледна наново, със съвсем различни очи. Видях човек, който искрено съжалява. Човек, който не се предаде. В тази ситуация много хора не само, че биха се предали, но биха избягали от отговорност. Той тогава ме погледна, каза:

"Това е моето решение. Надявам се като семейство да останем всички заедно." Защото има всякакви пътища - може да решим да не си говорим или да предприемем нещо друго. Радвам се. Намерихме съвсем нов път един към друг", заяви Елиза Токева.

"Никога не съм имал съмнения в семейството си, защото ние сме много сплотени и си помагаме. Но имаше приятели, които наистина се отдръпнаха и видяха нещо различно в мен. Имаше много хора, които коментираха случилото се, въпреки че не са в ситуацията. Днес е такъв празник, в който бих казал - в България трябва да се научим да даваме на хората втори шанс. Да умеем да прощаваме и да дадем на хората, които искат да се променят и да продължат напред, шанс да го направят. А не да не им създаваме почва за развитие и те пак да не намерят този правилен път", добави Андре Токев. Той каза, че не просто иска да започне на чисто, но и да помага на други хора да получават своя втори шанс в живота.

"Звучи малко странно, но дори като отида на пазар за зеленчуци, хора ме поздравяват, че съм поел отговорност и съм изтърпял наказанието си. Това ми дава сили. Искам това, което мога, в някакъв вид каузи да помогна и аз на хората да имат втори шанс. Или да помогна на деца. Или това, което правя в кухнята чрез храната. Аз правя удоволствие чрез храна, това мога най-добре да правя", каза шеф Токев. Все още не е избрал конкретни каузи, обсъждали са ги с Елиза, но тепърва ще се захванат с конкретни.

"Мисля, че имам нужда от това удовлетворение - да дам и да покажа също, че човек търпи промяна." Двамата започват и съвместен подкаст с различни видеа, част от които вече са заснети.

"Засега проектът е тайна. но едното видео няма да го скрия. Имаше много личен разговор между нас двамата", разкри Елиза. "Идеята се роди много спонтанно. След като с него имахме безумно много разговори, в които си споделяхме най-съкровенни тайни, си казах "колко много родители всъщност нямат такава връзка с децата си". И обратното също. И искрено пожелавам на всички да я преоткрият", добави дъщерята на Андре Токев.


В категории: Животът


6
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
6
Коментара по темата
6.
Хан Курбан
26.12.2022 17:33:51
2
3
От затворници акъл не ща!
5.
BG mind
26.12.2022 15:06:15
1
6
То затова и дереджето е такова,алчен,завистлив,себелюбив и злобен народ.
4.
кьорфишек
26.12.2022 14:46:58
2
10
За да очакваш "прошка" трябва да си я поискал. Но преди това да си се разкаял (искрено) и да си поправил злините и щетите, които си причинил. Иначе е много лесно - всеки мародер може да отиде в църквата, да запали една свещичка, да каже три пъти "Господи помилуй" и пак да запее старата песен на нов глас.
3.
:)
26.12.2022 14:05:45
7
2
Мисля, че да търсиш прошка е същото като да търсиш благодарност.
Това означава, че не си направил доброто, което си направил, заради самото добро, а за да получиш благодарност (прошка).
Давам, за да получа = бизнес, тоест няма безкористност, тоест доброто го няма, само тънки сметки.
Благодарност (прошка) се дължи, но не се изисква.... ама знам ли :) :) :)
2.
еми....не съм господ
26.12.2022 13:58:12
2
4
,че да съдя някого.....
ама...не съм и господ,че все да прощавам.......мхм
1.
ТАКА Е ТОКЕВ
26.12.2022 13:48:29
2
4
""""ПРОШКАТА """"В БЪЛГАРИЯ Е МНОГО СКЪП ПРОДУКТ !!!!!!!!!!!!!ОБЪРНИ СЕ КЪМ ЦЪРКВАТА ТАМ ЩЕ МИНЕШ ""ТЪНКО"""
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори