×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не пропускайте! Премиера в Бургас на новия спектакъл "Място, наречено Другаде"


Не пропускайте! Премиера в Бургас на новия спектакъл "Място, наречено Другаде"
Спектакълът е част от програмата на V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест
26 Септември 2022, Понеделник, 14:05 ч.
Автор: Флагман.Бг

Автор на текста е популярния драматург Яна Борисова, която ще представи и свои книги в морския град

На 6 октомври 2022 г. (четвъртък) културната сцена в Бургас ще принадлежи на Яна Борисова - един от най-значимите съвременни български драматурзи. Нейни пиеси се играят не само у нас, но в театрите по цял свят и се превръщат във възторжено очаквани и посрещани от публиката класики. Тя ще гостува в морския град като част от две събития от афиша на V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест.

Премиерата на книгите ѝ „Чудна лятна нощ“ и „Десет пиеси“ ще започне в 17 часа в Културен дом – НХК. Те събират нейни текстове, които могат да се превърнат в (и са) постановки, но и са прекрасно четиво. Ето какво казва за тях Георги Тошев: „Нейните текстове са дълбоки, лични, докосващи и изящни... Не случайно я наричат „световен автор“ и не само заради успехите ѝ извън границите на България, а заради умението ѝ да общува с всички хора, където и да се намират те.“ Стефан Вълдобрев допълва: „Чудна лятна нощ“ е първият роман, който тя публикува. Ще се влюбите в него. Той е повече от текст, той е като музика. Една литературна соната за копнежите помежду ни, за невъзможната споделеност. Насладете се.“ – кани публиката популярния музикант и актьор. Събитието ще бъде под формата на творческа среща, на която всички, ценящи класните литература и театър са поканени. Входът е свободен.

Малко по-късно, на същото място – НХК, от 19:00 ч. ще започне „Място наречено другаде“ – театрален спектакъл с най-новия текст на Яна Борисова. Творбата е смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо, участват Боряна Братоева и Петър Антонов.        Сценография и костюми - Елис Вели, музика - Милен Кукошаров. Представлението е посрещнато с изключителен интерес в София и е поставено 5 пъти в пълните зали на Младежки театър "Николай Бинев" и парк-сцена "Борисова градина," където е гледано от близо 3000 души. Премиерата в Бургас кани любителите на театъра да се потопят в завладяващия свят, изграден от Яна Борисова и пресъздаден на сцената от великолепни актьори, сред комплиментите за които и от критика, и от публика са: „Брилянтен Петър Антонов, прекрасна Боряна Братоева“. Билетите са в продажба на касата на „Часовника.” За повече информация и резервации: 0894898098, Маруся Русева.

Не пропускайте възможността да се докоснете до таланта и творбите на Яна Борисова. „Тя се забавлява с нещата, които смята за най-сериозни. И съвсем насериозно се занимава с най-смешните човешки моменти“ – казва Димитър Коцев-Шошо. „Провокира нова вълна в българската драматургия и най- важното - успя да възпита и да отгледа нова театрална публика, която непрекъснато се увеличава“ – споделя журналистът и продуцент Георги Тошев. „Пиесите ѝ са явление в съвременната българска драматургия“ – допълва Стефан Вълдобрев.

Заповядайте да се убедите сами – на 6 октомври (четвъртък) от 17 часа на творческа среща – литературна премиера и от 19 часа на театралната постановка „Място наречено другаде“.

Събитията са част от програмата на петото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Инициатор и организатор на формата е символът на бургаското гостоприемство Гранд хотел и СПА Приморец, с подкрепата на община Бургас и Арт Ателие. Медийни партньори са Дарик радио и БНР – Бургас.  


В категории: Бургас


България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори