×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Десетки пострадаха при жп катастрофа в Чехия
  • Арестуваха рускоговорящ мъж с експлозиви близо до летището в Париж
  • Заловиха 11 афганци в Прохода на републиката
  • Военни и техника се прибират от мисия на НАТО в Косово
  • Подготовката за вота на 9 юни в Турция протича без затруднения
  • Съдът решава днес да се отнеме ли автомобила на Ивайло Цветков-Нойзи
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция


19 Август 2022, Петък, 12:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Името му излезе при разследване в Аржентина

Името на оперната звезда Пласидо Доминго се появява в разследване на подобна на секта организация в Аржентина, която има и офиси в САЩ и чиито лидери са обвинени в престъпления, в това число и сексуална експлоатация, предаде Асошиейтед прес.

Самият Доминго преди време бе обвинен в сексуален тормоз от редица жени. Сега той не е обвинен във връзка с аржентинския случай.

"Пласидо не е извършил престъпление, не е част от организацията, а по-скоро е бил консуматор на проституция", заяви представител на правоприлагащите органи, пожелал да запазил анонимността си. Проституцията не е незаконна в Аржентина. Полицията е извършила дузина обиски в Буенос Айре, като е взела на прицел "Йога училището на Буенос Айрес", което е изградило култ около лидера си и е свело членовете си до ситуация на пробване и/или сексуална експлоатация, се казва в документи на прокуратурата по случая.

Организацията е имала най-малко три офиса в САЩ - в Лас Вегас Чикаго и Ню Йорк. Досега 19 души са били задържани в Аржентина, докато най-малко трима заподозрени се издирват в страната, както и четирима в САЩ. В хода на разследването е имало и подслушвания. При тях са били записани разговори на мъж, за който властите казват, че е Пласидо Доминго, с член на групата, идентифицирана като Сусана Менделеевич.

По време на разговорите са се обсъждали срещи с Доминго, докато той е бил в Буенос Айрес за серия от концерти през април. Менделеевич, която е аржентинска пианистка, е смятана за отговаряща за дейностите за сексуална експлоатация в организацията. В някои от разговорите на Доминго с Менделеевич се споменава и името на Хуан Перкович, който е на 84 години и е лидер на групата.

Сексуалният трафик и експлоатацията са били основен източник на приходи за групата, чиито постъпления на месец се оценяват на около 500 000 долара. В "Училището за йога в Буенос Айрес" е имало много групи жени, принуждавани да имат сексуални отношения в замяна на пари, твърдят прокурорите по случая.

Най-малко седем жени са били включени в групата, когато са били все още деца или тийнейджъри и са били сексуално експлоатирани. Хора са идвали от САЩ в Аржентина, за да правят секс с тези жени, а понякога жени са били транспортирани до съседен Уругвай и до САЩ за сексуални срещи.

Организацията освен това е вършела търговия и с медикаменти за сънотворна терапия и е изпращала психотропни вещества в САЩ. /БТА/


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Излязоха резултатите от НВО и матурите Излязоха резултатите от НВО и матурите 06/06/2024, Четвъртък 16:20 0
Флагман.БГ Напусна ни най-известната естрадна певица Напусна ни най-известната естрадна певица 06/06/2024, Четвъртък 15:45 1
Почина естрадна легенда
Почина естрадна легенда 06/06/2024, Четвъртък 15:31 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще получим място в 50-ото Народно събрание и ще изпълняваме ролята на силна опозиция Ще получим място в 50-ото Народно събрание и ще изпълняваме ролята на силна опозиция В България отдавна се води дълга и целенасочена война срещу синдикализацията на работниците, за да може да върлува сивия сектор, каза Иван Кирилов, който води листата на „Солидарна България” в Бургас 4% ръст на обявите за работа във всички сектори, спад има само при ИТ 4% ръст на обявите за работа във всички сектори, спад има само при ИТ Най-голям е ръстът в хотелиерство и транспорт Всички си мислят, че е торта, а всъщност това е любимата ми салата „Господарката“ Всички си мислят, че е торта, а всъщност това е любимата ми салата „Господарката“ Салатата съчетава три вкуса – сладко, солено, пикантно. Ярки комбинации от сирене с чесън и сладостта на стафидите със сочността на зеленчуците Ново 20: Учениците на екскурзия, само ако отидат на исторически обект Ново 20: Учениците на екскурзия, само ако отидат на исторически обект МОН дава примерни образователни маршрути, обхващащи цялата страна Полицай простреля 19-годишен ученик в Плевен Полицай простреля 19-годишен ученик в Плевен Тийнейджърът е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му Хванаха репортерка на Гала пияна зад волана, пробата й отчела 1,3 промила Хванаха репортерка на Гала пияна зад волана, пробата й отчела 1,3 промила Колата на Ася Енева е иззета Спипаха тази участничка от "Игри на волята" да продава забранени неща Спипаха тази участничка от "Игри на волята" да продава забранени неща Не й достигат парите след края на формата и се е съгласила да работи нелегална работа Излязоха резултатите от НВО и матурите Излязоха резултатите от НВО и матурите Проверете ги Излезе видео от инцидента между Светлана Гущерова и Кирил Терзиев, драмата била заради 300 бона дълг Излезе видео от инцидента между Светлана Гущерова и Кирил Терзиев, драмата била заради 300 бона дълг Причината за конфликта между двете страни била финансова Напусна ни най-известната естрадна певица Напусна ни най-известната естрадна певица Маргарита Радинска се оттегли от сцената през 80-те години
Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс" Путин събра световните медии, за да обяви нещо важно за САЩ Путин събра световните медии, за да обяви нещо важно за САЩ На срещата Путин е заявил, че не очаква резултатите от президентските избори в САЩ през ноември да доведат до промяна в политиката на Вашингтон към Москва, но не изключва тази възможност Куп пенсионери са бесни заради тази новина Куп пенсионери са бесни заради тази новина Очевидно ножицата между пенсиите у нас е много сериозна
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори