×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъж от Сливенско простреля с арбалет свой съгражданин
  • На всеки 10 минути един българин получава инсулт
  • Новият ковид води до гадене и диария
  • Първата детска онкологична болница в Румъния ще приема и българчета
  • Социалният министър предлага актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11 процента
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой ще се бори да наследи Путин, ако руският президент бъде свален?


Кой ще се бори да наследи Путин, ако руският президент бъде свален?
Руският президент е считан от мнозина за "майстор на интригите"
25 Декември 2022, Неделя, 20:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Според запознати Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров вече се подготвят за ерата

Според запознати Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров вече се подготвят за ерата след Путин. "Ако Русия се разпадне хаотично, последиците ще бъдат усетени и в Европа", предупреждават експерти, цитирани от "Дойче Веле".

Владимир Путин е смятан за майстор на интригите, пише германският всекидневник "Франкфуртер Рундшау". Той обича да се обгражда във властта с подставени лица, които са му верни. Но някои от тях - като Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров - могат да се превърнат в заплаха за руския президент.

Изданието припомня думите на бившия украински външен министър Володимир Огризко, че в обкръжението на руския президент в момента има "интриги". Пригожин първоначално стана известен като "готвача на Путин". Дълги години той отговаряше за кетъринга за правителството, което послужи и като негов пропуск към руския властови кръг, пише dnes.bg. Оттогава той изпълнява и мръсни задачи, възложени му от президента. Така например преди американските междинни избори той призна, че се е намесил в предишен вот в САЩ. Каза още и че през 2014 г. е основал руската наемническата армия "Вагнер". Тя се сражава в някои африкански държави като например Мали. Но и също и в Украйна.

От известно време изглежда, че Пригожин преследва собствени интереси в Кремъл. Той призова олигарсите в Русия да подкрепят по-енергично целите на войната в Украйна, след което бившият съветник на Путин Сергей Марков го похвали, че е станал "гласът на народа". Известният критик на властите в Москва Михаил Ходоровски предупреди преди време пред "Политико", че 61-годишният Пригожин се подготвя за живота си след Путин. "Той изгражда отношения с Кадиров", каза Ходорсковски. Чеченският лидер си спечели прозвището "хищното куче на Путин" заради бруталните му изказвания за войната в Украйна.

Въпреки че шефът на "Вагнер" е контролиран от Путин, той, също както Кадиров, играе двойна игра. В анализ на американския мозъчен тръст "Институт за изследване на войната" Пригожин също е окачествен като "заплаха за управлението на Путин". Критичното рускоезично издание "Медуза" наскоро също коментира, че Пригожин, точно както и Кадиров, печелят все повече поддръжници в Кремъл. Твърди се, че перспективни и изгряващи политици като Алексей Дюмин, губернатор на Тулска област, и Дмитрий Миронов, бивш ръководител на Ярославска област и довереник на Путин, също подкрепят дуото Кадиров-Пригожин.

Пред "Тагесшпигел" Михаил Ходоровски неотдавна предупреди, че поражение във войната може да доведе до сериозни проблеми за руския президент. "Ако Путин загуби войната, националистите патриоти ще бъдат много гневни. Ако завръщащите се войници и военното ръководство откажат да участват във вътрешен конфликт и да се застъпят за Путин - тогава 20 000 въоръжени мъже на Пригожин или на Кадиров ще изиграят важна роля", казва той.

Заради вътрешнополитическия натиск Путин вече отмени няколко публични събития, включително новогодишното си обръщение. Ходоровски обаче смята, че тази уязвима позиция, в която се намира руският лидер, все още не означава неговия край: "Путин ще се откаже от властта и ще позволи да бъде съден само ако алтернативата е смърт", прогнозира той.

Последиците от руска загуба в Украйна ще се усетят и в Европа, и в Азия

Макар едно евентуално руско поражение да е свързано с много ползи, САЩ и Европа трябва да се подготвят за регионалния и глобален хаос, които то би отприщило, пише "Форин афеърс". Аналитичното издание коментира, че от 2008 г. Русия е ревизионистка сила - Москва променя граници, анексира територии, намесва се в избори. "Ако Русия предприеме радикална ескалация на войната или се разпадне хаотично, вместо да приеме поражение чрез преговори, последиците от това биха били усетени в Азия, Европа и Близкия изток."

Авторите на анализа Лиана Фикс и Майкъл Кимадж отбелязват, че превръщането на Русия в провалена държава, разкъсвана от гражданска война, би възродило въпросите, с които западните политици са се сблъскали още през 1991 година. Един от най-важните е кой ще контролира ядрените оръжия на страната. Едно хаотично руско поражение би оставило опасна празнина в международната система.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Истината
26.12.2022 12:58:16
3
4
Според мен след кончината на Путин ( той никога няма да напусне поста с жив) в Рашънистан ВАГНЕР- ците и ЧЕЧЕНСКИТЕ главорези ще си спретнат една касапница по другарски.В резултат на което населението на Рашънистан доста ще се редуцира според мен.Ако главорезите надделеят .., "честито" на човечеството с новият им халифат.
16.
Да бе,да
26.12.2022 11:36:31
7
3
Поредната повърня
15.
До "обективен"
26.12.2022 09:31:10
4
10
Товариш русофило шизофреник, цял свят разбра, че и путлер не знае, каква е целта на войната(СВО е за майка ти русфилката) нито генералите му, нито обкръжението му, нито армията и полевите к8мандири, само русофило шизофрениците знаете хахаха.
Та Киев превзимахте, та източна и южна Украйна присъединявахте, после след присъединяването с промяна в конституцията на 4те области и празненствата в Кремъл, ревяхте че путлер си постигнал целите и присъединил 4 области(Донецка, Луганска, Запорожие и Херсон), само че понеже сте прости като гъдулки, нямаше от къде да знаете, че нито една от тези области не е под контрола на путлеровите клошПедофилоМародери,а само 24 часа по-късно украинците превзеха Лиман, а после Херсон и десетки населени места в Херсонщина, Луганщина и Донбас.
Да кажеш на майка ти, че СВО не продължава 10 месеца и не включва мобилизация, ако тя русфилката не е проста като тебе би трябвало да ти опъне гащите, да обърше сополите и да те прати в психото.
Прости прости, чак не е истина!
Питай майка ти, влизаше ли в целите на путлерчо украински ракети и дринове да бият по руска територия, Белгородска област, Курска, Крим и...?
14.
от лубянка
26.12.2022 06:46:08
7
5
кой да бъде президент,когато жужето падне от власт....?
ми то е ясно,пак някой КБГ агент от Лубянка (лубянин) и...старата песен на нов глас....
13.
Мирно!
26.12.2022 00:30:06
9
11
Памперса, наркомана и смешните лидерчета на ЕС да се радват, че на власт е търпеливия и милостив Путин, че ако начело на Русия беше някой шантав националист като Жириновски, щеше да им скъса задниците от междуконтинентални ядрени ракети и навсякъде щеше да се носи аромата на уран и плутоний.
12.
До9
26.12.2022 00:06:12
5
5
Абе жалък нещастник ти не разбра ли че не е важно от къде си тръгнал а какво си постигнал в тоя шибан живот.
Честито рождество христово.
11.
чичо леля
25.12.2022 22:17:44
9
1
Защо задавате такива наивни въпроси, има две дъщери , значи 1та от двете, а те имат деца , те също ще имат деца и т.н., такива постове не се пускат просто така след като си раздразнил запада по начин по който виждаме в момента, след 500 години може и да се смени династията като дойдат пак комунисти, това ще е династия подобна на Романови в съвременен вариант а Русия пак ще е империя в онзи вид в който е била преди, когато е било така че ако Царя се ядосва на англичаните в Москва, то английската елита бяга да сменя гащите
10.
Имам човек
25.12.2022 21:56:25
10
6
Който и да дойде, важното е да има копейки за продажни лъжепатлиоти, които веднага да ги обръщат в прокълнати долари и евро. За тази статия давам 4000 копейки!
9.
Обективен
25.12.2022 21:28:38
12
20
Честито Рождество !
Уважаеми “ геополитици” от “Меден рудник”, “Славейков”, “Зорница” ,”Изгрев” и други места на заселили се селяндури от Ямбол, Сливен, Исикията и завършили с връзки някой ВУЗ в Бургас . В Русия , колкото и да не ви се иска нищо не е случайно и наследник на В.В. Путин няма да е случаен човек.Не познавате Русия и спрете да вярвате на ренегатите и псевдо експертите.СВО ще приключи в момента , когато се достигне целите, заради които започна.
8.
Абориген Балкански
25.12.2022 21:19:53
3
14
Гладна кокошка просо сънува
7.
ЕфКлек
25.12.2022 21:02:36
6
10
Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров
----
Ко речи?
Аз залагам на Медведев.
Обаче това ще е ако почине, надали ще могат да го свалят. По скоро ще има изпитание на съдбата за Зеленски
6.
*********
25.12.2022 20:55:56
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Кой?
25.12.2022 20:45:11
8
13
Костя Копейкин със въце президент Болен Сидеров.
4.
Hahah
25.12.2022 20:44:46
7
8
Оф все още ли ни занимавате с тоя пенсионер.
3.
Готвач
25.12.2022 20:42:03
6
19
Зяпадни мечти! Хахо..
2.
Petah Tikva
25.12.2022 20:24:48
1
4
Жуляна гъни сигурно
1.
Доган
25.12.2022 20:22:17
5
9
На всеки се намира майстора. Комунистите раздаваха порциите и Луканов беше ликвидиран. Предател-точка! Следват завършили СССР. Те са водещи крадци в България? ГЕРБ-комунисти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас Време е да влезем в управлението, защото винаги, когато е било трудно и сложно, на сцената се появява Движението за права и свободи, подчертаха от партията  Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Хора от обкръжението на иначе сериозния бизнесмен разкриват, че нерядко посяга към чашката Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Русите фурии са си лика-прилика Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Церемонията ще бъде днес от 16.30 ч., в експозиционен център „Флора“ Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори