×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Високопоставен US генерал: Украйна няма да победи скоро


Високопоставен US генерал: Украйна няма да победи скоро
Мили добави, че Съединените щати ще подкрепят Украйна да се защитава толкова дълго, колкото е необходимо
17 Ноември 2022, Четвъртък, 21:40 ч.
Автор: Флагман

Москва все още разполага със значителна бойна сила в страната, въпреки пораженията, предупреди генерал 

Най-високопоставеният генерал в американската армия Марк Мили заяви днес, че са малки шансовете армията на Украйна скоро да постигне военна победа над Русия и предупреди, че Москва все още разполага със значителна бойна сила в страната, въпреки пораженията след инвазията от 24 февруари, предаде "Ройтерс".

Украйна се зарече да продължи да упражнява натиск върху руските сили, докато не си върне контрола върху цялата окупирана територия. През уикенда украинските сили превзеха стратегическия южен град Херсон и това предизвика оптимизъм относно военните перспективи на Киев през зимата.

Но генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, призова за предпазливост. "Вероятността за украинска военна победа - дефинирана като изгонване на руснаците от цяла Украйна, включително Крим - вероятността това да се случи скоро не е висока във военно отношение", каза Мили на пресконференция в Пентагона.

"От политическа гледна точка може да има политическо решение, при което, политически, руснаците да се изтеглят. Това е възможно", добави той, като каза, че Русия "в момента е притисната".

Мили добави, че Съединените щати ще подкрепят Украйна да се защитава толкова дълго, колкото е необходимо. Това повтори и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин на същото събитие.

Мили и Остин се обърнаха към репортерите след виртуална среща между десетки министри на отбраната, подкрепящи армията на Украйна с милиарди долари военна техника, както и с обучение, съвети и разузнавателна подкрепа.

"Украйна ще продължи да се държи. Украйна няма да отстъпи", каза Мили, добавяйки, че Украйна е свободна страна, "и те искат да останат свободни".

Мили потвърди, че са останали неуспешни опитите му да се свърже с руския си колега, след като смъртоносен ракетен удар в Полша във вторник породи опасения за пренасяне на войната на територията на НАТО. Лидерите на НАТО заявиха в сряда, че ракетата, ударила Полша, вероятно е била изстреляна от противовъздушната отбрана на Украйна, а не руски удар.

Администрацията на президента Джо Байдън има проблем с ген. Мили от няколко дни, след като той похвали миналата седмица украинската армия за успехите ѝ срещу Русия, но предупреди, че победата е далеч и "когато има възможност да се преговаря, когато може да се постигне мир, възползвайте се, грабнете момента".

Според американски издания е последвала поредица от разговори, включително на експерти извън администрацията и бивши официални лица от САЩ, с Украйна, за да уверят Киев, че не притискат украинците веднага да търсят дипломатически изход от войната тази зима.

В администацията във Вашингтон имало и притеснения да не се възприемат думите на Мили като възможен поврат в политиката към конфиликта, а CNN цитира официален източник, според когото позицията на генерала била "абсурдна". Джейк Съливан, съветникът на Байдън по въпросите на националната сигурност, обяснил на журналистите, пътуващи в понеделник с делегацията за срещата на Г-20 в Индонезия, че коментарите на висшия военен не бележат промяна в политиката на САЩ.

Позовавайки се на позиция, която е "споделена от правителството на САЩ", Съливан каза, че САЩ ще продължат да правят всичко възможно, за да поставят Украйна в "най-добрата възможна позиция на бойното поле, така че когато те решат да продължат, за да са в най-добрата възможна позиция на масата за преговори".

Байдън също повтори на пресконференция, след като пристигна, че САЩ няма да преговарят за нищо, свързано с продължаващата война, без Украйна. "Бях много ясен, че ще продължим да осигуряваме способността на украинския народ да се защитава. И ние няма да участваме в каквито и да е преговори.Нищо за Украйна без Украйна. Това е решение, което Украйна трябва да вземе."

Военни, работещи с ген. Мили, обяснявали, че той просто е загрижен от евентуална ескалация и че не се опитва да противоречи на президентската администрация.

Генералът е разговарял редовно с украинския си колега, генерал Валерий Залужний, включително в понеделник, според американски служител, цитиран от "Политико". По време на дискусията Залужний не изразил никаква загриженост, нито споменал коментарите на Мили. Но думите му отразявали едно по-широко усещане в Министерството на отбраната, че предстоящата зима дава възможност да се обсъди постигането на политическо споразумение за прекратяване на войната, допълва "Политико".

Висши военни смятат, че Украйна ще бъде изправена пред предизвикателството да изгони руските сили от всички окупирани райони, каквато е заявената крайна цел на Киев. Такъв е особено случаят с полуостров Крим, който се държи от Русия от 2014 г.

"Много е трудно да прогониш армия, която е в отбранителна позиция, както установиха руснаците", каза друг служител пред изданието, имащ предвид и колко сложно е форсирането на река, особено на толкова широка като Днепър. "Ще бъде много, много скъпо и трудно да изгоним руснаците, скъпо от гледна точка на ресурси и животи. Може ли да се направи? Остава да видим."

"Защо да не започнете да говорите за [мирни преговори], преди да хвърлите още 100 000 живота в бездната?" казва той.


В категории: Лайфстайл


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
?
18.11.2022 06:45:09
2
12
Туй за Украйна е ясно!
Сега дай прогноза за световното в Катар,че имам едни 80 стотинки излишни за залагане!
11.
Слава Кокаине
18.11.2022 06:31:04
8
5
И да добавя, въобще не ми дреме, че съм шизофреник! Може да съм русфилоИдиот и да плюя САЩ от сутрин до вечер и да фантазирам че мойта пРосия ще превземе Хамерика когато си иска, но веднага ставам хамериканофил щом хамерикански гинирал или политик каже нещо, което ограничения ми мозък, дори не е разтълкувал правилно.
10.
2 до 8 "до 2"
18.11.2022 06:17:25
10
9
Естествено, че не го мисля сериозно, просто провокирам коментари!
Не съм от така наречените тупорили русофили, които ревяха, че Киев пада всеки момент и които онанираха пред кадрите с 60 километровата руска танкова колона, а после потънаха в шизофрения и твърдяха, че паРаша, не искала да превземе Киев, защото, това, не било Киев, а Бангладеш. Естествено, че избягаха от Киев, Харков, Чернигов, Змийний, Лиман, Херсон, а половината от ЧМ руски флот се оказа потопен от държава без флот. Естествено, че стигнаха до дрипава, хаотична клошарска мобилизация, защото, след изтеглянето-бягство от Киевско и Чернигосвко и свиването на фронта от 4 000 км на 1300 км и пренасочването на Донецкия фронт в началото на септември паРаша се оказа с унищожена професионална армия и въоръжение, а Украйна осеяна с останките на хиляди единици руска техника. Естествено, че до месец, ще има нов украински пробив по някое от направленията, отделно украинците форсираха Днепър, още преди дни и разширяват плацдарма на левия бряг на Днепър. Нека си дрънкат и русоробите, тези ущербньlй мозьги, болни хорица с никакви знания и липса на елементарна мисловна дейност.
Русороб, логика и знания е като сиганин-космона8т.Още по-забавно е как кремълските крепостни zомбита и бг русоробите до преди войната, а и сега, твърдят, че паРаша ще унищожи САЩ и Запада, ей така за ден-два и едновременно с това, говорят и се надяват същите САЩ да спрът военната помощ за Украйна, та да може паРаша да победи. Zoмбитата и русоробите, стигнаха до там да се интересуват от междинните избори в САЩ и станаха специалисти и по американския вътрешно политически живот с надеждата да спре военната помощ, която е толкова ограничена(без самолети, танкове и само с 20 броя Химърси), защото се видя, че дори и с оскъдната помощ украинците разбиха и направиха за смях великая джипси армия,а САЩ естествено искат, войната да се проточи, възможно по-дълго време. И точно след бягството от Херсон, някои кръгове в американското правителство, така се притесниха за руската армия, че по хиляда завоалирани начина хвърлят в пространството намеци(като този ген Мили) и мокри сънища, Украйна да преговаря. Само, че от месеци Украйна заявява, че преговори ще има, след пълно изтегляне на руските войски.
9.
Слава Кокаине
18.11.2022 06:16:25
7
16
Ако "скоро" означава "никога", то Дженеръл Мили Ванили е 100% прав! Още милиарди да пратите,че белото е на привършване,Марки.
8.
До номер 2
18.11.2022 03:00:53
24
10
Да видяхме колко значителна е от 9 месеца.Ама ако искали можели...изнесоха се от Херсон като бити кучета единственият областен център който бяха успели да превземат.Водяхме и под Харков,Гостомел,Николаев,Изюм,Красны Лиман,половина черноморски флот е на дъното включая флагманът Москва,потопен или изкаран от строя от държава без флот.
Киев за три дни!
7.
1000
18.11.2022 02:07:00
9
11
Е за какво правиха референдуми като ще им ги дават после временно?Нали "Завинаги руски" , за 1 месец руски и толкоз, цялата им работа такава.
6.
Пръм-пръм
18.11.2022 01:50:48
10
22
Я как кефи Мили! Превзели Херсон!? Дръжки! Влязоха там защото им го дадоха… временно, и да, хората на Мили ще воюват с Русия до последният украинец! А ако след това се намерят и други балъци и още ще воюват!
5.
Орт
18.11.2022 00:03:52
1
14
Флагман са ме блокирали без да съм коментирал от 6 месеца,изглежда при тях вървят коментари които се харесват.И аз няма да ви чета повече за
4.
...
17.11.2022 23:48:59
1
1
Кама Радко О'Нийл "за позицията на масата" и под масата.
3.
Dreaming
17.11.2022 23:25:10
8
24
Не скоро, ами никога
Ама това е дълга история
Иска им се на САЩ да видят победена Русия и то от треторазряден военен противник като Украйна.
2.
До Тамерлан
17.11.2022 23:25:07
11
27
Пичага, Русия си е значителна бойна единица, няма какво да говорим, доста напън има още да се напъват украинците, че да преборят руснаците, даже и с цялата помощ на САЩ и ЕС. Не е невъзможно, но е доста маааалко вероятно, клони към нула. ;)
1.
Тамерлан
17.11.2022 22:24:53
21
19
Скоро чакаме и някой високопоставен северокорейски генерал да се изкаже за шансовете на Украйна..... А за капак и някой кубински или афганистански... как отново ще има Великия Съветски съюз. :))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка 
Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори