×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

КАТ готви революция, ще ни пращат книжката по пощата


КАТ готви революция, ще ни пращат книжката по пощата
Ако пилотният проект заработи ще се сложи край на опашките, които изпъват нервите на всички шофьори
05 Ноември 2022, Събота, 15:51 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Ще се въведат и изцяло нови регистрационни номера за електромобилите

КАТ подготвя революционна реформа, която най-после ще прати службата за пътна безопасност в 21 век. В следващите няколко месеца в София ще бъде тествана система, която максимално да намали опашките пред гишетата. Голяма част от услугите, които предоставя ведомството ще станат онлайн, стана ясно от думите на началника на столичния КАТ Радослав Начев.

„По чисто електронен начин да бъде прекратена регистрацията на автомобил , т.е. от вкъщи всеки един гражданин, притежаващ автомобил и желаещ да прекрати регистрацията му, да влезе в портала за електронни административни услуги, след което да изпрати регистрационните талони и табелите чрез доставчик на пощенски услуги”, каза комисар Радослав Начев.

Когато те пристигнат при нас, наш служител да ги свери заедно със заявлението и когато нещата отговарят на законовите изисквания, да пристъпим към прекратяване на регистрацията и обратно – да върнем на съответния гражданин едно уведомление , че регистрацията на автомобила е прекратена, заяви още комисар Начев.

В КАТ ще се ходи рядко и най-вече при регистрацията на автомобили

Той съобщи, че когато вадим книжка, ще я получаваме по пощата.

„Също предвиждаме, от една страна, когато човек си подаде документи за свидетелство за управление, вече готовото такова да бъде изпратено чрез доставчик на пощенски услуги. Когато водачът е лишен от право да управлява МПС и му изтича наказанието лишаване – да не се налага да идва до „Пътна полиция“, а то също да бъде изпратено чрез доставчик на пощенски услуги“, обясни началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР.

Предстои пилотно за София и въвеждане на нов вид регистрационна табела за електрическите автомобили.

„Тя ще бъде на зелен фон с бели цифри и букви. В момента регистрациите са по отделни региони с код на съответния регион , както за София е СВ, така за електрическите автомобили на територията на цялата страна ще започва с ЕА, което значи електрически автомобил“, каза още той.

Целта е да бъдат лесно разпознаваеми, а смяна на номер за вече регистрирана такава кола ще е не задължително, а препоръчително.


В категории: Животът


16
Коментара по темата
16.
Хан Курбан
06.11.2022 16:13:21
0
2
А кога регистрационните табели ще станат собственост на тези, които ги плащат!?! Аз искам, като си сменя колата, да си прехвърля номера от старата на новата! Както е в Белия свят! 4 еднакви цифри тук струват 3000лв. и не можеш да си ги прехвърлиш на новата кола. Отделно, в Германия номер с 4 еднакви цифри струва 35 евро!!!
15.
Революционер
05.11.2022 21:29:03
0
6
Авеее Ей революцияяяяяя! В цял свят от 70г шофьорските книжки ги пращат по пощите(както стана и с моята английска книжка). И никога не съм ходил в английския КАТ, дори и не знам къде се намира! Ама така е……. Охльовска държава - охльовски тертип на работа.
14.
Наоравете документите електронни
05.11.2022 19:36:37
0
2
Да я наоравят електронна най-добре
За чий кор ми е пластика?
13.
Добър вечер Номер 2
05.11.2022 19:32:12
2
7
Само да попитам - ИнституциЙ да не е случайно брат на КонфуциЙ...??? Купи си граматика за 1 клас, човеко!
12.
Ханко Брат
05.11.2022 17:30:50
0
11
Това "ЩЕ" сме го чували много пъти!... В МВР и особено в КАТ всичко е спряло! Все но ще се прави и все не става-единствено тестовете за наркотик на милиционери те станаха за няколко дни, а други дето ги спират употреби ли същите лекарства стоят без книжки по половин година!
11.
Rando
05.11.2022 17:23:02
1
3
Ееее вече няма ли да се пада от снаксове : /
10.
Do 4
05.11.2022 17:17:58
5
8
Има ги кинтите!!!
Не ги ли видя в шкафчетата, чекмеджетата, златните кюлчета на боса борисоФФФ
9.
До 3
05.11.2022 17:16:27
0
9
В Америка се смята за Федерално престъпление, ако отвориш пощенската кутия на някого...
8.
Истината
05.11.2022 17:14:49
0
10
В USA много отдавна СУМПС т.н. шофьорска книжка много отдавна се изпраща по пощата...
И не само тя, а всички документи - Ай Ди карта, паспорт, Социален номер и ...
7.
Бах мааму
05.11.2022 16:33:52
0
11
Не мога да повярвам! Търкам си очите, щипя се, влизам за студен душ, излизам разхождам се, прибирам се, рефрешвам страницата и ДА - ЧУДО.
6.
смешни
05.11.2022 16:32:28
3
14
Наркоманите от МВР първо да пратят на наркотестове всеки месец всички полицаи а после да пращат книжки и готвятреволюции
5.
така така
05.11.2022 16:28:14
2
10
И как пощата ще опази личните данни на хората и документите като един сайт не можаха да опазят?
4.
Где кинти, блядь, сороска
05.11.2022 16:10:30
2
24
Томито Дончев нямаше ли да прави 100% електронно правителство за 2 милиарда лева? Няма електронно правителство, но ги няма и кинтите.
3.
Лост
05.11.2022 16:08:39
7
7
Зависи кой доставчик ще изберат. И ако се загуби нещо какво правиш?
2.
Добър ден
05.11.2022 16:04:57
2
19
Държавните институций са на светлинни години назад
1.
WOW
05.11.2022 15:59:20
1
31
Това в гадната англосаксония го има от поне 15 години. Книжка онлайн или по пощата и прехвърляне на кола по пощата. Не знам да има физически КАТ, НАП или какво да е.

П. С. Един наглосаксонски джендър.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го  пу*ьо Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го пу*ьо "Мамо, тази роза е за теб", гаври се студентката Валерия, визирайки Алекс и майка му Ксения Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Според обвинението мъжът е взел мигрантите от гориста местност край границата на България с Турция и ги е превозил с кола до София Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Полина от години мечтае да се изявява в лекия жанр и това е причината да влезе в „Хелс китчън“, за да добие бърза популярност EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока "Сивият списък" за пране на пари не бил сред критериите от Маастрихт Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Дежурният екип ги изпратил в болница, те сипели ругатни Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Възможно ли е това? От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто Топлофикации искат поскъпване, няма основание, смята Кремен Георгиев Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Конфронтация между мен и ръководството на МВР-Бургас само ще пречи на бързото и точно изясняване на ситуацията по сигнала за контрабанда Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... От известно време насам бившата жена на Орхан Мурад събира пари в интернет чрез профила си в Тик Ток Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Ето какво ви е нужно
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори