×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Даниел Лорер обясни при какви условия ПП ще подкрепи ГЕРБ


Даниел Лорер обясни при какви условия ПП ще подкрепи ГЕРБ
Трябва да бъдем отговорни. Изпратени сме в НС, за да подпомагаме превръщането на България в истинска правова държава, каза той
Ключови думи: даниел лорер, пп, герб
29 Октомври 2022, Събота, 11:02 ч.
Автор: Флагман.бг

Ще бъдем конструктивна опозиция, категоричен е депутатът

„Ако ГЕРБ сформират кабинет с първия мандат, ще бъдем конструктивна опозиция. Тоест по политиките, по които сме съгласни, ще бъдем с тях”. Това заяви в студиото на „Събуди се” депутатът от „Продължаваме промяната” и зам.-председател на Комисията по икономика и иновации Даниел Лорер. 

„Нека да погледнем какво всъщност се случва в НС изобщо. Защото за българските граждани е важно да усетят сценария, който се развива. През миналата седмица видяхме първото му действие – за избора на председател на парламента. Оказа се, че макар и в една трудна следизборна ситуация, избор на председател на НС е възможен. И се появи една коалиция, която ние условно нарекохме „Хартиена коалиция”, която си избра председател. тя си избра председател. Тази седмица  продължихме с комисиите и изведнъж се оказа, че има две проблемни комисии", подчерта той в отговор на въпроса кадрува ли някой отвън политическите комисии.

По думите му ПП е поискала едни комисии, които не им били дадени.

„Дадоха ни други, които приехме. В резултат на което ДПС си смениха приоритетите и решиха да не ни дават Спортната. Но не това е важно. Важното е, че ние отново виждаме и в гласуванията за комисиите, че същата оформяща се и работеща коалиция в парламента започва да взима активни решения”.

Според него има и друг интересен епизод, който се случва в НС.

„Главният прокурор Иван Гешев шета из парламента. Изпраща покани на партии и се среща с тях. След като той беше човекът, който извади половин България на протест, той беше в един политически фризер. Сега имиджът му се претопля. И аз се питам сега дали той не е всъщност контактьорът между тези групи, които оформят една бъдеща работеща коалиция. Това е легитимен въпрос на фона на неговите действия тази седмица”, категоричен е Лорер.

„Трябва да бъдем отговорни. Изпратени сме в НС, за да подпомагаме превръщането на България в истинска правова държава. Тъй като сме втора политическа сила, присъствието ни на председателски места в парламентарните комисии с председатели е един от малкото лостове, с които можем да обръщаме общественото внимание към важни теми, в комисиите, които управляваме”, подчерта той. И допълни: „Нека колегите от ДПС и ГЕРБ да коментират дали президентът им помага да правят избори за комисии. За да се прокрадва това като съмнение в общественото пространство очевидно има някакви индикации, че подобно нещо може и да се е случило. Аз лично нямам такива. Това е дребнотемие, което разсейва обществото от истински важния дебат, който предстои”.

„Ние ще се явим на консултациите с президента в понеделник”, посочи той. „Искаме да бъдем отговорен фактор в българската политика. Президентската институция е тази, която трябва да обединява България. Това, което е важно консултациите да минат в конструктивен тон, в гладък тон, както ги проведе с ГЕРБ, за да можем да изложим нашите позиции, за да стане ясно на обществото какви са важните теми за страната, които ще отстояване. А именно – да създадем правова държава, в която не се крадат публични пари. И разбира се да продължим с икономическите мерки за справяне с инфлацията”.

Според Лорер решение дали ПП ще се яви на консултации с ГЕРБ, когато получат първия мандат, ще се вземе на Националния съвет на партията. „Мисля, че ще сме едни от последните поканени. Знаете, че многократно заявихме, че няма да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ. Неформални разговори не водим, защото искаме всичко да е изключително видимо за обществото, за да няма съмнения, че се договаряме. Ако ГЕРБ успеят да сформират кабинет, ние ще бъдем конструктивна опозиция. Тоест по политиките, по които сме съгласни, ще бъдем с тях”.
 


В категории: Политика


6
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
6
Коментара по темата
6.
ХХ
30.10.2022 21:34:06
0
0
Лъже. Последната дума е на Козяк.
5.
SIEG heil
29.10.2022 14:02:39
0
1
Toi she umre ot Corona toz agent selski
4.
Zizi
29.10.2022 13:23:28
1
11
Точно Лорер няма думата, след всичко, което натвориха. Но те срам нямат, само самочувствие.
3.
Mecho
29.10.2022 13:22:17
1
4
Buletini za glasuvane i na Sledvashtite IZBORI SHTE SA IZVAN PARLAMENTA.
TE SA HORA NA ZADKOLISIETO SAMO PARI I NAI BLIZKITE HORA OT TIAH SA IM NAI VAJNI ,OSTANALITE BALGARI DA GO DUHAT.

POZDRAVI OT MECHO
2.
На
29.10.2022 12:25:06
1
11
евреин,НЕ ВЯРВАМ.
1.
през комина
29.10.2022 12:05:57
0
11
този евреин няма ли кой да го разстреля?? ЗИГ ХЕЙЛ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори