×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеон благослови вдовицата на сина му да се омъжи за йордански принц


Симеон благослови вдовицата на сина му да се омъжи за йордански принц
Симеон II заедно с вече бившата си снаха княгиня Мириам
05 Септември 2022, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Флагман

На 3 септември 2022 г., в град Аман, в присъствието на краля на Йордания Абдула II, нейно царско височество княгиня Мириам се омъжи за негово кралско височество принц Гази Бин Мохамед

Симеон Сакскобургготски даде благословията си вдовицата на сина му Кардам - княгиня Мириам да се омъжи за йорданския принц Гази Бин Мохамед - първи братовчед на сегашния монарх крал Абдула II. Това стана ясно от съобщение на пресофиса на Симеон II, пише Лупа.бг.

На 3 септември 2022 г., в град Аман, в присъствието на краля на Йордания Абдула II, нейно царско височество княгиня Мириам се омъжи за негово кралско височество принц Гази Бин Мохамед, съобщиха от Двореца във Врана.

Кралският двор на Йордания разпространи официално съобщение:

“Техни височества принц Ел Хасан бин Халал и принц Талал бин Мохамед присъстваха на церемонията. Кралското хашемидско семейство пожелава на Техни кралски височества принц Гази бин Мохамед и принцеса Мириам Гази дълъг и щастлив живот”.

След продължителния мъчителен период по време на боледуването на княз Кардам и последвалата негова кончина, българското царско семейство се радва на тази сватба. Още повече и предвид приятелството между двете семейства, се казва в прессъобщението от българската царска фамилия.

Принц Гази бин Мохамед е роден на 15 октомври 1966 г. в Аман. Той е син на принц Мохавед бин Талал (1940–2021) и неговата първа съпруга принцеса Фериял (родена 1945 г. като Иршаид). Негов вуйчо е покойният йордански крал Хюсеин, което го прави първи братовчед на сегашния монарх крал Абдула II.

Принцът е завършил престижната гимназия “Хароу” в Лондон, а след това завършва литература в един от най-престижните в света университети ”Пристън”. По същото време там учи и Н.Ц.В. княз Кирил Преславски и двамата с йорданския принц са съквартиранти по време на следването си.

Принцът е главен съветник на крал Абдула II по религиозните и културните въпроси и специален пратеникна краля. Той е бил и негов регент. Княгиня Мириам запазва своето Православно вероизповедание и след сватбата си.

Принц Гази бин Мохамед е приятел на царското семейство от дълги години. След смъртта на княз Кардам по негова инициатива беше поставена каменна възпоменателна плоча в памет на Княза на брега на р. Йордан, където е било едно от любимите места на княз Кардам в Светите земи.

През годините Мириам работи като гемолог и бижутер, като през ръцете ѝ са минали множество скъпоценни камъни. Отгледала две прекрасни деца, Мириам де Унгрия и Лопес се посвещава на тях и страстта си към бижутата, създавайки своята собствена марка. В колекциите ѝ можем да открием много от символите на България, защото тя е княгиня Търновска и завинаги ще остане съпруга на княз Кардам Сакскобургготски, дори и след като вече е йорданска принцеса. 

Тя е родена на 2 септември 1963 г. в Мадрид и има благородническо потекло. Родителите ѝ – Мария дел Кармен Лопес и Олеага и Бернардо де Унгрия и Гоибуру, са с баски етнически произход.

Мириам е единственото момиче и най-малкото дете в семейството, като има още шест братя, които се грижели доста за нея. Учила първо в родния ѝ град, като ходела на уроци по балет. След това е продължила образованието си в Лондон. 

По-късно Мириам де Унгрия и Лопес завършва История на изкуствата, като ходи на допълнителни курсове и специализира гемология. Така започва да работи в бижутерийния бизнес. В продължение на няколко години е оценител на скъпоценни камъни, след което се престрашава да създаде своята първа авторска колекция. 


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Мери
06.09.2022 22:38:39
0
1
Четох някъде, че принцът бил женен. Коя поред жена ще му е?
10.
До 1
06.09.2022 19:12:22
0
2
Какво общо с България и без това има тоя германски род?
9.
Пристън?
06.09.2022 19:06:50
0
3
Принстън е правилното
8.
Цар
06.09.2022 17:15:01
1
3
Тия да го духат!
7.
*********
05.09.2022 22:02:49
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Гаргамел
05.09.2022 20:50:47
4
2
Винаги съм смятал баските за наша рода от време оно-ха сега я погледнете светли очи висока стройна това типичната испанка лие -не нашенка си е.Да е жива и здрава и децата и те принца ще я гледа
5.
До 3
05.09.2022 18:17:28
4
14
На чаршафа, ще има само говняна миризливка след първата брачна нощ ;). А този плешо, само дето го кръстили симеон нищо общо няма със Симеон I и с Българските царе, то и дедовците и баща му нямат нищо общо де!
4.
Пурко
05.09.2022 18:15:53
3
8
Ша опърди йорданския масур....
3.
Тома Неверни
05.09.2022 17:55:51
3
11
Какво ли ще покаже чаршафа след първата брачна нощ? Свекървата ще е бясна, а свекърът няма да извади благата ракия
2.
Тончо
05.09.2022 16:38:58
2
40
Царю, честити, поради що забрави християнските си корени, та даде и Калина и Мириам на мюслими? Как ще е Мириам още Княгиня Търновска, като е вече втора свирка арабска принцеса? Те правилно казват старите хора: Пари при пари отиват. А тук се правеха на първи патриоти и родолюбци май само докато си грабнат уж царските имоти.
1.
И ко ?
05.09.2022 16:31:01
0
63
Българската Царска фамилия остана чужда на България.
Симеон II пропиля енергията която народа имаше към него през 2001г. осребрявайки я за пари.
Внуците на тези хора нито ще знаят български, нито ще са част от народа ни.
Симеон II слаба ракия се оказа.
Охранителят му обаче ни взе здравето !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лекарският съюз с предложение за промени в заплатите на медиците Лекарският съюз с предложение за промени в заплатите на медиците В досега действащия КТД се предвиждаше основното възнаграждение на лекар без специалност да е 2000 лв Председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Делян Пеевски посети Рибново Председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Делян Пеевски посети Рибново Винаги може да разчитате на моята подкрепа и на ДПС, обърна се Пеевски към местните Порой и градушка! Ето къде у нас ще е страшно утре (КАРТА) Порой и градушка! Ето къде у нас ще е страшно утре (КАРТА) През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четирима души са ранени Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето От началото на юни до към 20-25-ти цените са 43 евро на човек на ден All inclusive. После вече стават 51-53 евро за юли и август, казват хотелиери Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Христофорос Аманатидис е кръстник на дъщерята на най-известната измамничка Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол в кръвта Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Малката Алина е на 8 месеца и навръх 1 юни Ненчо Балабанов се престраши да покаже момиченцето Премиерът води турския посланик и четирима министри на ГКПП-Малко Търново Премиерът води турския посланик и четирима министри на ГКПП-Малко Търново Целта е да се обсъдят и решат възникналите проблеми с преминаването на границата, които предизвикват затруднения за пътуващите и търговията между двете страни Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас В рамките на трите дни на фестивала ще има 3 литературни четения, няколко професионални срещи, посветени на преводите, книгоиздаването и литературните контакти между страните  
Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори