×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ляв шамар по служебното правителство, Корнелия Нинова разкри далавери и упрекна министър Стоянов


Ляв шамар по служебното правителство, Корнелия Нинова разкри далавери и упрекна министър Стоянов
Ляв шамар по служебното правителство, Корнелия Нинова разкри далавери и упрекна министър Стоянов
04 Август 2022, Четвъртък, 09:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС, каза тя

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нанесе тежък удар по служебното правителство и президентът Румен Радев, като в „Тази сутрин“ по бТВ разказа как се източват държавни дружества и то според нея с подкрепата на служебният министър на икономиката. Тя упрекна, че кабинетът възстановявал модела на ГЕРБ и ДПС.

„Не съм дошла да говоря какво е правил министърът на енергетиката. Питайте ме за икономика, какво съм оставила в министерството и какво предстои и да предупредя какво ще се случи в държавата“, каза Нинова, след като водещата няколко пъти я пита за проблемите в енергетиката. 

„За министър на икономиката е назначен човек, когото уволних от ВМЗ-Сопот. През февруари установих връзки, нарушение на законодателството, частни интереси, които източват държавни дружества. Обещанието е да водим прозрачна политика и да управляваме държавната собственост, за да е печеливша, бе ключово за мен и за екипа ни. Установихме, че директорът на „Кинтекс” Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма“, заяви тя. 

„ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев“, изтъкна лидерът на БСП.

Директорът на „Кинтекс“ е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката и индустрията му е бил подчинен в същото това ведомство по време на управлението на ГЕРБ, уточни тя. 

Цялото това нещо се подкрепя от служебният министър на икономиката на кабинета „Радев“, коментира Нинова. 

Според нея далаверите са се случили под протекцията на Даниела Везиева, която беше служебен министър на икономиката по време на втория служебен кабинет през 2021 година.

„Тези неща съм ги описала през февруари и март в две писма до премиера. В тях предлагам да бъде уволнена Везиева, защото е нарушила държавния интерес, както и двете ръководства на дружествата и го направих“, добави тя.

„В момента с назначаването на министър Никола Стоянов се възстановява модел. От първия ден се уволняват кадри на БСП – това е показателно за поведението на президента. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Никола Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на „Кинтекс“, подчерта бившият министър на икономиката.

„Този кръг от лица, които са осъществявали тази схема, цели съсипване на държавните предприятия, източването им и прехвърляне на парите в частни интереси. Ние направихме точно обратното – изрязах всички обръчи от фирми около държавните предприятия и те излязоха на печалба, увеличиха и заплатите на работниците с 30%“, добави тя. 

Премиерът (б.а. Кирил Петков) реагира адекватно и даде съгласие да уволня Везиева като мой съветник от името на „Продължаваме промяната“, заяви Нинова.     

Според нея изкуствено напрежение се създава в енергетиката. „Има проблеми с доставките на газ, но ние можем да предложим решение и го правим от април“, добави тя.

„Единственото решение е преговори с Газпром“ за възстановяване на доставките и разговори за нов дългосрочен договор, тъй като старият изтича. В момента България няма нужда от кризисен щаб, а от бързи действия. Ние бихме започнали с преговорите“, заяви лидерът на БСП. 

„Търсенето на отговорност е важно нещо, но трябва да гарантираме светлина и топлина в домовете на хората през есента“, подчерта тя и добави, че 28 000 фирми работят на газ, а 250 000 души са зависим като работници. 

Като министър си свърших добре работата – на първо място сме в Европа по индустриален растеж, похвали се Нинова. 

„И Германия, и Италия, и Гърция си продължиха разговорите с руската страна и имат доставки на газ. Нека последваме добрите европейски примери на отговорните доставчици!“, призова тя. 


В категории: Политика


Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
11
Коментара по темата
11.
шило
04.08.2022 20:22:40
1
2
Йака кури е пътник
10.
Партизанин
04.08.2022 15:24:31
2
11
Сегашното министерство и икономиката и индустрията е абсолютно безсмислено и формирано, за да може тази жена да има хранилка. Какво значи да си министър на държавните предприятия? Тези държавни предприятия си имат оперативно ръководство, борд на директорите, съставен от политически лица, а принципали на самите заводи са съответните министерства. Реалната икономика, инвестициите и иновациите са в отделно министерство. Тази жена като лидер на БСП излъга своите избиратели, тя и нейната партия гласуваха въздържал се решението за Северна Македония, тя и нейната партия подкрепи изгонването на руските дипломати, тя и нейната партия подкрепиха износа на оръжия за Украйна, тя лично е слагала подписа си под документите, тя и нейната партия подкрепиха създаването на енергийната криза, а сега Радев й е виновен, че тя лично унищожи БСП с лъжите и манипулациите си. Крепеше ББ на власт 12 години, когато ГЕРБ имаше проблеми, спретваше скандал, с който да обезсили БСП като опозиция. Явно е била отново на хранилка. Радев ли е виновен, че тази жена е сменила ръководствата на държавни предприятия с политически назначения на партийни фуниционери? Дано БСП не влязат в следващия парламент, за са може тази вековна партия да се излекува от синдрома Нинова и да се завърне по-силна след смяната на лидера.
9.
ако можете да мислите
04.08.2022 14:44:01
12
8
Четейки коментарите по-долу оставам с впечатление, че или са от върли привърженици на ГЕРБ и ДПС (разбирай и ИТН,защото са тяхна креатура) или безкрайно заслепени от Р.Радев. Тук става въпрос за обективност и истина. Не съм поддръжник на БСП, но в случая Корнелия Нинова е права. Радев, в стремежа си да я уязви, заради стари техни вражди, набутва цялата държава и прави всичко възможно ГЕРБ и ДПС да се върнат на власт, задкулисието да дооткрадне, каквото му отнеха закратко и народът пак да остане излъган и ограбен! Мислете с ума си и не повтаряйте като папагали стара песен! От коментарите ви излиза, че нямате нищо против да бъдете лъгани и грабени от ГЕРБ и ДПС, кукловодите и придворните им.
8.
123
04.08.2022 14:08:16
4
12
Корнелко, давам ти безплатен съвет: вземате се пак с Мая Манолова и тогава може и да минете 4%. Маямата ти е единственото спасение да се докопаш пак до парламента. Повтарям пак: до парламента, не до властта.
Послушай ме, и няма да сбъркаш...
7.
Кака ти
04.08.2022 13:44:33
2
17
Тая била много честна ти да видиш - орева света за власт, няма наяждане тая подла женица.Само като и видите протежетата в БСП начело с дебелия от Сарафово и си правете изводите що за партия са
6.
А бе
04.08.2022 13:29:52
2
20
Госпожа Лъжа се изходила...
Мисля,че на тези избори БСП няма да влезе в Парламента.
5.
*********
04.08.2022 11:12:57
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
XX
04.08.2022 10:23:37
10
28
БСП ТРЯБВА да бъде унищожена, ВЪПРЕКИ напъните на Вашингтон да я спаси!
3.
Ами ,не знам
04.08.2022 10:20:48
5
34
Ами тя не знаела. Ами тя не беше министър на ИКОНОМИКАТА. Ами не беше вице и шеф на БСП.
България не помни такъв разцвет. Не знаела че
няма газ.
2.
Гражданина
04.08.2022 09:34:43
5
49
Тая пачавра пак взе да мисли, и пак иска да докопа кокала, късно е кури
1.
Дернев
04.08.2022 09:22:05
30
15
Права е този път, но модела не е на тях, а на тези зад тях и останалите на показ. Създаден енергиен щаб с този председътел, или както и там да го водят, е доказателство за това.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори