×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутат разкри: Украйна отказала част от оръжието, което ѝ даваме


Бургаски депутат разкри: Украйна отказала част от оръжието, което ѝ даваме
Богомил Петков е бургаски депутат от "Продължаваме промяната". Той гласува "въздържал се" за изпращането на оръжия за Украйна
14 Декември 2022, Сряда, 15:31 ч.
Автор: Флагман.БГ

Дали сме такива неща, че да не застрашим нашата отбрана, каза Богомил Петков от ПП

Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение на Народното събрание трябва да бъде пратена от България към Киев, съобщи Богомил Петков от "Продължаваме промяната" пред колегите от "24 часа". Петков бе единственият депутат, който миналия петък гласува “въздържал се” по тази тема.

Решението за отпускане на оръжия на Украйна бе подкрепено от всички останали депутати от ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, “Промяната” и “Български възход”. Против бяха БСП и “Възраждане”.

Бургаският депутат от ПП Богомил Петков нарочно е гласувал “въздържал се”. “Не се бях запознал предварително със списъка помощи, които да изпратим. Нямаше как да взема информирано решение. Запознах с нещата. На комисия по отбрана вече гласувах “за”, споразумението вече е ратифицирано, подкрепих го”, посочи той.

Петков е един от малко познатите депутати на “Промяната”. Той бе част и от 47-ото НС, в което попадна, след като водачката на габровската листа на “Промяната” Яна Балникова се отказа от депутатската банка, за да стане съветник на Кирил Петков по регионалните въпроси. На последните избори той бе втори в Габрово, този път след бившия спортен министър Радостин Василев. Като застраховка обаче Петков получи избираемо място и в бургаската листа - 3-та позиция, която се оказа избираема и в момента той е депутат от 2 МИР Бургас. 

През 2019 г. Богомил Петков бе кандидат за кмет на Севлиево. Издигна го инициативен комитет с подкрепата на БСП, АБВ, “Воля”, “Движение 21” и Партия на зелените. Петков стигна до балотаж с настоящия кмет д-р Иван Иванов от ГЕРБ.

Бизнесът му е разностранен - от производство на горен плетен трикотаж през производство на варови разтвори до производство на бетонови изделия.

“Информацията за съдържанието на списъка е поверителна. Не може да издаваме класифицирана информация, но има неща, които украинската страна е отказала. Но сме им дали такива неща, че да не застрашим нашата отбрана. Даваме боеприпаси и оръжие до размера, който не нарушава нашия баланс в отбраната”, обясни Петков, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

Във вторник сутринта за броени минути депутатите от военната комисия одобриха и на второ четене ратификацията на споразумението между нашето Министерство на отбраната и украинското за предоставянето на безвъзмездна помощ. Очаква се помощта да мине през окончателното одобрение на НС още тази седмица. След края на заседанието на комисията военният министър Димитър Стоянов отново подчерта, че отпускането на оръжие няма да накърни способностите на армията ни.

“След ратификацията в НС има още една крачка - президентът Румен Радев трябва да издаде указ, който да потвърди законопроекта за ратифициране на споразумение между министерствата на отбраната на България и Украйна. Докато не излезе в “Държавен вестник”, няма как да предоставим исканата техника”, обясни министърът.

Той анонсира и евентуално попълване на дупките в армията със заместващо въоръжение, след като изпратим нашето на Украйна. “Има желание от един съюзник да предостави техника на България, но разговорите са в твърде начален етап”, лаконичен бе министърът.

“За заместваща платформа за изтребителната авиация очакваме да пристигне оферта тази или другата седмица от Швеция. Франция бяха преди една седмица на посещение в Граф Игнатиево и Безмер, за да направят оценка на възможностите на авиационните бази. Имахме посещение от Израел. Процесите се движат, но най-вероятно времето няма да ни стигне, защото утре (в сряда - бел. ред.) очакваме да имаме редовно правителство”, каза Стоянов.


В категории: Войната в Украйна


13
Коментара по темата
13.
Язон
15.12.2022 06:58:32
0
1
Бургас вече не е същия град той е окупиран и завладян град от незнайни депутати нямащи нищо общо с постоянно регистрираните политици в областа. Умишлени прийоми на политическата номенклатура. Нарочно не приемат гласуване само по ПОСТОЯНЕН АДРЕС и ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦИЯ НА гражданите, за да манипулират изборите с мъртви души и превоз на гласоподаватели с автобуси от един град към друг.
12.
Кую
14.12.2022 23:44:36
0
4
Мария много грешиш. Тези продажници и мйките ще си подарят, само и само да са във властта.
11.
Айде сега па отказали
14.12.2022 23:03:37
4
6
Посланника Мукосилванко на това скапано Украинско племе само свирки каде не неправи да се появи в пленарна зала ,сега ще връща.

Хайде де !?
Или това е отново политически ход за пред медии .Как този депутат е още в редиците ,задайте си въпроса или отново е сготвен цирк със сливите от Продължаваме подмяната.
10.
До Чикаго и отзад
14.12.2022 20:34:04
1
16
Хаха на Бай Ганьо даже не му искат и помощта :))) Чудесно ни показаха за пореден път, че сме никои и никой не ни иска. А тук по форумите безработни дебили по цял ден милеят за Украйна, която ни показа ясно че сме безполезни и непотребни, дори и за помощ не ни искат :)))
9.
Рочата
14.12.2022 20:32:32
2
18
Тоз е бургаски депутат колкото флагман е сериозна медия!
8.
Мария
14.12.2022 20:23:48
3
21
Отказът е лесно обясним. Зеленски и компания настояваха да получат ЗРС С-300. България обаче не може да си позволи да се лиши от защитата на АЕЦ Козлодуй, столицата и няколко големи градове в страната. Укрите са разочаровани, защото вместо желаните С-300 получават старо обурудване. Сори, ама България не може да се оголи заради украинските нацисти. Дадохме каквото можахме, другото не е за даване, защото утре няма Зеленски да ни пази държавата.
7.
Е на тва
14.12.2022 20:22:09
0
18
Какво общо има този така наречен депутат с Бургас? Нищо, една комунистическа със сервиран бизнес от Севлиево. Нерде Севлиево нерде Бургас. Защо не се кандидатира от Габровския регион. Ами защото му знаят бакиите. И този кариерист ще ми защитава интересите на Бургас. Вижте само какво е завършил като висше и ще ми дава мнение какво да даваме на Украйна и какво не. Сега се е намърдал в Продължаваме Подмяната и се изказва по въпроси по които хабер си няма.
6.
До номер 2 русороба
14.12.2022 18:16:45
22
9
Ей цървул,краят на руската осрана кочина наближава и ще бъде страшен....тъпанар.
5.
kak нема да го върне...??
14.12.2022 17:13:32
8
12
сигурно е скраб.....ма ганьо нали се пише голем гявол и иска да прецаква всеки,затова така става.....
после се сърдим и ревем ,че не ни иска никъде......ми то е ясно.....щото бегето е бай никой....и не е само корупцията.....
4.
шах
14.12.2022 16:14:56
12
14
Гащи и колани ли им пратихте, бе?
За смях станахме с мурзилките Радко, смс-а и Кирил - палячото.
3.
Ханко Брат
14.12.2022 16:14:29
4
27
Украйна иска оръжие... България предлага музейни експонати!)
2.
Колко интересно...
14.12.2022 16:13:51
8
14
Не е ли нормално поне да се обясни ЗАЩО....? Да не би случайно дори фашистка Усрайна благородно да се е загрижила че ние оставаме по бели гащи, за разлика от нашите еничари?! Или защото и оръжието ни, както всичко останало, не става за нищо?!

И какъв го дири Израхел тук? В качеството си на...?! Аааа, да, поради "специалната" си връзка с НАТО и още по-"специалната" си връзка с почистваната в момента за тях стара хазарска територия!
1.
Даааа
14.12.2022 16:12:43
1
3
Мъж е с опасност за живота след катастрофа на главен път 1-6 в посока Бургас, съобщиха от полицията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Сградата на Факултета по фармация ще се намира между корпус „Mедицински науки” и общежитие N3
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори