×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Боян Чуков със странен коментар: "Русия 2010-2022 година вече не съществува". Какво имаше предвид?


Боян Чуков със странен коментар: "Русия 2010-2022 година вече не съществува". Какво имаше предвид?
Скрийншот от коментара на Боян Чуков
10 Ноември 2022, Четвъртък, 16:41 ч.
Автор: Флагман

На Русия са й огромен проблем корупционерите, крадците, измамниците, предателите и некадърниците във властта, написа във фейсбук анализаторът

 

Международният анализатор Боян Чуков днес превъзбуди последователите си във фейсбук с необичаен пост тази сутрин. "Русия 2010-2022 година вече не съществува". Констатацията му породи доста коментари. Някои от тях бяха абсурдни, например този:

Обърнете внимание на коментара на Марина Борисова

Ето и уточнението от Боян Чуков:

Ще се опитам да поясня какво точно съм искал да кажа с това, че "Русия 2010-2022 г. вече не съществува".

Русия като Руска империя престана да съществува през 1917 г. и се преобрази в СССР. После след 1991 г. Русия от СССР се преформатира в Руска федерация. С релефното появяване на на власт на Владимир Путин през 2010 г. (началото на процеса бе след неговото изказване на Мюнхенската конференция за сигурност през 2008 г.) руската държава се преобрази.

През 2010 г. Русия започна да съблича дрехите на елцинова Русия и да облича новите одежди на преходната путинова Русия. И така до 2022 г., когато стана ясно, че Кремъл изоставя (или така изглежда по военни съображения) Херсон.

Върху путинова Русия до 2022 г. паразитира неотстраненото перестроечно наследство. Винаги съм твърдял през последните години, че на Русия не са й проблем лошите пътища и дураците. На Русия са й огромен проблем корупционерите, крадците, измамниците, предателите и некадърниците във властта. Това е в резултат на тежкото наследство от комунистическата система, което се превърна в уродлива форма на "капитализъм с руска специфика", с тотално предателска и деградирала олигархична прослойка, която бе създадена от КПСС. У нас наблюдаваме подобен модел. Огромен и трудно преодолим проблем са руските псевдопатриоти с генералски пагони и патриотична риторика в армията и специалните служби, които крадат алчно от руската държава и лъжат в своите отчети.

САЩ този път няма да изпуснат възможността да разпаднат РФ, ако имат необходимите ресурси и възможности. Че ще опитат е сигурно! РФ е принудена, за да се съвземе и остане като държава, бързо да се преустрои и въведе изпитани формули от времето на Втората световна война като "Ставка", "СМЕРШ" и други подобни. Оттеглянето от Херсон ще бъде представено от глобалните медии като окончателно поражение на путинова Русия и победа на бандеровците в Киев.

Дали това е така? Не е. Киев за 9 месеца показа, че периодично одържа тактически победи над Москва. Но няма никаква стратегия.

Всичко украинците отиграват ситуационно. Русия претърпя няколко тактически поражения. Имам предвид оттеглянето от Киев, Харковска област и Херсон. Но Русия има правилна стратегия, която много не искат или не могат да видят. Напускането на десния бряг на Днепър от ВС на РФ може да се интерпретира като военно и политическо поражение.

Щетите върху международния имидж на Русия ще бъдат тежки, особено сред страните, които дружелюбно наблюдават действията на Москва. Не може да се твърди, че Русия е загубила войната със САЩ. Все пак руската атомна триада е жизнеспособна и драмата около Херсон е само епизод от поредицата събития, които предстоят. Накратко, за да победи Русия е наложително да се раздели със своя облик, който имаше до ноември 2022 г.

Дали ще успее? Поживём-увидим!


В категории: Войната в Украйна


Михаил ДИМИТРОВ Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами 23/05/2024, Четвъртък 09:50 0
14
Коментара по темата
14.
До Дернев
11.11.2022 11:52:40
0
2
Отговори ми ти, ако обичаш. Все пак говорим за твоите гео-политически теории, не моите.
13.
Сетихте се да го допуснете.
11.11.2022 11:27:02
0
3
Аз си реших проблемът сам вече, благодаря на екипът модератори на флагман за нищо.
12.
Офф, ще го напиша на шльокавица.
11.11.2022 11:18:56
0
7
Dernev e kato dyrjavnik na Uganda. Byrza da gleda golqmata kartina, a za praktichnite i bitovi problemi, koito sa pred nosyt mu nqma idei za reshenie. Ima samo argumentyt ''Nujno e.''. Kazvam kato dyrjavnik na Uganda, zashtoto sega sa reshili da razvivat kosmicheska programa, a ne sa reshili problemyt s masovata negramotnost, nad 70%.


ps Golqm blok na komentaryt mi flagman, golqma cenzura. Golqma zakrila za tozi Dernev, sakyn da ne mu kaje chovek neshto na vypreki. Da ne vi e ''priqtelsko lice''?
11.
Дернев
11.11.2022 11:04:27
5
0
Как идва след трябва ли. Ако си отговориш на първия, лесно ще си отговориш на втория. Няма невъзможни решения, когато трябва нещо да се направи.
10.
Дернев е като държавник на Уганда
11.11.2022 10:12:43
0
5
Много бърза да гледа голямата картина, а практичните и битови проблеми пред носът му няма идеи как да ги разреши. Има само аргументът ''Нужно е''. Казвам като Уганда, защото в момента там бързат да развиват космическа програма, а не са разрешили проблема с масовата неграмотност, над 70%.
9.
До Дернев
11.11.2022 07:54:15
0
3
Това ми беше въпросът към теб още от началото. "Как ще стане?"
8.
Дернев
11.11.2022 01:54:36
5
0
Смени подхода. Мисли винаги как ще стане, а не как няма.
7.
До Дернев
11.11.2022 01:00:01
0
3
Аз не те питах защо се налага. Разбрах че е заради Китай. Питах те как ще се осъществи. И също не ми отговори какво става с хората които по-една или друга причина не успеят да научат официалният европейски английски. Тези хора как ще учат другите неща, в училища, курсове и тн.? Как ще работят? Как ще ползват социални услуги? И това някак ме притеснява.
6.
Дернев
10.11.2022 22:32:54
5
0
Китай го налага. Не става въпрос на искане или не, а на оцеляване. А в щата всеки си ползва езика както си иска.
5.
До Дернев
10.11.2022 22:17:31
0
3
Какво е европейски английски? Аз знам само за английски. А с всички държави бъдещи членове на СЕЩ съгласувал ли си се дали имат желанието и готовноста да наложат (защото това би била правилната дума) европейски английски като официален език, всичко навсякъде да работи и да се учи с него? Ще се налага да има поне едно десетилетие, период в който цялото население независимо от възрастта ще го изучава МНОГО интензивно. С децата и младите е Ок, но с възрастните какво правим. Много от тях просто няма да могат, не поради заболявания а просто поради старите вече неврони в мозъка. Нали не предлагаш да бъдат оставени без езика, изолирани в обществото? В България как мислиш че ще се получи? Една от най големите ни националистически гордости е все пак че след 500 год османско робство, сме съхранили езикът и писмеността ти. Последно, прощавай ме но не съм ти чел предишни коментари. Ако имаш някакво манифесто или нещо копирай го тук, аз не съм против да го прочета. (Извинявам се ако имам някакви грешки пиша от телефона....)
4.
Дернев
10.11.2022 21:25:49
5
0
Европейски английски. Едни външни граници, една армия, една външна политика, един език. Многократно съм го писал и затова.
3.
До Дернев
10.11.2022 20:56:03
0
3
В СЕЩ какъв ще бъде официалния език? Щото ще е нужно да има, най-малкото защото иначе европейската армия няма да може да комуникира ефективно в действие.
2.
Дернев
10.11.2022 19:58:47
5
2
Тази война показа много слабости в състоянието на армията и като техника, и като жива сила на всички нива. Така беше и в началото на 2СВ. Но поне показа на света, че руската армия като цяло не е предвидена и готова за мащабни, агресивни войни, както е тази на Щатите. Явно сега ще бъдат принудени бързо да се коригират. И ще го направят. Ако и европейците направим своите изводи, освен енергийната диверсификация, да изградим единна армия ще направим Европа за европейците, ако не номер 1 то номер 2 в света след Китай. СЕЩ и новата Русия могат и трябва да го постигнат. Китай го налага.
1.
Хрътката
10.11.2022 17:33:16
0
10
Я някой да прикачи линк към поста. Искам да чета коментарите. Голям смях ще падне, усещам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори