×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стотици арестувани в Санкт Петербург и Москва на протести срещу мобилизацията в Русия


Стотици арестувани в Санкт Петербург и Москва на протести срещу мобилизацията в Русия
Над 1300 руснаци са задържани, защото протестират срещу решението за частична мобилизация
22 Септември 2022, Четвъртък, 08:43 ч.
Автор: Флагман.Бг

Призивите за присъединяване към неразрешени улични демонстрации или участие в тях могат да доведат до 15 години затвор

Руската полиция е арестувала стотици протестиращи срещу решението на Кремъл за частична мобилизация на населението. Правозащитни организации съобщават за над 1300 задържани. Най-много са арестите в Санкт Петербург и Москва. Има десетки задържани и в Иркутск и други сибирски градове, както и в Екатеринбург и Томск, съобщава Нова телевизия. 

Спонтанните протести започнаха след като Владимир Путин нареди частична мобилизация на запасняци, която засяга 300 хиляди души. Московската прокуратура предупреди, че призивите за присъединяване към неразрешени улични протести или участие в тях могат да доведат до 15 години затвор. 

А междувременно, в Ню Йорк се проведе извънредна среща на външните министри от Европейския съюз, на която те осъдиха с декларация „най-новата ескалация от страна на Русия“. Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че се обсъждат и нови санкции срещу Москва.

"Сега е ясно, че Русия иска да унищожи Украйна с всички средства, нарушавайки от самото начало международното право според Хартата на ООН. Това, което президентът Путин обяви днес, представлява още една голяма ескалация на непредизвиканата война, която той започна срещу Украйна и изглежда, че това говори за известна степен на паника и отчаяние. Путин удвоява провалящата се стратегия със заплахата от използване на ядрени оръжия, той се опитва да сплаши Украйна и всички страни, които подкрепят Украйна, но ще се провали", заяви върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел. 


 


В категории: Политика


6
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
6
Коментара по темата
6.
До 5
22.09.2022 13:42:01
8
0
то е ясно, че ще бягат по европата или направо ще си кажат че са турци ;)
5.
голата истина
22.09.2022 12:05:08
7
11
Еб...си и философите дървени,една независима държава нападна друга независима държава, бавно и методично я разрушава, прогони част от населението й , а друга част унищожава с променлив успех... И всичката русофилска сган реве,че видите ли русия била клетата жертва в батака,който сама забърка. Какво търси русия в Украйна от 24.02 и ако Турция от позицията на по-силен съсед ни подхване, кой ще е агресорът и кой жертвата? Нали се сещате, че един разплакан българомохамеданин може да размекне Ердоган и да хукне да "освобождава" "клетите" българомохамедани. Кажете ми какво ще правите тогава-ще бягате по Европа или ще останете да защитавате домовете си
4.
До 1
22.09.2022 11:31:53
9
6
Щоооо, да не би тази тъпа и агресивна руска нация да е дала нещо полезно човечевото? А, питам? На всички ни е ясно, че другаря Путин не го слуша главата. Ама то за това трябва да има пенсионна възраст и за президентите.
3.
до 2
22.09.2022 11:11:54
5
17
А за някакви Мински споразумения, подписани от Киев и съгласувани с ООН и отказа на Зеленски да изпълни никой на Запад не си спомня вече.

Събуди се Путин от комата и решил да нападне мирна и невинна Украйна.
Едните са орки а другите елфи. Света на бТВ и Нова тв.
2.
Да
22.09.2022 09:53:56
14
17
се изприщи човек като чуе определението "непредизвикана война", която започнала Русия ...
Явно всички западни политици са получили амнезия и изобщо не си спомнят какво заяви през януари т.г. Зеленски в Мюнхен ?!
1.
На всички е ясно
22.09.2022 09:50:10
21
17
че надменността и самоувереността на Запада доведе до сегашното положен ие !
И ще доведе до още по-лошо такова !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори