×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сиренето поскъпна рязко, средната цена е над 15 лева


Сиренето поскъпна рязко, средната цена е над 15 лева
Това са цените в Кауфланд от вчера
16 Август 2022, Вторник, 09:57 ч.
Автор: Флагман

Снимка от Кауфланд възмути потребителите

Сиренето е поскъпнало рязко в последните 10-ина дни, сигнализираха потребители. Снимка от Кауфланд възмути стотици в социалните мрежи, защото показа какви са новите цени, а те, както се оказа не са по джоба на всеки.

Средната цена вече е 15 лева, а по-високият клас достига до 20 лева за килограм.

На този етап няма отговор от производителите на какво се дължи рязкото поскъпване на млечните продукти. Кашкавалът също е скочил с поне 15 %.

В същото време производители предупредиха, че цената на хляба пак тръгва нагоре - с 8 до 10 процента, заради газа. Нулевото ДДС не можело да компенсира шоковото поскъпване на синьото гориво. Повишената с рекордните 60 процента цена на природния газ ще доведе до сериозни сътресения в бизнеса.

 


В категории: Бизнес


11
Коментара по темата
11.
Млякото го правим от газ
17.08.2022 09:29:44
0
2
Явно освен поскъпналата вода и млякото в България се прави от газ. Или внасяме млякото и водата от Русия. Може и само водата да е, защото тя е основната съставка на млякото дето го продават в магазините и от това, до е скочила цената.

Покачването на цената на газта няма как да доведе до скок в пъти на продукти произвеждани в България.

По времето на Виденов и Луканов да не би да е имало война през цялото им управление, че цените скочиха толкова много. Ама и тогава имаше комунистическо правителство.
10.
Лудия
16.08.2022 19:42:30
1
2
Забравих :просто търговците слагат невероятно големи надценки ,няколко пъти по големи от печалбата на производителя и от там идват мега цените като на маджаров кашкавал 32.20лв/кг
9.
Лудия
16.08.2022 19:39:04
1
1
Поскъпването на цените на всички млечни продукти се дължи на цената на газа .Повечето мандри който преработват млякото става благодарение на газа .Процеситекато пастьоризация ,изпарване ,термизация, .....всичко в термични прицеси.Цената на газа 2020 декември беше 40-50 лв за Mwh тогава цената на кашкавала на едро беше 10 лв....изкупните цени на млеката тогава бяха 0.60-0.80.Сега цената на газа е 320 лв зa mWh , изкупните цени на млякото са 0.80 -1.14лв/ л за по големи количества ,а цената на кашкавала на едро е 15-18 лв /кг.Всичко това си има причина това е войната ...цената на горивото е висока от там цената на фуража е висока от там цената на продукта е висока.....производителите не печелят повече от преди 2 години .....просто разходите за същия обем работа са 300 пъти повече.
8.
.
16.08.2022 13:43:25
0
6
Ами не купувайте! Да си го ядат. Няма да умрете един месец без сирене, а след това цената ще падне.
7.
До 5
16.08.2022 13:42:27
1
2
Вносът на животински продукти от Турция е забранен.
6.
Петкан
16.08.2022 13:34:48
1
2
Тази държава до като не си намери лидер ще има много трусове а за сиренето,купуваш боклуци за 15 лв,яжте пържоли за тия пари
5.
Ами от Турция
16.08.2022 13:22:11
1
4
Може да се купи в тенекии и да издържи по-дълго.
4.
Пешо кура
16.08.2022 11:19:42
0
13
В момента по магазините абсолютно всичкото сирене е отвратително нищо че е над 15 лв всичкото
3.
3
16.08.2022 10:32:10
1
17
Не яжте тия отрови бре! Гадни ментета от сухо мляко и палмово масло, пълни със сол.
2.
Отговора
16.08.2022 10:29:37
1
13
от производителите може да го получи само една от измислените десетки комисии , например тази , наречена КЗП или пък КЗК .
Но те няма да си направят труда, защото са наясно-причината е в увеличените пенсии-парите трябва да се приберат иначе старите пак ще започнат да раздават на младите или пък ще започнат да ги хвърлят през балконите !
1.
Tsatsata
16.08.2022 10:24:30
2
27
Aко бяхме гърци просто щяхме да спрем да купуваме сирене поне за една седмица...
И следващата цената ще е по-ниска!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия
Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори