×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 хитрости за заличаване на стрии


30 Август 2022, Вторник, 20:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Как да ги направите по-малко видими

Стриите са един от най-неприятните проблеми, които могат да засегнат кожата. Появяват се по различни причини – промени в теглото, хормонални смущения, бременност, поради генетични особености на кожата. Могат да засегнат различни части на тялото, най-вече бедрата, дупето, кръста, корема, гърдите, ръцете.

Обикновено се появяват като по-бели и нежни линии по кожата, но могат и да са в червено-лилав цвят. Не се повлияват от слънцето, както здравата кожа с ненарушена структура, а остават с по-бял цвят и са все така видими. Това може да е наистина смущаващо за много хора и може да понижи самочувствието им.

Как да направите стриите по-малко видими с помощта на домашни средства?

1. Арганово масло

Аргановото масло е богато на витамин Е, който повишава еластичността на кожата. Втриването на арганово масло в зоните със стрии или в зоните, в които потенциално могат да се появят, намалява видимостта им. Редовно правете масажи с арганово масло сутрин и вечер в зоните със стрии.

2. Лимонов сок

Лимоновият сок е известен с избелващите си свойства. Той прояснява тена на кожата, стимулира обновлението на клетките и заличава несъвършенствата. Дължи тези свойства на лимонената киселина и витамин С в състава си, които имат мощен антиоксидантен и избелващ ефект. Втривайте пресен лимонов сок два пъти на ден в засегнатите от стрии зони.

3. Яйчен белтък

Белтъците на яйцата са с много високо съдържание на протеини и аминокиселини. Те са суперхрана за кожата. Редовното прилагане на яйчен белтък върху кожата повишава еластичността ѝ и подпомага заличаването на стриите или поне намалява видимостта им, като същевременно стяга кожата.

4. Сок от картофи

Картофите са много богати на нишесте и ензими. В комбинация те имат свойството да проясняват тена, да изсветляват кожата и да влияят върху пигментните петна и стриите. Прилагайте редовно пресен сок от картофи върху стриите с кръгови движения сутрин и вечер.

5. Зехтин

Зехтинът е много богат на омега-3 мастни киселини. Освен тях той доставя и ценни антиоксиданти, борещи се с възпаленията в кожата и тъканите. Зехтинът има свойството да възстановява увредените тъкани и да въздейства върху деленето и регенерацията на клетките.

6. Захар

За да ускорите обновяването на клетките и премахването на горния слой мъртви клетки, направете смес от захар, зехтин и лимонов сок. Този скраб стимулира кръвообращението и спомага за доставянето на ценни хранителни вещества в кожата, така че да се възстанови еластичността и сияйния ѝ вид. Масажирайте върху зоните със стрии в продължение на поне 10 минути. Прилагайте този скраб 3-4 пъти седмично.

7. Черен чай

Черният чай е богато наситен с антиоксиданти, витамини, минерали, сред които и витамин В12, който е много важен за контрола на пигментацията на кожата. Той спомага и за регулирането на еластичността ѝ. За да направите смес за третиране на стрии, сварете няколко торбички черен чай. Добавете 1 чаена лъжица сол към него. Разбъркайте. Изчакайте да се охлади и нанесете върху кожата. Можете да използвате и насипен черен чай, който да нанесете след сваряване върху кожата. Така антиоксидантите в сварените листа ще въздействат още по-наситено върху кожата.

8. Рициново масло

Нанесете малко рициново масло директно върху стриите и масажирайте в продължение на поне 20 минути. Зоната, която третирате, ще се загрее, а това стимулира обновлението на кожните клетки. Бъдете редовни в тази рутина. За най-добри резултати третирайте всеки ден сутрин и вечер в продължение на най-малко месец.

9. Гел от алое вера

Гелът от алое вера е превъзходен натурален продукт, който има незаменими свойства по отношение на кожата. Той хидратира и регенерира кожата, подхранва я и стимулира заличаването на белези. Можете да нанасяте алое вера всеки ден без отмиване или да го оставяте да действа поне 3 часа върху кожата.

10. Кайсии

Кайсиите са много богати на антиоксиданти и витамини. В тях се съдържат и ценни за кожата минерали. Направете паста от 3 кайсии, като отстраните ядките им и ги пасирате до гладка паста. Сместа се нанася директно върху засегнатите от стрии зони. Прави се масаж с лек до умерен натиск в продължение на 20 минути. Сместа може да се остави да подейства още, докато изсъхне върху кожата. Изплаква се с леко топла вода.

източник: az-jenata.bg


В категории: Здраве


Коментари
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори