×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Блинкън пристигна на визита в Африка, за да парира руското влияние


Блинкън пристигна на визита в Африка, за да парира руското влияние
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна днес в Република Южна Африка, откъдето ще замине за ДР Конго и Руанда
Ключови думи: Руанда, Конго
07 Август 2022, Неделя, 15:41 ч.
Автор: Флагман, снимка-архив: Twitter

През юли обиколка на континента направи Сергей Лавров

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна днес в Република Южна Африка, откъдето ще замине за ДР Конго и Руанда, съобщи южноафриканското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес, информира БТА.

Африканската му обиколка е предприета с цел противодействие на руското дипломатическо влияние. През юли обиколка из Африка направи руският външен министър Сергей Лавров, припомня агенцията.

След като на 24 февруари Русия нападна Украйна, Южна Африка - водеща сред развиващите се страни, зае неутрална позиция спрямо конфликта и отказа да последва призивите на Запада да осъди Москва.

Утре се очаква Блинкън да разговаря с ръководителката на южноафриканската дипломация Наледи Пандор и да направи изявления във връзка с новата африканска стратегия на правителството на САЩ, информира Претория в комюнике.

Дискусиите "ще засегнат скорошните и текущите развития, свързани със световната геополитическа ситуация", добави Претория.

Задачата на Блинкън ще бъде да покаже "на африканските страни, че те играят основна геополитическа роля и са ключови съюзници по най-парливите въпроси на съвремието - от развиването на една отворена и стабилна международна система до борбата срещу последиците от климатичните промени, продоволствената несигурност и пандемиите", посочи в края на юли Държавният департамент.

След Йоханесбург Блинкън се предвижда да посети ДР Конго, а после Руанда. Между двете страни отново има напрежение, тъй като ДР Конго обвинява Руанда, че подкрепя бунтовниците от Движението "23 март" (М23) - нещо, което Кигали отрича.

Това е второто пътуване на Блинкън в Субсахарска Африка, откакто е поел своя пост. Миналата година той посети Кения, Нигерия и Сенегал.

Преди руското нашествие в Украйна американската дипломация в Африка насочваше усилия главно към съперничеството с Китай, вложил значителни средства в инфраструктурата на африканския континент - за разлика от САЩ, без да иска в замяна от съответните държави нищо свързано с демокрацията или човешките права, отбелязва АФП.

 


В категории: Политика


2
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
2
Коментара по темата
2.
XX
07.08.2022 18:50:28
2
5
А след тоя, през Южна Африка ще мине и китаецът. САЩ вече е регионална сила...
1.
Оруел
07.08.2022 15:54:49
1
8
АФРИКА: ТОВА, НИКОГА НЯМА ДА ГО НАУЧИТЕ В УЧИЛИЩЕ
Африка е по-голяма от цяла Европа, Китай и Съединените американски щати заедно.
° Площ на Африка = 30,37 милиона km2
° Площ на Китай = 9,6 милиона km2
° Площ на САЩ = 9,8 милиона km2
° Европа площ = 10,18 милиона km2
На повечето карти на света Африка е представена в намален размер.
Това е направено умишлено, за да се създаде визуален ефект на малка Африка, за да манипулира, промива мозъци и да заблуждава африканците, където и да се намират.
Африка има 60 % обработваема земя;
Африка притежава 90 % от суровините;
Африка притежава 40 % от световния златен резерв;
Африка, 33 % от запасите от диаманти;
Африка разполага с 80 % от световния резерв на Coltan (минерал за производство на телефони и електроника), главно в Демократична република Конго.
Африка разполага с 60% от световния запас от кобалт (минерал за производството на автомобилни акумулатори)
Африка е богата на нефт и природен газ.
Африка (Намибия) има най-богатата на риба брегова линия в света.
Африка е богата на манган, желязо и дърво.
Африка е три пъти площта на Китай, три пъти площта на Европа, три пъти повече от Съединените американски щати.
Африка има тридесет и половина милиона km2 (30 875 415 km2);
Африка има 1,3 милиарда жители (Китай има 1,4 милиарда жители на 9,6 милиона km2).
Което означава, че Африка е НЕНАСЕЛЕНА.
Обработваемите земи на Демократична република Конго са в състояние да изхранват цяла Африка.
А цялата обработваема земя в Африка може да изхранва целия свят.
Демократична република Конго има важни реки, които могат да осигурят електричество за цяла Африка.
Проблемът е, че ЦРУ, западните компании и някои африкански марионетки дестабилизираха ДР Конго в продължение на десетилетия.
Африка е културно разнообразен континент по отношение на танци, музика, архитектура, скулптура и т.н.
Африка разполага с 30 000 лечебни рецепти и билки, които западът модифицира в своите лаборатории.
Африка има младо световно население, което трябва да достигне 2,5 милиарда до 2050 г.
АФРИКА ПРЕДСТАВЛЯВА БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори