×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пампорово се нареди сред топ ски курорти за начинаещи


26 Ноември 2022, Събота, 17:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Той изпъква на фона на конкурентите си във Франция, Швейцария, Австрия и Андора с достъпните си цени

Съвременните условия в ски курортите без съмнение дават възможност и на най-неопитните да направят смели крачки в зимните спортове. Пистите са огромни и широки, постлани с качествена снежна покривка, а лифтовете са модерни и лесни за използване. Към това трябва да добавим и комплексно обслужване в самите ски курорти, чиято управа е помислила за всичко - от минутите, които прекарвате преди да облечете ски екипировката, до часовете за разпускане след това, предава Профит.

Ако сте от хората, които имат нужда от въведение в ски спортовете или изпитвате колебания в уменията си, може да се насочите към най-добрите ски курорти за начинаещи през 2022 г. Според доклад, публикуван в британското издание Condé Nast Traveler UK, сред тях се нарежда и родният Пампорово. Той изпъква на фона на конкурентите си във Франция, Швейцария, Австрия и Андора с достъпните си цени.

Лез Арк, Франция

Зад огромния ски курорт Лез Арк стои архитектът Шарлот Перианд. В края на 60-те години на 20 в. тя си поставя задачата да намери “перфектната хармония между небето, планинските поляни и човешкото същество“. Така се появява Les Arcs, място за около 30 000 души, една от чиито задачи е да насърчава  хората да почиват в планината. Много от тях тогава тепърва започват да се учат да карат ски.

Въпреки че курортът оттогава насетне доста се е попроменил и разраснал, той все още предлага добри условия за начинаещи. Има няколко зони за обучение и безплатни асансьори за тях. Когато вече напреднат в уменията си, те може да си купят билети за някой от седалковите лифтове. В Лез Арк има общо три зелени писти и шестдесет и четири сини.

Обергургл, Австрия

През 1931 г. швейцарският изследовател Огюст Пикар каца аварийно със своя балон на ледник близо до този австрийски ски курорт, малко след като стана първият човек, достигнал стратосферата на Земята.
За да се насладите на района Обергургл, не е необходимо да сте чак толкова екстремни. За начинаещите в курорта има достъпни зони за спускане на няколко нива. Някои от пистите буквално започват от върха на планината.

Ако отивате за първи път, не пропускайте ресторанта Top Mountain Star. Той е разположен на 3000 метра височина и изглежда феноменално. Неговият стъклен екстериор и беседката предлагат панорамна гледка към невероятните заснежени планини на Австрия.

Грандвалира, Андора

Този ски курорт вече е класически в Южна Европа. Това е не само идеалното място да опознаете  Пиренеите, но е и един от най-добрите ски курорти за начинаещи.

Шестте сектора, които съставляват Грандвалира, имат зони за начинаещи и по-специално Ел Тартер, Солдеу, Грау Роиг и Пас де ла Каса имат голям брой транспортни ленти и други лесни за използване лифтове, за да помогнат на новите скиори възможно най-бързо да се върнат на склоновете.

За най-малките - от 3 до 6-годишна възраст, има специално изградена снежна градина.

Мерибел, Франция

Шотландският полковник Питър Линдзи през 30-те години на миналия век е този, който създава този ски курорт в Мерибел в опит да се измъкне от австрийските склонове, които са все по-често посещавани от нацистите.

Мерибел е един от най-добрите зимни дестинации във Франция. Днес е част от Les Trois Vallées , вероятно най-голямата ски зона в света. В Мерибел има осем зелени и тридесет и шест сини.

Пампорово, България

В сравнение със ски курортите в Алпите може да изглежда, че тези в Източна Европа нямат много какво да предложат, но не е така. Съоръженията наистина са под нивото на френските, разположени са на по-ниска надморска височина и предлагат по-малко наклони. Имат обаче значително предимство пред конкурентите - изгодната цена.

Ако току-що сте се научили да карате ски, в Пампорово ще ще намерите повече от достатъчно, за да излезете от зоната си на комфорт, без да се налага да търсите настаняване в по-скъпи и изискани ски курорти.

На разположение на туристите има няколко сини и зелени писти, както и зони и занимания за най-малките.

Саас Фее, Швейцария

За търсачи на зимни забавления и върховно спокойствие идеалната дестинация е Сас Фее. Тук центърът е забранен за автомобили, а класическите дървени хижи ще ви осигурят съвременен комфорт и уединение.

Съоръженията за начинаещи са модери и удобни. На разположение са 80 километра лесни писти за събиращи кураж и 45 км за средно напреднали.

Ла План, Франция

Този ски курорт е ориентиран специално към начинаещите. В това може да се уверите лесно - има програма, насочена специално към първопрохождащите.

Cool Ski, инициатива на Ла План, има своя собствена ски карта, която струва 33 евро на ден, и розови знаци, които показват къде започват и свършват безопасните зони. По този начин може бързо да се заредите с увереност на пистата. Петте зони за начинаещи, разположени в курорта, помагат на всеки да преодолее страха, който е толкова често срещан в началото. Всеки, който желае, може да обуе и розов гащеризон, за да покаже, че все още се учи.
 


В категории: Бизнес


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори